Wageningen UR : hét centrum voor de Biobased Economy

E. van Gennip, H.A.J.M. Toussaint

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

In dit boek vertellen Wageningse experts over uiteenlopend onderzoek om de economie op duurzame en economische wijze te vervaardigen uit groene grondstoffen, door slim gebruik te maken van plantaardig materiaal. Transitie naar een Biobased Economy is een belangrijk onderdeel van een duurzame maatschappij. De overstap van een economie van fossiele grondstoffen naar hernieuwbare bronnen vereist ontwikkeling van nieuwe vormen van samenwerking, maatschappelijke daadkracht en toepasbare wetenschappelijke innovaties. In het boek ‘Wageningen UR: hét centrum voor de Biobased Economy’ vertellen Wageningse experts over uiteenlopend onderzoek om de economie op duurzame en economische wijze te vervaardigen uit groene grondstoffen, door slim gebruik te maken van plantaardig materiaal. ‘Als het boek één ding duidelijk maakt, dan is het wel dat er binnen Wageningen UR op vele fronten wordt gewerkt aan het zo efficiënt mogelijk gebruikmaken van gewassen en de bouwstenen uit gewassen om daar bruikbare grondstoffen van te maken voor voeding, veevoer, materialen, chemicaliën, energie en brandstof.’ Biobased onderzoek en onderwijs Onderzoekers werken aan gewassen die de gewenste grondstoffen leveren voor een Biobased Economy en aan het verhogen van de opbrengst van deze hoogwaardige gewassen. Ook worden scheidingstechnieken verbeterd waardoor nog meer bruikbare stoffen uit het plantaardig materiaal gehaald kunnen worden. Bovendien wordt er onderzoek gedaan naar slimme inrichting van logistiek en raffinaderijketens. Daarnaast wordt er aan de eindproducten gewerkt: hoe kun je kunststoffen precies die eigenschappen meegeven die nodig zijn in de omstandigheden waarin het product gebruikt wordt? Natuurlijk heeft Wageningen UR bij het biobased onderzoek ook oog voor het behoud en de inzet van biodiversiteit, net als voor slim gebruik van afvalstromen, water, meststoffen en landbouwgrond. Het boek laat zien dat dat Wageningen UR belang hecht aan goed onderwijs voor de Biobased Economy.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherWageningen UR
Number of pages45
Publication statusPublished - 2011

Keywords

  • biobased economy
  • economic development
  • education
  • research
  • research institutes
  • policy
  • netherlands

Cite this

van Gennip, E., & Toussaint, H. A. J. M. (2011). Wageningen UR : hét centrum voor de Biobased Economy. Wageningen: Wageningen UR.
van Gennip, E. ; Toussaint, H.A.J.M. / Wageningen UR : hét centrum voor de Biobased Economy. Wageningen : Wageningen UR, 2011. 45 p.
@book{94645d308e354b4a81f004db135d8543,
title = "Wageningen UR : h{\'e}t centrum voor de Biobased Economy",
abstract = "In dit boek vertellen Wageningse experts over uiteenlopend onderzoek om de economie op duurzame en economische wijze te vervaardigen uit groene grondstoffen, door slim gebruik te maken van plantaardig materiaal. Transitie naar een Biobased Economy is een belangrijk onderdeel van een duurzame maatschappij. De overstap van een economie van fossiele grondstoffen naar hernieuwbare bronnen vereist ontwikkeling van nieuwe vormen van samenwerking, maatschappelijke daadkracht en toepasbare wetenschappelijke innovaties. In het boek ‘Wageningen UR: h{\'e}t centrum voor de Biobased Economy’ vertellen Wageningse experts over uiteenlopend onderzoek om de economie op duurzame en economische wijze te vervaardigen uit groene grondstoffen, door slim gebruik te maken van plantaardig materiaal. ‘Als het boek {\'e}{\'e}n ding duidelijk maakt, dan is het wel dat er binnen Wageningen UR op vele fronten wordt gewerkt aan het zo effici{\"e}nt mogelijk gebruikmaken van gewassen en de bouwstenen uit gewassen om daar bruikbare grondstoffen van te maken voor voeding, veevoer, materialen, chemicali{\"e}n, energie en brandstof.’ Biobased onderzoek en onderwijs Onderzoekers werken aan gewassen die de gewenste grondstoffen leveren voor een Biobased Economy en aan het verhogen van de opbrengst van deze hoogwaardige gewassen. Ook worden scheidingstechnieken verbeterd waardoor nog meer bruikbare stoffen uit het plantaardig materiaal gehaald kunnen worden. Bovendien wordt er onderzoek gedaan naar slimme inrichting van logistiek en raffinaderijketens. Daarnaast wordt er aan de eindproducten gewerkt: hoe kun je kunststoffen precies die eigenschappen meegeven die nodig zijn in de omstandigheden waarin het product gebruikt wordt? Natuurlijk heeft Wageningen UR bij het biobased onderzoek ook oog voor het behoud en de inzet van biodiversiteit, net als voor slim gebruik van afvalstromen, water, meststoffen en landbouwgrond. Het boek laat zien dat dat Wageningen UR belang hecht aan goed onderwijs voor de Biobased Economy.",
keywords = "biobased economy, economische ontwikkeling, onderwijs, onderzoek, onderzoeksinstituten, beleid, nederland, biobased economy, economic development, education, research, research institutes, policy, netherlands",
author = "{van Gennip}, E. and H.A.J.M. Toussaint",
year = "2011",
language = "Dutch",
publisher = "Wageningen UR",

}

van Gennip, E & Toussaint, HAJM 2011, Wageningen UR : hét centrum voor de Biobased Economy. Wageningen UR, Wageningen.

