Zomertrends in fietsverkeer

T. Thomas, C.F. Jaarsma, S.I.A. Tutert

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

Abstract

Over de gehele wereld is sprake van een hernieuwde interesse in de fiets als duurzame vervoerwijze. Dat fietsen een substantiele mode kan zijn, wordt onder andere bewezen in Nederland waar het aandeel van de fiets in de modal split van personenverplaatsingen 25% bedraagt. Desalniettemin is er weinig bekend over het effect van fietsstimulerende maatregelen op fietsgebruik. Dit effect wordt ook nog eens vertroebeld door variatie in weersomstandigheden. Diverse auteurs claimen een sterke invloed van het weer, maar kwantitatieve studies zijn schaars. Ons onderzoek wil bijdragen aan het vullen van de kennislacune, aan de hand van tijdreeksen van fietsverkeer op verschillende fietspaden bij de steden Ede en Gouda. Deze data laten zien dat de meeste dagelijkse variatie in fietsverkeer (80%) verband houdt met het weer, en dat vervolgens het merendeel van de resterende variatie een lokale verklaring moet hebben. Het resulterende regressiemodel is een eerste stap naar een generiek model om weersonafhankelijke trends in fietsgebruik te kunnen achterhalen. Met het model vonden we aanwijzingen voor een neerwaartse trend in recreatieverkeer rond de eeuwwisseling die werd gecamoufleerd door gunstiger weersomstandigheden.
Original languageDutch
Pages (from-to)60-75
JournalTijdschrift vervoerswetenschap
Volume48
Issue number4
Publication statusPublished - 2012

Cite this

Thomas, T., Jaarsma, C. F., & Tutert, S. I. A. (2012). Zomertrends in fietsverkeer. Tijdschrift vervoerswetenschap, 48(4), 60-75.
Thomas, T. ; Jaarsma, C.F. ; Tutert, S.I.A. / Zomertrends in fietsverkeer. In: Tijdschrift vervoerswetenschap. 2012 ; Vol. 48, No. 4. pp. 60-75.
@article{199db58decd64f94bafcfb346edd1f64,
title = "Zomertrends in fietsverkeer",
abstract = "Over de gehele wereld is sprake van een hernieuwde interesse in de fiets als duurzame vervoerwijze. Dat fietsen een substantiele mode kan zijn, wordt onder andere bewezen in Nederland waar het aandeel van de fiets in de modal split van personenverplaatsingen 25{\%} bedraagt. Desalniettemin is er weinig bekend over het effect van fietsstimulerende maatregelen op fietsgebruik. Dit effect wordt ook nog eens vertroebeld door variatie in weersomstandigheden. Diverse auteurs claimen een sterke invloed van het weer, maar kwantitatieve studies zijn schaars. Ons onderzoek wil bijdragen aan het vullen van de kennislacune, aan de hand van tijdreeksen van fietsverkeer op verschillende fietspaden bij de steden Ede en Gouda. Deze data laten zien dat de meeste dagelijkse variatie in fietsverkeer (80{\%}) verband houdt met het weer, en dat vervolgens het merendeel van de resterende variatie een lokale verklaring moet hebben. Het resulterende regressiemodel is een eerste stap naar een generiek model om weersonafhankelijke trends in fietsgebruik te kunnen achterhalen. Met het model vonden we aanwijzingen voor een neerwaartse trend in recreatieverkeer rond de eeuwwisseling die werd gecamoufleerd door gunstiger weersomstandigheden.",
author = "T. Thomas and C.F. Jaarsma and S.I.A. Tutert",
year = "2012",
language = "Dutch",
volume = "48",
pages = "60--75",
journal = "Tijdschrift vervoerswetenschap",
issn = "1571-9227",
number = "4",

}

Thomas, T, Jaarsma, CF & Tutert, SIA 2012, 'Zomertrends in fietsverkeer' Tijdschrift vervoerswetenschap, vol. 48, no. 4, pp. 60-75.

Zomertrends in fietsverkeer. / Thomas, T.; Jaarsma, C.F.; Tutert, S.I.A.

In: Tijdschrift vervoerswetenschap, Vol. 48, No. 4, 2012, p. 60-75.

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

TY - JOUR

T1 - Zomertrends in fietsverkeer

AU - Thomas, T.

AU - Jaarsma, C.F.

AU - Tutert, S.I.A.

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Over de gehele wereld is sprake van een hernieuwde interesse in de fiets als duurzame vervoerwijze. Dat fietsen een substantiele mode kan zijn, wordt onder andere bewezen in Nederland waar het aandeel van de fiets in de modal split van personenverplaatsingen 25% bedraagt. Desalniettemin is er weinig bekend over het effect van fietsstimulerende maatregelen op fietsgebruik. Dit effect wordt ook nog eens vertroebeld door variatie in weersomstandigheden. Diverse auteurs claimen een sterke invloed van het weer, maar kwantitatieve studies zijn schaars. Ons onderzoek wil bijdragen aan het vullen van de kennislacune, aan de hand van tijdreeksen van fietsverkeer op verschillende fietspaden bij de steden Ede en Gouda. Deze data laten zien dat de meeste dagelijkse variatie in fietsverkeer (80%) verband houdt met het weer, en dat vervolgens het merendeel van de resterende variatie een lokale verklaring moet hebben. Het resulterende regressiemodel is een eerste stap naar een generiek model om weersonafhankelijke trends in fietsgebruik te kunnen achterhalen. Met het model vonden we aanwijzingen voor een neerwaartse trend in recreatieverkeer rond de eeuwwisseling die werd gecamoufleerd door gunstiger weersomstandigheden.

AB - Over de gehele wereld is sprake van een hernieuwde interesse in de fiets als duurzame vervoerwijze. Dat fietsen een substantiele mode kan zijn, wordt onder andere bewezen in Nederland waar het aandeel van de fiets in de modal split van personenverplaatsingen 25% bedraagt. Desalniettemin is er weinig bekend over het effect van fietsstimulerende maatregelen op fietsgebruik. Dit effect wordt ook nog eens vertroebeld door variatie in weersomstandigheden. Diverse auteurs claimen een sterke invloed van het weer, maar kwantitatieve studies zijn schaars. Ons onderzoek wil bijdragen aan het vullen van de kennislacune, aan de hand van tijdreeksen van fietsverkeer op verschillende fietspaden bij de steden Ede en Gouda. Deze data laten zien dat de meeste dagelijkse variatie in fietsverkeer (80%) verband houdt met het weer, en dat vervolgens het merendeel van de resterende variatie een lokale verklaring moet hebben. Het resulterende regressiemodel is een eerste stap naar een generiek model om weersonafhankelijke trends in fietsgebruik te kunnen achterhalen. Met het model vonden we aanwijzingen voor een neerwaartse trend in recreatieverkeer rond de eeuwwisseling die werd gecamoufleerd door gunstiger weersomstandigheden.

M3 - Article

VL - 48

SP - 60

EP - 75

JO - Tijdschrift vervoerswetenschap

JF - Tijdschrift vervoerswetenschap

SN - 1571-9227

IS - 4

ER -

Thomas T, Jaarsma CF, Tutert SIA. Zomertrends in fietsverkeer. Tijdschrift vervoerswetenschap. 2012;48(4):60-75.