Zelfsturing en zelfregulering in de Noordelijke Friese Wouden : condities en ontwerpprincipes

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

In deze notitie wordt ingegaan op hoe zelfsturing en zelfregulering te bezien zijn als vormen van sturing, hoe in de bestuurskundige en juridische literatuur over voor- en nadelen gedacht wordt en wordt behandeld onder welke condities zelfsturing wel of niet kan functioneren en welke algemene principes er zijn om tot zelfsturing te komen. Deze informatie wordt gekoppeld aan wat er anno 2008 aan zelfsturingsarrangementen bestaat in het gebied Noordelijke Friese Wouden. Doel hiervan is om vanuit de bestuurskundige en juridische literatuur het denken over nieuwe sturingsarrangementen in de Noordelijke Friese Wouden te ondersteunen.
Original languageDutch
Place of Publication[S.l.]
PublisherS.n.
Number of pages11
Publication statusPublished - 2008

Keywords

  • self management
  • autonomy
  • regional development
  • administration
  • public administration
  • administrative law
  • friese wouden
  • Netherlands

Cite this

@book{8d2d6b91a36c48f6a93fd05dea2a2bd4,
title = "Zelfsturing en zelfregulering in de Noordelijke Friese Wouden : condities en ontwerpprincipes",
abstract = "In deze notitie wordt ingegaan op hoe zelfsturing en zelfregulering te bezien zijn als vormen van sturing, hoe in de bestuurskundige en juridische literatuur over voor- en nadelen gedacht wordt en wordt behandeld onder welke condities zelfsturing wel of niet kan functioneren en welke algemene principes er zijn om tot zelfsturing te komen. Deze informatie wordt gekoppeld aan wat er anno 2008 aan zelfsturingsarrangementen bestaat in het gebied Noordelijke Friese Wouden. Doel hiervan is om vanuit de bestuurskundige en juridische literatuur het denken over nieuwe sturingsarrangementen in de Noordelijke Friese Wouden te ondersteunen.",
keywords = "zelfbeheer, autonomie, regionale ontwikkeling, bestuur, bestuurskunde, bestuursrecht, friese wouden, Nederland, self management, autonomy, regional development, administration, public administration, administrative law, friese wouden, Netherlands",
author = "A.L. Gerritsen and C.J.A.M. Termeer",
year = "2008",
language = "Dutch",
publisher = "S.n.",

}

Zelfsturing en zelfregulering in de Noordelijke Friese Wouden : condities en ontwerpprincipes. / Gerritsen, A.L.; Termeer, C.J.A.M.

[S.l.] : S.n., 2008. 11 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Zelfsturing en zelfregulering in de Noordelijke Friese Wouden : condities en ontwerpprincipes

AU - Gerritsen, A.L.

AU - Termeer, C.J.A.M.

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - In deze notitie wordt ingegaan op hoe zelfsturing en zelfregulering te bezien zijn als vormen van sturing, hoe in de bestuurskundige en juridische literatuur over voor- en nadelen gedacht wordt en wordt behandeld onder welke condities zelfsturing wel of niet kan functioneren en welke algemene principes er zijn om tot zelfsturing te komen. Deze informatie wordt gekoppeld aan wat er anno 2008 aan zelfsturingsarrangementen bestaat in het gebied Noordelijke Friese Wouden. Doel hiervan is om vanuit de bestuurskundige en juridische literatuur het denken over nieuwe sturingsarrangementen in de Noordelijke Friese Wouden te ondersteunen.

AB - In deze notitie wordt ingegaan op hoe zelfsturing en zelfregulering te bezien zijn als vormen van sturing, hoe in de bestuurskundige en juridische literatuur over voor- en nadelen gedacht wordt en wordt behandeld onder welke condities zelfsturing wel of niet kan functioneren en welke algemene principes er zijn om tot zelfsturing te komen. Deze informatie wordt gekoppeld aan wat er anno 2008 aan zelfsturingsarrangementen bestaat in het gebied Noordelijke Friese Wouden. Doel hiervan is om vanuit de bestuurskundige en juridische literatuur het denken over nieuwe sturingsarrangementen in de Noordelijke Friese Wouden te ondersteunen.

KW - zelfbeheer

KW - autonomie

KW - regionale ontwikkeling

KW - bestuur

KW - bestuurskunde

KW - bestuursrecht

KW - friese wouden

KW - Nederland

KW - self management

KW - autonomy

KW - regional development

KW - administration

KW - public administration

KW - administrative law

KW - friese wouden

KW - Netherlands

M3 - Report

BT - Zelfsturing en zelfregulering in de Noordelijke Friese Wouden : condities en ontwerpprincipes

PB - S.n.

CY - [S.l.]

ER -