Welzijn dierentuindieren

Zoeken naar uitdaging - Dierenwelzijn in beeld

Research output: Non-textual formDigital or Visual ProductsOther research output

Abstract

Moderne dierentuinen bouwen dierverblijven die zoveel mogelijk gebaseerd zijn op soortspecifieke behoeften van dieren. Ze stemmen de verzorging af op natuurlijk gedrag. De complexiteit en uitdaging van de natuur is helaas lastig te benaderen, en afhankelijk van de soort vertaalt dit zich in een risico op verminderd welzijn.
Original languageDutch
PublisherDierenwelzijnsweb
Media of outputFilm
Size5:31
Publication statusPublished - 2016

Keywords

  • animal welfare
  • zoo animals
  • animal health
  • animal behaviour
  • animal nutrition
  • animal housing

Cite this

@misc{44e520c43a30413a871d0b74159fb0fe,
title = "Welzijn dierentuindieren: Zoeken naar uitdaging - Dierenwelzijn in beeld",
abstract = "Moderne dierentuinen bouwen dierverblijven die zoveel mogelijk gebaseerd zijn op soortspecifieke behoeften van dieren. Ze stemmen de verzorging af op natuurlijk gedrag. De complexiteit en uitdaging van de natuur is helaas lastig te benaderen, en afhankelijk van de soort vertaalt dit zich in een risico op verminderd welzijn.",
keywords = "dierenwelzijn, dierentuindieren, diergezondheid, diergedrag, diervoeding, huisvesting, dieren, animal welfare, zoo animals, animal health, animal behaviour, animal nutrition, animal housing",
author = "B. Beerda and {van der Borg}, J.A.M.",
note = "Dierenwelzijn in beeld, Dierenwelzijnsweb WUR, 2016. Samenstelling, script en eindredactie: Bonne Beerda & Joanne van der Borg. Productie: Turned On Media / Pilip Klees Media.",
year = "2016",
language = "Dutch",
publisher = "Dierenwelzijnsweb",

}

Welzijn dierentuindieren : Zoeken naar uitdaging - Dierenwelzijn in beeld. Beerda, B. (Author); van der Borg, J.A.M. (Author). 2016. Dierenwelzijnsweb.

Research output: Non-textual formDigital or Visual ProductsOther research output

TY - ADVS

T1 - Welzijn dierentuindieren

T2 - Zoeken naar uitdaging - Dierenwelzijn in beeld

AU - Beerda, B.

AU - van der Borg, J.A.M.

N1 - Dierenwelzijn in beeld, Dierenwelzijnsweb WUR, 2016. Samenstelling, script en eindredactie: Bonne Beerda & Joanne van der Borg. Productie: Turned On Media / Pilip Klees Media.

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Moderne dierentuinen bouwen dierverblijven die zoveel mogelijk gebaseerd zijn op soortspecifieke behoeften van dieren. Ze stemmen de verzorging af op natuurlijk gedrag. De complexiteit en uitdaging van de natuur is helaas lastig te benaderen, en afhankelijk van de soort vertaalt dit zich in een risico op verminderd welzijn.

AB - Moderne dierentuinen bouwen dierverblijven die zoveel mogelijk gebaseerd zijn op soortspecifieke behoeften van dieren. Ze stemmen de verzorging af op natuurlijk gedrag. De complexiteit en uitdaging van de natuur is helaas lastig te benaderen, en afhankelijk van de soort vertaalt dit zich in een risico op verminderd welzijn.

KW - dierenwelzijn

KW - dierentuindieren

KW - diergezondheid

KW - diergedrag

KW - diervoeding

KW - huisvesting, dieren

KW - animal welfare

KW - zoo animals

KW - animal health

KW - animal behaviour

KW - animal nutrition

KW - animal housing

M3 - Digital or Visual Products

PB - Dierenwelzijnsweb

ER -