Zorg voor natuur in de eeuw van de consument

Research output: Book/ReportInaugural speechPopular

Abstract

Rede uitgesproken bij de aanvaarding van het ambt van bijzonder hoogleraar Natuur- en milieueducatie aan de Universiteit Utrecht op 24 februari 2005. Het doel van deze oratie is om op een andere, meer sociologische wijze verband te leggen tussen NME en consumptie. Consumptie geldt dan als een structureel patroon dat een stempel drukt onze manier van leven en daarmee ook op onze manier van leren. In het eerste deel van dit verhaal wordt, vrij uitgebreid, dat patroon van consumptie verder inhoud geven. Vervolgens wordt overgaan op de omgang met natuur. In het laatste deel van de rede komt leren en educatie verder ter sprake.
LanguageDutch
Place of PublicationUtrecht
PublisherUniversiteit Utrecht
Number of pages31
ISBN (Print)9039339899
Publication statusPublished - 2005

Keywords

  • environmental education
  • attitudes
  • nature conservation
  • extension
  • consumer information
  • consumer education
  • consumer behaviour
  • public speeches
  • nature and environmental education

Cite this

van Koppen, C.S.A. / Zorg voor natuur in de eeuw van de consument. Utrecht : Universiteit Utrecht, 2005. 31 p.
@book{5ba8f12ecbf4456ea4656d4b070b2c4f,
title = "Zorg voor natuur in de eeuw van de consument",
abstract = "Rede uitgesproken bij de aanvaarding van het ambt van bijzonder hoogleraar Natuur- en milieueducatie aan de Universiteit Utrecht op 24 februari 2005. Het doel van deze oratie is om op een andere, meer sociologische wijze verband te leggen tussen NME en consumptie. Consumptie geldt dan als een structureel patroon dat een stempel drukt onze manier van leven en daarmee ook op onze manier van leren. In het eerste deel van dit verhaal wordt, vrij uitgebreid, dat patroon van consumptie verder inhoud geven. Vervolgens wordt overgaan op de omgang met natuur. In het laatste deel van de rede komt leren en educatie verder ter sprake.",
keywords = "milieueducatie, attitudes, natuurbescherming, voorlichting, consumenteninformatie, consumenteneducatie, consumentengedrag, openbare redes, natuur- en milieueducatie, environmental education, attitudes, nature conservation, extension, consumer information, consumer education, consumer behaviour, public speeches, nature and environmental education",
author = "{van Koppen}, C.S.A.",
year = "2005",
language = "Dutch",
isbn = "9039339899",
publisher = "Universiteit Utrecht",

}

Zorg voor natuur in de eeuw van de consument. / van Koppen, C.S.A.

Utrecht : Universiteit Utrecht, 2005. 31 p.

Research output: Book/ReportInaugural speechPopular

TY - BOOK

T1 - Zorg voor natuur in de eeuw van de consument

AU - van Koppen, C.S.A.

PY - 2005

Y1 - 2005

N2 - Rede uitgesproken bij de aanvaarding van het ambt van bijzonder hoogleraar Natuur- en milieueducatie aan de Universiteit Utrecht op 24 februari 2005. Het doel van deze oratie is om op een andere, meer sociologische wijze verband te leggen tussen NME en consumptie. Consumptie geldt dan als een structureel patroon dat een stempel drukt onze manier van leven en daarmee ook op onze manier van leren. In het eerste deel van dit verhaal wordt, vrij uitgebreid, dat patroon van consumptie verder inhoud geven. Vervolgens wordt overgaan op de omgang met natuur. In het laatste deel van de rede komt leren en educatie verder ter sprake.

AB - Rede uitgesproken bij de aanvaarding van het ambt van bijzonder hoogleraar Natuur- en milieueducatie aan de Universiteit Utrecht op 24 februari 2005. Het doel van deze oratie is om op een andere, meer sociologische wijze verband te leggen tussen NME en consumptie. Consumptie geldt dan als een structureel patroon dat een stempel drukt onze manier van leven en daarmee ook op onze manier van leren. In het eerste deel van dit verhaal wordt, vrij uitgebreid, dat patroon van consumptie verder inhoud geven. Vervolgens wordt overgaan op de omgang met natuur. In het laatste deel van de rede komt leren en educatie verder ter sprake.

KW - milieueducatie

KW - attitudes

KW - natuurbescherming

KW - voorlichting

KW - consumenteninformatie

KW - consumenteneducatie

KW - consumentengedrag

KW - openbare redes

KW - natuur- en milieueducatie

KW - environmental education

KW - attitudes

KW - nature conservation

KW - extension

KW - consumer information

KW - consumer education

KW - consumer behaviour

KW - public speeches

KW - nature and environmental education

M3 - Inaugural speech

SN - 9039339899

BT - Zorg voor natuur in de eeuw van de consument

PB - Universiteit Utrecht

CY - Utrecht

ER -

van Koppen CSA. Zorg voor natuur in de eeuw van de consument. Utrecht: Universiteit Utrecht, 2005. 31 p.