Wijzer met groen in de stad. Van bestaansvoorwaarde naar verdienmodel

M.W.C. Dijkshoorn-Dekker, A.T. de Blaeij, N.B.P. Polman, R. Michels, M. Ballemans

Research output: Other contributionPamphlet

Abstract

Uit dit onderzoek is naar voren gekomen, dat er momenteel nog maar weinig bedrijven in de stad actief in groen investeren. Dit heeft vooral te maken met het feit dat veel (openbaar) groen door de overheid wordt onderhouden en gefinancierd én doordat men zich niet altijd bewust is van de waarde die groen kan hebben. Door een terugtredende overheid zal het niet meer vanzelfsprekend zijn dat groen in de stad behouden blijft. De verantwoordelijkheid voor groen zal steeds meer gedeeld worden door overheid, burgers en bedrijven. In deze brochure gaan we in op het bepalen van de meerwaarde van (openbaar) groen via de Groenwaardewijzer en welke rol het bedrijfsleven hierin kan spelen.
Original languageDutch
PublisherLEI Wageningen UR
Place of PublicationDen Haag
Publication statusPublished - 2014

Keywords

  • urban areas
  • public green areas
  • private firms
  • public parks
  • landscape experience
  • investment
  • maintenance

Cite this

@misc{1dbd9567285e4184988d81519540f3ad,
title = "Wijzer met groen in de stad. Van bestaansvoorwaarde naar verdienmodel",
abstract = "Uit dit onderzoek is naar voren gekomen, dat er momenteel nog maar weinig bedrijven in de stad actief in groen investeren. Dit heeft vooral te maken met het feit dat veel (openbaar) groen door de overheid wordt onderhouden en gefinancierd {\'e}n doordat men zich niet altijd bewust is van de waarde die groen kan hebben. Door een terugtredende overheid zal het niet meer vanzelfsprekend zijn dat groen in de stad behouden blijft. De verantwoordelijkheid voor groen zal steeds meer gedeeld worden door overheid, burgers en bedrijven. In deze brochure gaan we in op het bepalen van de meerwaarde van (openbaar) groen via de Groenwaardewijzer en welke rol het bedrijfsleven hierin kan spelen.",
keywords = "stedelijke gebieden, openbaar groen, particuliere ondernemingen, openbare parken, landschapsbeleving, investering, onderhoud, urban areas, public green areas, private firms, public parks, landscape experience, investment, maintenance",
author = "M.W.C. Dijkshoorn-Dekker and {de Blaeij}, A.T. and N.B.P. Polman and R. Michels and M. Ballemans",
year = "2014",
language = "Dutch",
publisher = "LEI Wageningen UR",
type = "Other",

}

Wijzer met groen in de stad. Van bestaansvoorwaarde naar verdienmodel. / Dijkshoorn-Dekker, M.W.C.; de Blaeij, A.T.; Polman, N.B.P.; Michels, R.; Ballemans, M.

Den Haag : LEI Wageningen UR. 2014, .

Research output: Other contributionPamphlet

TY - GEN

T1 - Wijzer met groen in de stad. Van bestaansvoorwaarde naar verdienmodel

AU - Dijkshoorn-Dekker, M.W.C.

AU - de Blaeij, A.T.

AU - Polman, N.B.P.

AU - Michels, R.

AU - Ballemans, M.

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Uit dit onderzoek is naar voren gekomen, dat er momenteel nog maar weinig bedrijven in de stad actief in groen investeren. Dit heeft vooral te maken met het feit dat veel (openbaar) groen door de overheid wordt onderhouden en gefinancierd én doordat men zich niet altijd bewust is van de waarde die groen kan hebben. Door een terugtredende overheid zal het niet meer vanzelfsprekend zijn dat groen in de stad behouden blijft. De verantwoordelijkheid voor groen zal steeds meer gedeeld worden door overheid, burgers en bedrijven. In deze brochure gaan we in op het bepalen van de meerwaarde van (openbaar) groen via de Groenwaardewijzer en welke rol het bedrijfsleven hierin kan spelen.

AB - Uit dit onderzoek is naar voren gekomen, dat er momenteel nog maar weinig bedrijven in de stad actief in groen investeren. Dit heeft vooral te maken met het feit dat veel (openbaar) groen door de overheid wordt onderhouden en gefinancierd én doordat men zich niet altijd bewust is van de waarde die groen kan hebben. Door een terugtredende overheid zal het niet meer vanzelfsprekend zijn dat groen in de stad behouden blijft. De verantwoordelijkheid voor groen zal steeds meer gedeeld worden door overheid, burgers en bedrijven. In deze brochure gaan we in op het bepalen van de meerwaarde van (openbaar) groen via de Groenwaardewijzer en welke rol het bedrijfsleven hierin kan spelen.

KW - stedelijke gebieden

KW - openbaar groen

KW - particuliere ondernemingen

KW - openbare parken

KW - landschapsbeleving

KW - investering

KW - onderhoud

KW - urban areas

KW - public green areas

KW - private firms

KW - public parks

KW - landscape experience

KW - investment

KW - maintenance

M3 - Pamphlet

PB - LEI Wageningen UR

CY - Den Haag

ER -