Zicht op natuur- en landschapsorganisaties : achtergronddocument bij Natuurverkenning 2011

J. Vader, J.L.M. Donders, H.W.B. Bredenoord

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Er is in de maatschappij veel draagvlak voor particuliere organisaties die zich bezighouden met bescherming en ontwikkeling van natuur en landschap. Het grote aantal organisaties op dit gebied en hun omvangrijke achterban illustreren dit. Het draagvlak voor het overheidsbeleid ten aanzien van natuur- en landschapsbeleid lijkt echter af te kalven. Vraag is wat het beleid voor draagvlak kan leren van de aanpak van de natuur- en landschapsorganisaties. Dit werkdocument geeft de resultaten weer van een onderzoek onder natuur- en landschapsorgansaties, hun (interactie met de) achterban en de ontwikkelingen waarmee zij zich geconfronteerd zien (worden).
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherWettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu
Number of pages104
Publication statusPublished - 2010

Publication series

NameWOt-werkdocument
PublisherWettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu
No.205

Keywords

  • landscape
  • government policy
  • participation
  • private organizations
  • netherlands
  • nature conservation policy

Cite this

Vader, J., Donders, J. L. M., & Bredenoord, H. W. B. (2010). Zicht op natuur- en landschapsorganisaties : achtergronddocument bij Natuurverkenning 2011. (WOt-werkdocument; No. 205). Wageningen: Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu.
Vader, J. ; Donders, J.L.M. ; Bredenoord, H.W.B. / Zicht op natuur- en landschapsorganisaties : achtergronddocument bij Natuurverkenning 2011. Wageningen : Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, 2010. 104 p. (WOt-werkdocument; 205).
@book{52bd8b9c8df248219d884438ee75ae6c,
title = "Zicht op natuur- en landschapsorganisaties : achtergronddocument bij Natuurverkenning 2011",
abstract = "Er is in de maatschappij veel draagvlak voor particuliere organisaties die zich bezighouden met bescherming en ontwikkeling van natuur en landschap. Het grote aantal organisaties op dit gebied en hun omvangrijke achterban illustreren dit. Het draagvlak voor het overheidsbeleid ten aanzien van natuur- en landschapsbeleid lijkt echter af te kalven. Vraag is wat het beleid voor draagvlak kan leren van de aanpak van de natuur- en landschapsorganisaties. Dit werkdocument geeft de resultaten weer van een onderzoek onder natuur- en landschapsorgansaties, hun (interactie met de) achterban en de ontwikkelingen waarmee zij zich geconfronteerd zien (worden).",
keywords = "landschap, overheidsbeleid, participatie, particuliere organisaties, nederland, natuurbeleid, landscape, government policy, participation, private organizations, netherlands, nature conservation policy",
author = "J. Vader and J.L.M. Donders and H.W.B. Bredenoord",
year = "2010",
language = "Dutch",
series = "WOt-werkdocument",
publisher = "Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu",
number = "205",

}

Vader, J, Donders, JLM & Bredenoord, HWB 2010, Zicht op natuur- en landschapsorganisaties : achtergronddocument bij Natuurverkenning 2011. WOt-werkdocument, no. 205, Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, Wageningen.

Zicht op natuur- en landschapsorganisaties : achtergronddocument bij Natuurverkenning 2011. / Vader, J.; Donders, J.L.M.; Bredenoord, H.W.B.

Wageningen : Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, 2010. 104 p. (WOt-werkdocument; No. 205).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Zicht op natuur- en landschapsorganisaties : achtergronddocument bij Natuurverkenning 2011

AU - Vader, J.

AU - Donders, J.L.M.

AU - Bredenoord, H.W.B.

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Er is in de maatschappij veel draagvlak voor particuliere organisaties die zich bezighouden met bescherming en ontwikkeling van natuur en landschap. Het grote aantal organisaties op dit gebied en hun omvangrijke achterban illustreren dit. Het draagvlak voor het overheidsbeleid ten aanzien van natuur- en landschapsbeleid lijkt echter af te kalven. Vraag is wat het beleid voor draagvlak kan leren van de aanpak van de natuur- en landschapsorganisaties. Dit werkdocument geeft de resultaten weer van een onderzoek onder natuur- en landschapsorgansaties, hun (interactie met de) achterban en de ontwikkelingen waarmee zij zich geconfronteerd zien (worden).

AB - Er is in de maatschappij veel draagvlak voor particuliere organisaties die zich bezighouden met bescherming en ontwikkeling van natuur en landschap. Het grote aantal organisaties op dit gebied en hun omvangrijke achterban illustreren dit. Het draagvlak voor het overheidsbeleid ten aanzien van natuur- en landschapsbeleid lijkt echter af te kalven. Vraag is wat het beleid voor draagvlak kan leren van de aanpak van de natuur- en landschapsorganisaties. Dit werkdocument geeft de resultaten weer van een onderzoek onder natuur- en landschapsorgansaties, hun (interactie met de) achterban en de ontwikkelingen waarmee zij zich geconfronteerd zien (worden).

KW - landschap

KW - overheidsbeleid

KW - participatie

KW - particuliere organisaties

KW - nederland

KW - natuurbeleid

KW - landscape

KW - government policy

KW - participation

KW - private organizations

KW - netherlands

KW - nature conservation policy

M3 - Report

T3 - WOt-werkdocument

BT - Zicht op natuur- en landschapsorganisaties : achtergronddocument bij Natuurverkenning 2011

PB - Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu

CY - Wageningen

ER -

Vader J, Donders JLM, Bredenoord HWB. Zicht op natuur- en landschapsorganisaties : achtergronddocument bij Natuurverkenning 2011. Wageningen: Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, 2010. 104 p. (WOt-werkdocument; 205).