Zouttolerantie aardappelen SWAP-WOFOST toepassing op Zilt Proefbedrijf Texel

H.M. Mulder, P.J.T. van Bakel, A. de Vos, G. van Straten, M. Heinen, J.G. Kroes

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Op het Zilt Proefbedrijf Texel ‘SaltFarm Texel’ (www.SaltFarmTexel.com) worden proeven uitgevoerd om voor verschillende landbouwgewassen de zouttolerantie te onderzoeken. Gedurende de periode 2012 tot en met 2015 zijn onder gecontroleerde veldomstandigheden de zouttolerantie van de aardappelvariëteiten Miss Mignonne en Achilles vastgesteld (De Vos et al., 2016). In dit rapport wordt beschreven in hoeverre het model SWAP-WOFOST (Kroes et al., 2009) de meetgegevens van het Zilt Proefbedrijf Texel kan simuleren. In het laatste hoofdstuk wordt beknopt beschreven hoe met deze kennis metarelaties kunnen worden afgeleid voor het bepalen van de langjarig gemiddelde opbrengstderving als gevolg van zout schade.
Original languageDutch
Place of PublicationAmersfoort
PublisherStowa
Number of pages28
ISBN (Electronic)9789057737695
Publication statusPublished - 2018

Publication series

NameStowa rapport
No.2018-01

Cite this

Mulder, H. M., van Bakel, P. J. T., de Vos, A., van Straten, G., Heinen, M., & Kroes, J. G. (2018). Zouttolerantie aardappelen SWAP-WOFOST toepassing op Zilt Proefbedrijf Texel. (Stowa rapport; No. 2018-01). Amersfoort: Stowa.
Mulder, H.M. ; van Bakel, P.J.T. ; de Vos, A. ; van Straten, G. ; Heinen, M. ; Kroes, J.G. / Zouttolerantie aardappelen SWAP-WOFOST toepassing op Zilt Proefbedrijf Texel. Amersfoort : Stowa, 2018. 28 p. (Stowa rapport; 2018-01).
@book{af7a3883be08489fb0c42574638d9ba8,
title = "Zouttolerantie aardappelen SWAP-WOFOST toepassing op Zilt Proefbedrijf Texel",
abstract = "Op het Zilt Proefbedrijf Texel ‘SaltFarm Texel’ (www.SaltFarmTexel.com) worden proeven uitgevoerd om voor verschillende landbouwgewassen de zouttolerantie te onderzoeken. Gedurende de periode 2012 tot en met 2015 zijn onder gecontroleerde veldomstandigheden de zouttolerantie van de aardappelvari{\"e}teiten Miss Mignonne en Achilles vastgesteld (De Vos et al., 2016). In dit rapport wordt beschreven in hoeverre het model SWAP-WOFOST (Kroes et al., 2009) de meetgegevens van het Zilt Proefbedrijf Texel kan simuleren. In het laatste hoofdstuk wordt beknopt beschreven hoe met deze kennis metarelaties kunnen worden afgeleid voor het bepalen van de langjarig gemiddelde opbrengstderving als gevolg van zout schade.",
author = "H.M. Mulder and {van Bakel}, P.J.T. and {de Vos}, A. and {van Straten}, G. and M. Heinen and J.G. Kroes",
year = "2018",
language = "Dutch",
series = "Stowa rapport",
publisher = "Stowa",
number = "2018-01",

}

Mulder, HM, van Bakel, PJT, de Vos, A, van Straten, G, Heinen, M & Kroes, JG 2018, Zouttolerantie aardappelen SWAP-WOFOST toepassing op Zilt Proefbedrijf Texel. Stowa rapport, no. 2018-01, Stowa, Amersfoort.

Zouttolerantie aardappelen SWAP-WOFOST toepassing op Zilt Proefbedrijf Texel. / Mulder, H.M.; van Bakel, P.J.T.; de Vos, A.; van Straten, G.; Heinen, M.; Kroes, J.G.

Amersfoort : Stowa, 2018. 28 p. (Stowa rapport; No. 2018-01).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Zouttolerantie aardappelen SWAP-WOFOST toepassing op Zilt Proefbedrijf Texel

AU - Mulder, H.M.

AU - van Bakel, P.J.T.

AU - de Vos, A.

AU - van Straten, G.

AU - Heinen, M.

AU - Kroes, J.G.

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Op het Zilt Proefbedrijf Texel ‘SaltFarm Texel’ (www.SaltFarmTexel.com) worden proeven uitgevoerd om voor verschillende landbouwgewassen de zouttolerantie te onderzoeken. Gedurende de periode 2012 tot en met 2015 zijn onder gecontroleerde veldomstandigheden de zouttolerantie van de aardappelvariëteiten Miss Mignonne en Achilles vastgesteld (De Vos et al., 2016). In dit rapport wordt beschreven in hoeverre het model SWAP-WOFOST (Kroes et al., 2009) de meetgegevens van het Zilt Proefbedrijf Texel kan simuleren. In het laatste hoofdstuk wordt beknopt beschreven hoe met deze kennis metarelaties kunnen worden afgeleid voor het bepalen van de langjarig gemiddelde opbrengstderving als gevolg van zout schade.

AB - Op het Zilt Proefbedrijf Texel ‘SaltFarm Texel’ (www.SaltFarmTexel.com) worden proeven uitgevoerd om voor verschillende landbouwgewassen de zouttolerantie te onderzoeken. Gedurende de periode 2012 tot en met 2015 zijn onder gecontroleerde veldomstandigheden de zouttolerantie van de aardappelvariëteiten Miss Mignonne en Achilles vastgesteld (De Vos et al., 2016). In dit rapport wordt beschreven in hoeverre het model SWAP-WOFOST (Kroes et al., 2009) de meetgegevens van het Zilt Proefbedrijf Texel kan simuleren. In het laatste hoofdstuk wordt beknopt beschreven hoe met deze kennis metarelaties kunnen worden afgeleid voor het bepalen van de langjarig gemiddelde opbrengstderving als gevolg van zout schade.

M3 - Report

T3 - Stowa rapport

BT - Zouttolerantie aardappelen SWAP-WOFOST toepassing op Zilt Proefbedrijf Texel

PB - Stowa

CY - Amersfoort

ER -

Mulder HM, van Bakel PJT, de Vos A, van Straten G, Heinen M, Kroes JG. Zouttolerantie aardappelen SWAP-WOFOST toepassing op Zilt Proefbedrijf Texel. Amersfoort: Stowa, 2018. 28 p. (Stowa rapport; 2018-01).