Wageningen UR : hét centrum voor de Biobased Economy. / van Gennip, E.; Toussaint, H.A.J.M.

Wageningen : Wageningen UR, 2011. 45 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Wageningen UR : hét centrum voor de Biobased Economy

AU - van Gennip, E.

AU - Toussaint, H.A.J.M.

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - In dit boek vertellen Wageningse experts over uiteenlopend onderzoek om de economie op duurzame en economische wijze te vervaardigen uit groene grondstoffen, door slim gebruik te maken van plantaardig materiaal. Transitie naar een Biobased Economy is een belangrijk onderdeel van een duurzame maatschappij. De overstap van een economie van fossiele grondstoffen naar hernieuwbare bronnen vereist ontwikkeling van nieuwe vormen van samenwerking, maatschappelijke daadkracht en toepasbare wetenschappelijke innovaties. In het boek ‘Wageningen UR: hét centrum voor de Biobased Economy’ vertellen Wageningse experts over uiteenlopend onderzoek om de economie op duurzame en economische wijze te vervaardigen uit groene grondstoffen, door slim gebruik te maken van plantaardig materiaal. ‘Als het boek één ding duidelijk maakt, dan is het wel dat er binnen Wageningen UR op vele fronten wordt gewerkt aan het zo efficiënt mogelijk gebruikmaken van gewassen en de bouwstenen uit gewassen om daar bruikbare grondstoffen van te maken voor voeding, veevoer, materialen, chemicaliën, energie en brandstof.’ Biobased onderzoek en onderwijs Onderzoekers werken aan gewassen die de gewenste grondstoffen leveren voor een Biobased Economy en aan het verhogen van de opbrengst van deze hoogwaardige gewassen. Ook worden scheidingstechnieken verbeterd waardoor nog meer bruikbare stoffen uit het plantaardig materiaal gehaald kunnen worden. Bovendien wordt er onderzoek gedaan naar slimme inrichting van logistiek en raffinaderijketens. Daarnaast wordt er aan de eindproducten gewerkt: hoe kun je kunststoffen precies die eigenschappen meegeven die nodig zijn in de omstandigheden waarin het product gebruikt wordt? Natuurlijk heeft Wageningen UR bij het biobased onderzoek ook oog voor het behoud en de inzet van biodiversiteit, net als voor slim gebruik van afvalstromen, water, meststoffen en landbouwgrond. Het boek laat zien dat dat Wageningen UR belang hecht aan goed onderwijs voor de Biobased Economy.

AB - In dit boek vertellen Wageningse experts over uiteenlopend onderzoek om de economie op duurzame en economische wijze te vervaardigen uit groene grondstoffen, door slim gebruik te maken van plantaardig materiaal. Transitie naar een Biobased Economy is een belangrijk onderdeel van een duurzame maatschappij. De overstap van een economie van fossiele grondstoffen naar hernieuwbare bronnen vereist ontwikkeling van nieuwe vormen van samenwerking, maatschappelijke daadkracht en toepasbare wetenschappelijke innovaties. In het boek ‘Wageningen UR: hét centrum voor de Biobased Economy’ vertellen Wageningse experts over uiteenlopend onderzoek om de economie op duurzame en economische wijze te vervaardigen uit groene grondstoffen, door slim gebruik te maken van plantaardig materiaal. ‘Als het boek één ding duidelijk maakt, dan is het wel dat er binnen Wageningen UR op vele fronten wordt gewerkt aan het zo efficiënt mogelijk gebruikmaken van gewassen en de bouwstenen uit gewassen om daar bruikbare grondstoffen van te maken voor voeding, veevoer, materialen, chemicaliën, energie en brandstof.’ Biobased onderzoek en onderwijs Onderzoekers werken aan gewassen die de gewenste grondstoffen leveren voor een Biobased Economy en aan het verhogen van de opbrengst van deze hoogwaardige gewassen. Ook worden scheidingstechnieken verbeterd waardoor nog meer bruikbare stoffen uit het plantaardig materiaal gehaald kunnen worden. Bovendien wordt er onderzoek gedaan naar slimme inrichting van logistiek en raffinaderijketens. Daarnaast wordt er aan de eindproducten gewerkt: hoe kun je kunststoffen precies die eigenschappen meegeven die nodig zijn in de omstandigheden waarin het product gebruikt wordt? Natuurlijk heeft Wageningen UR bij het biobased onderzoek ook oog voor het behoud en de inzet van biodiversiteit, net als voor slim gebruik van afvalstromen, water, meststoffen en landbouwgrond. Het boek laat zien dat dat Wageningen UR belang hecht aan goed onderwijs voor de Biobased Economy.

KW - biobased economy

KW - economische ontwikkeling

KW - onderwijs

KW - onderzoek

KW - onderzoeksinstituten

KW - beleid

KW - nederland

KW - biobased economy

KW - economic development

KW - education

KW - research

KW - research institutes

KW - policy

KW - netherlands

M3 - Report

BT - Wageningen UR : hét centrum voor de Biobased Economy

PB - Wageningen UR

CY - Wageningen

ER -

van Gennip E, Toussaint HAJM. Wageningen UR : hét centrum voor de Biobased Economy. Wageningen: Wageningen UR, 2011. 45 p.