Wat is het effect van gewijzigde derogatievoorwaarden op het mestoverschot?

J.J. Schroder

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

De voorwaarden voor een derogatie (periode 2014-2017) zijn als volgt gewijzigd: 1) het grasaandeel dient minimaal 80% te bedragen (was 70%); 2) de maximaal toegestane mest-N gift bedraagt 230 kg N/ha in Zuid en Centraal Nederland en 250 kg N/ha in overig Nederland (was overal 250 kg N/ha). Beide voorwaarden zullen effect hebben op de mestplaatsingsruimte. Daartoe is een rekenmodel geschreven. Deze notitie bespreekt de uitgangspunten en de uitkomsten van dit model.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherPlant Research International, Wageningen UR
Number of pages5
Publication statusPublished - 2014

Keywords

  • eu regulations
  • manure policy
  • exemption
  • effects
  • manure surpluses
  • grasslands
  • arable land

Cite this

Schroder, J. J. (2014). Wat is het effect van gewijzigde derogatievoorwaarden op het mestoverschot? Wageningen: Plant Research International, Wageningen UR.
Schroder, J.J. / Wat is het effect van gewijzigde derogatievoorwaarden op het mestoverschot?. Wageningen : Plant Research International, Wageningen UR, 2014. 5 p.
@book{b2730f77fc0245039fdb7a86d1e42ab0,
title = "Wat is het effect van gewijzigde derogatievoorwaarden op het mestoverschot?",
abstract = "De voorwaarden voor een derogatie (periode 2014-2017) zijn als volgt gewijzigd: 1) het grasaandeel dient minimaal 80{\%} te bedragen (was 70{\%}); 2) de maximaal toegestane mest-N gift bedraagt 230 kg N/ha in Zuid en Centraal Nederland en 250 kg N/ha in overig Nederland (was overal 250 kg N/ha). Beide voorwaarden zullen effect hebben op de mestplaatsingsruimte. Daartoe is een rekenmodel geschreven. Deze notitie bespreekt de uitgangspunten en de uitkomsten van dit model.",
keywords = "eu regelingen, mestbeleid, ontheffing, effecten, mestoverschotten, graslanden, bouwland, eu regulations, manure policy, exemption, effects, manure surpluses, grasslands, arable land",
author = "J.J. Schroder",
year = "2014",
language = "Dutch",
publisher = "Plant Research International, Wageningen UR",

}

Schroder, JJ 2014, Wat is het effect van gewijzigde derogatievoorwaarden op het mestoverschot? Plant Research International, Wageningen UR, Wageningen.

Wat is het effect van gewijzigde derogatievoorwaarden op het mestoverschot? / Schroder, J.J.

Wageningen : Plant Research International, Wageningen UR, 2014. 5 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Wat is het effect van gewijzigde derogatievoorwaarden op het mestoverschot?

AU - Schroder, J.J.

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - De voorwaarden voor een derogatie (periode 2014-2017) zijn als volgt gewijzigd: 1) het grasaandeel dient minimaal 80% te bedragen (was 70%); 2) de maximaal toegestane mest-N gift bedraagt 230 kg N/ha in Zuid en Centraal Nederland en 250 kg N/ha in overig Nederland (was overal 250 kg N/ha). Beide voorwaarden zullen effect hebben op de mestplaatsingsruimte. Daartoe is een rekenmodel geschreven. Deze notitie bespreekt de uitgangspunten en de uitkomsten van dit model.

AB - De voorwaarden voor een derogatie (periode 2014-2017) zijn als volgt gewijzigd: 1) het grasaandeel dient minimaal 80% te bedragen (was 70%); 2) de maximaal toegestane mest-N gift bedraagt 230 kg N/ha in Zuid en Centraal Nederland en 250 kg N/ha in overig Nederland (was overal 250 kg N/ha). Beide voorwaarden zullen effect hebben op de mestplaatsingsruimte. Daartoe is een rekenmodel geschreven. Deze notitie bespreekt de uitgangspunten en de uitkomsten van dit model.

KW - eu regelingen

KW - mestbeleid

KW - ontheffing

KW - effecten

KW - mestoverschotten

KW - graslanden

KW - bouwland

KW - eu regulations

KW - manure policy

KW - exemption

KW - effects

KW - manure surpluses

KW - grasslands

KW - arable land

M3 - Report

BT - Wat is het effect van gewijzigde derogatievoorwaarden op het mestoverschot?

PB - Plant Research International, Wageningen UR

CY - Wageningen

ER -

Schroder JJ. Wat is het effect van gewijzigde derogatievoorwaarden op het mestoverschot? Wageningen: Plant Research International, Wageningen UR, 2014. 5 p.