Ziekteverwekkers plantenvirussen en viroïden vragen continu om aandacht

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Plantenvirussen zijn zeer kleine ziekteverwekkers. Eigenlijk zijn het kleine pakketjes met genetische informatie, een stukje RNA of DNA met een eiwitmantel eromheen. Viroïden zijn nog kleiner, omdat ze geen eiwitmantel bezitten en alleen uit RNA bestaan. Virussen en viroïden kunnen zich alleen vermenigvuldigen in een cel van hun gastheer en daarbij zetten ze zijn huishouding naar hun hand.
Original languageDutch
Pages (from-to)58-59
JournalOnder Glas
Volume14
Issue number1
Publication statusPublished - 2017

Cite this

@article{82f82beb48984372b0ba5c8f811a15eb,
title = "Ziekteverwekkers plantenvirussen en viro{\"i}den vragen continu om aandacht",
abstract = "Plantenvirussen zijn zeer kleine ziekteverwekkers. Eigenlijk zijn het kleine pakketjes met genetische informatie, een stukje RNA of DNA met een eiwitmantel eromheen. Viro{\"i}den zijn nog kleiner, omdat ze geen eiwitmantel bezitten en alleen uit RNA bestaan. Virussen en viro{\"i}den kunnen zich alleen vermenigvuldigen in een cel van hun gastheer en daarbij zetten ze zijn huishouding naar hun hand.",
author = "I. Stijger and M. Verbeek",
year = "2017",
language = "Dutch",
volume = "14",
pages = "58--59",
journal = "Onder Glas",
number = "1",

}

Ziekteverwekkers plantenvirussen en viroïden vragen continu om aandacht. / Stijger, I.; Verbeek, M.

In: Onder Glas, Vol. 14, No. 1, 2017, p. 58-59.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Ziekteverwekkers plantenvirussen en viroïden vragen continu om aandacht

AU - Stijger, I.

AU - Verbeek, M.

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Plantenvirussen zijn zeer kleine ziekteverwekkers. Eigenlijk zijn het kleine pakketjes met genetische informatie, een stukje RNA of DNA met een eiwitmantel eromheen. Viroïden zijn nog kleiner, omdat ze geen eiwitmantel bezitten en alleen uit RNA bestaan. Virussen en viroïden kunnen zich alleen vermenigvuldigen in een cel van hun gastheer en daarbij zetten ze zijn huishouding naar hun hand.

AB - Plantenvirussen zijn zeer kleine ziekteverwekkers. Eigenlijk zijn het kleine pakketjes met genetische informatie, een stukje RNA of DNA met een eiwitmantel eromheen. Viroïden zijn nog kleiner, omdat ze geen eiwitmantel bezitten en alleen uit RNA bestaan. Virussen en viroïden kunnen zich alleen vermenigvuldigen in een cel van hun gastheer en daarbij zetten ze zijn huishouding naar hun hand.

M3 - Article

VL - 14

SP - 58

EP - 59

JO - Onder Glas

JF - Onder Glas

IS - 1

ER -