Wisselend getij : natuur- en landschapsbeleid in heden en verleden

M. Woestenburg, J. Klijn

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Natuur en landschap zijn gratis, vinden de meeste Nederlanders. Ze worden in Nederland als collectieve waarden beschouwd die vragen om bescherming tegen de economische, technische en demografische ontwikkelingen. Aan het einde van de twintigste eeuw ontwikkelt zich een breed gedragen sector binnen maatschappij en overheid, die beleid ontwikkelt, onderzoek doet, draagvlak creëert en wetten en regels formuleert. In de eenentwintigste eeuw verandert er veel: de economie is in crisis, het klimaat verandert, en de bevolking van Nederland verandert van samenstelling en overtuiging. Deze onvergelijkbare maar samenhangende problemen zorgen dat dat beleid en die sector voor nieuwe opgaven staan. In WOt-paper 6 wordt onderzocht of het verleden lessen herbergt voor de toekomst.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherWettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu
Publication statusPublished - 2011

Publication series

NameWOt-paper
PublisherWettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu
No.6
ISSN (Print)1879-4688

Keywords

  • nature
  • landscape
  • ecological network
  • nature conservation policy
  • governance
  • provinces
  • policy evaluation

Cite this

Woestenburg, M., & Klijn, J. (2011). Wisselend getij : natuur- en landschapsbeleid in heden en verleden. (WOt-paper; No. 6). Wageningen: Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu.
Woestenburg, M. ; Klijn, J. / Wisselend getij : natuur- en landschapsbeleid in heden en verleden. Wageningen : Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, 2011. (WOt-paper; 6).
@book{18b9806753ea49bcae6836aaab1d7d30,
title = "Wisselend getij : natuur- en landschapsbeleid in heden en verleden",
abstract = "Natuur en landschap zijn gratis, vinden de meeste Nederlanders. Ze worden in Nederland als collectieve waarden beschouwd die vragen om bescherming tegen de economische, technische en demografische ontwikkelingen. Aan het einde van de twintigste eeuw ontwikkelt zich een breed gedragen sector binnen maatschappij en overheid, die beleid ontwikkelt, onderzoek doet, draagvlak cre{\"e}ert en wetten en regels formuleert. In de eenentwintigste eeuw verandert er veel: de economie is in crisis, het klimaat verandert, en de bevolking van Nederland verandert van samenstelling en overtuiging. Deze onvergelijkbare maar samenhangende problemen zorgen dat dat beleid en die sector voor nieuwe opgaven staan. In WOt-paper 6 wordt onderzocht of het verleden lessen herbergt voor de toekomst.",
keywords = "natuur, landschap, ecologische hoofdstructuur, natuurbeleid, governance, provincies, beleidsevaluatie, nature, landscape, ecological network, nature conservation policy, governance, provinces, policy evaluation",
author = "M. Woestenburg and J. Klijn",
year = "2011",
language = "Dutch",
series = "WOt-paper",
publisher = "Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu",
number = "6",

}

Woestenburg, M & Klijn, J 2011, Wisselend getij : natuur- en landschapsbeleid in heden en verleden. WOt-paper, no. 6, Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, Wageningen.

Wisselend getij : natuur- en landschapsbeleid in heden en verleden. / Woestenburg, M.; Klijn, J.

Wageningen : Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, 2011. (WOt-paper; No. 6).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Wisselend getij : natuur- en landschapsbeleid in heden en verleden

AU - Woestenburg, M.

AU - Klijn, J.

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Natuur en landschap zijn gratis, vinden de meeste Nederlanders. Ze worden in Nederland als collectieve waarden beschouwd die vragen om bescherming tegen de economische, technische en demografische ontwikkelingen. Aan het einde van de twintigste eeuw ontwikkelt zich een breed gedragen sector binnen maatschappij en overheid, die beleid ontwikkelt, onderzoek doet, draagvlak creëert en wetten en regels formuleert. In de eenentwintigste eeuw verandert er veel: de economie is in crisis, het klimaat verandert, en de bevolking van Nederland verandert van samenstelling en overtuiging. Deze onvergelijkbare maar samenhangende problemen zorgen dat dat beleid en die sector voor nieuwe opgaven staan. In WOt-paper 6 wordt onderzocht of het verleden lessen herbergt voor de toekomst.

AB - Natuur en landschap zijn gratis, vinden de meeste Nederlanders. Ze worden in Nederland als collectieve waarden beschouwd die vragen om bescherming tegen de economische, technische en demografische ontwikkelingen. Aan het einde van de twintigste eeuw ontwikkelt zich een breed gedragen sector binnen maatschappij en overheid, die beleid ontwikkelt, onderzoek doet, draagvlak creëert en wetten en regels formuleert. In de eenentwintigste eeuw verandert er veel: de economie is in crisis, het klimaat verandert, en de bevolking van Nederland verandert van samenstelling en overtuiging. Deze onvergelijkbare maar samenhangende problemen zorgen dat dat beleid en die sector voor nieuwe opgaven staan. In WOt-paper 6 wordt onderzocht of het verleden lessen herbergt voor de toekomst.

KW - natuur

KW - landschap

KW - ecologische hoofdstructuur

KW - natuurbeleid

KW - governance

KW - provincies

KW - beleidsevaluatie

KW - nature

KW - landscape

KW - ecological network

KW - nature conservation policy

KW - governance

KW - provinces

KW - policy evaluation

M3 - Report

T3 - WOt-paper

BT - Wisselend getij : natuur- en landschapsbeleid in heden en verleden

PB - Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu

CY - Wageningen

ER -

Woestenburg M, Klijn J. Wisselend getij : natuur- en landschapsbeleid in heden en verleden. Wageningen: Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, 2011. (WOt-paper; 6).