Zelfsturing en Profit Noordelijke Friese Wouden:analyse van zelfsturing in het gebied

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

In deze verkenning van de potenties voor zelfsturing in de Noordelijke Friese Wouden staan de volgende vragen centraal: Het gebied heeft al een lange geschiedenis wat zelfsturing betreft. Hoe zijn deze zelfsturing arrangementen tot stand gekomen en hoe worden ze door de betrokkenen beleefd. Wat betekent dit voor een vervolgtraject? Welke ambities staan betrokkenen voor ogen in hun streven naar verdergaande vormen van zelfsturing? Welke kansen zijn er voor de realisatie van deze zelfsturing ambities en welke hobbels moeten er genomen worden? Welke trajecten lijken kansrijk en hoe zien de contouren van een traject eruit om deze te realiseren?
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherAlterra
Number of pages8
Publication statusPublished - 2008

Keywords

  • self management
  • autonomy
  • regions
  • economic regions
  • regional development
  • economics
  • ecology
  • landscape
  • friese wouden

Cite this

@book{6cc9638e291243749c818dc64e404a66,
title = "Zelfsturing en Profit Noordelijke Friese Wouden:analyse van zelfsturing in het gebied",
abstract = "In deze verkenning van de potenties voor zelfsturing in de Noordelijke Friese Wouden staan de volgende vragen centraal: Het gebied heeft al een lange geschiedenis wat zelfsturing betreft. Hoe zijn deze zelfsturing arrangementen tot stand gekomen en hoe worden ze door de betrokkenen beleefd. Wat betekent dit voor een vervolgtraject? Welke ambities staan betrokkenen voor ogen in hun streven naar verdergaande vormen van zelfsturing? Welke kansen zijn er voor de realisatie van deze zelfsturing ambities en welke hobbels moeten er genomen worden? Welke trajecten lijken kansrijk en hoe zien de contouren van een traject eruit om deze te realiseren?",
keywords = "zelfbeheer, autonomie, regio's, economische regio's, regionale ontwikkeling, economie, ecologie, landschap, friese wouden, self management, autonomy, regions, economic regions, regional development, economics, ecology, landscape, friese wouden",
author = "C.J.A.M. Termeer and A.L. Gerritsen",
year = "2008",
language = "Dutch",
publisher = "Alterra",

}

Zelfsturing en Profit Noordelijke Friese Wouden:analyse van zelfsturing in het gebied. / Termeer, C.J.A.M.; Gerritsen, A.L.

Wageningen : Alterra, 2008. 8 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Zelfsturing en Profit Noordelijke Friese Wouden:analyse van zelfsturing in het gebied

AU - Termeer, C.J.A.M.

AU - Gerritsen, A.L.

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - In deze verkenning van de potenties voor zelfsturing in de Noordelijke Friese Wouden staan de volgende vragen centraal: Het gebied heeft al een lange geschiedenis wat zelfsturing betreft. Hoe zijn deze zelfsturing arrangementen tot stand gekomen en hoe worden ze door de betrokkenen beleefd. Wat betekent dit voor een vervolgtraject? Welke ambities staan betrokkenen voor ogen in hun streven naar verdergaande vormen van zelfsturing? Welke kansen zijn er voor de realisatie van deze zelfsturing ambities en welke hobbels moeten er genomen worden? Welke trajecten lijken kansrijk en hoe zien de contouren van een traject eruit om deze te realiseren?

AB - In deze verkenning van de potenties voor zelfsturing in de Noordelijke Friese Wouden staan de volgende vragen centraal: Het gebied heeft al een lange geschiedenis wat zelfsturing betreft. Hoe zijn deze zelfsturing arrangementen tot stand gekomen en hoe worden ze door de betrokkenen beleefd. Wat betekent dit voor een vervolgtraject? Welke ambities staan betrokkenen voor ogen in hun streven naar verdergaande vormen van zelfsturing? Welke kansen zijn er voor de realisatie van deze zelfsturing ambities en welke hobbels moeten er genomen worden? Welke trajecten lijken kansrijk en hoe zien de contouren van een traject eruit om deze te realiseren?

KW - zelfbeheer

KW - autonomie

KW - regio's

KW - economische regio's

KW - regionale ontwikkeling

KW - economie

KW - ecologie

KW - landschap

KW - friese wouden

KW - self management

KW - autonomy

KW - regions

KW - economic regions

KW - regional development

KW - economics

KW - ecology

KW - landscape

KW - friese wouden

M3 - Report

BT - Zelfsturing en Profit Noordelijke Friese Wouden:analyse van zelfsturing in het gebied

PB - Alterra

CY - Wageningen

ER -