Zijn zwakke virusstammen wondermiddelen?

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

De roep om goede beheersingsstrategieën wordt na recente problemen met plantenvirussen steeds luider. Eén van die strategieën is het toepassen van een zwak virusisolaat dat de plant beschermt tegen de schade veroorzaakt door sterkere virusisolaten van dat bepaalde virus, ook wel ‘vaccinatie’ of ‘cross-protectie’ genoemd. In dit artikel een overzicht van wat dat nu precies is, een aantal voorbeelden en de voor- en nadelen van toepassing van cross-protectie.
Original languageDutch
Pages (from-to)228-231
JournalGewasbescherming
Volume50
Issue number6
Publication statusPublished - Dec 2019

Cite this

@article{088f10566988476c99ebf9d03a765ff7,
title = "Zijn zwakke virusstammen wondermiddelen?",
abstract = "De roep om goede beheersingsstrategie{\"e}n wordt na recente problemen met plantenvirussen steeds luider. E{\'e}n van die strategie{\"e}n is het toepassen van een zwak virusisolaat dat de plant beschermt tegen de schade veroorzaakt door sterkere virusisolaten van dat bepaalde virus, ook wel ‘vaccinatie’ of ‘cross-protectie’ genoemd. In dit artikel een overzicht van wat dat nu precies is, een aantal voorbeelden en de voor- en nadelen van toepassing van cross-protectie.",
author = "{van der Vlugt}, R.A.A. and I. Stijger and M. Verbeek",
year = "2019",
month = "12",
language = "Dutch",
volume = "50",
pages = "228--231",
journal = "Gewasbescherming",
issn = "0166-6495",
number = "6",

}

Zijn zwakke virusstammen wondermiddelen? / van der Vlugt, R.A.A.; Stijger, I.; Verbeek, M.

In: Gewasbescherming, Vol. 50, No. 6, 12.2019, p. 228-231.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Zijn zwakke virusstammen wondermiddelen?

AU - van der Vlugt, R.A.A.

AU - Stijger, I.

AU - Verbeek, M.

PY - 2019/12

Y1 - 2019/12

N2 - De roep om goede beheersingsstrategieën wordt na recente problemen met plantenvirussen steeds luider. Eén van die strategieën is het toepassen van een zwak virusisolaat dat de plant beschermt tegen de schade veroorzaakt door sterkere virusisolaten van dat bepaalde virus, ook wel ‘vaccinatie’ of ‘cross-protectie’ genoemd. In dit artikel een overzicht van wat dat nu precies is, een aantal voorbeelden en de voor- en nadelen van toepassing van cross-protectie.

AB - De roep om goede beheersingsstrategieën wordt na recente problemen met plantenvirussen steeds luider. Eén van die strategieën is het toepassen van een zwak virusisolaat dat de plant beschermt tegen de schade veroorzaakt door sterkere virusisolaten van dat bepaalde virus, ook wel ‘vaccinatie’ of ‘cross-protectie’ genoemd. In dit artikel een overzicht van wat dat nu precies is, een aantal voorbeelden en de voor- en nadelen van toepassing van cross-protectie.

M3 - Article

VL - 50

SP - 228

EP - 231

JO - Gewasbescherming

JF - Gewasbescherming

SN - 0166-6495

IS - 6

ER -