Vrijwilligers leveren betrouwbare fenologische waarnemingen voor klimaatonderzoek

A.J.H. van Vliet, Hamed Mehdipoor, Raúl Zurita-Milla, Ellen-Wien Augustijn

Research output: Non-textual formWeb publication/sitePopular

Abstract

Uit een nieuwe ruimtelijke analyse van 13 jaar Natuurkalenderwaarnemingen van bloei en bladontplooiing blijkt dat de waarnemingen betrouwbaar zijn. Ze kunnen dus goed gebruikt worden om het effect van klimaatverandering op natuur vast te leggen. Het blijkt ook dat bloei en bladontplooiing veel meer varieert tussen individuele planten van dezelfde soort in warme winters en voorjaren.
Original languageDutch
PublisherNature Today
Publication statusPublished - 12 Jan 2019

Cite this

van Vliet, A. J. H. (Author), Mehdipoor, H. (Author), Zurita-Milla, R. (Author), & Augustijn, E-W. (Author). (2019). Vrijwilligers leveren betrouwbare fenologische waarnemingen voor klimaatonderzoek. Web publication/site, Nature Today. Retrieved from https://www.naturetoday.com/intl/nl/nature-reports/message/?msg=24867
van Vliet, A.J.H. (Author) ; Mehdipoor, Hamed (Author) ; Zurita-Milla, Raúl (Author) ; Augustijn, Ellen-Wien (Author). / Vrijwilligers leveren betrouwbare fenologische waarnemingen voor klimaatonderzoek. [Web publication/site].
@misc{ab877b26dd4548898429cca46df21b89,
title = "Vrijwilligers leveren betrouwbare fenologische waarnemingen voor klimaatonderzoek",
abstract = "Uit een nieuwe ruimtelijke analyse van 13 jaar Natuurkalenderwaarnemingen van bloei en bladontplooiing blijkt dat de waarnemingen betrouwbaar zijn. Ze kunnen dus goed gebruikt worden om het effect van klimaatverandering op natuur vast te leggen. Het blijkt ook dat bloei en bladontplooiing veel meer varieert tussen individuele planten van dezelfde soort in warme winters en voorjaren.",
author = "{van Vliet}, A.J.H. and Hamed Mehdipoor and Ra{\'u}l Zurita-Milla and Ellen-Wien Augustijn",
year = "2019",
month = "1",
day = "12",
language = "Dutch",
publisher = "Nature Today",

}

van Vliet, AJH, Mehdipoor, H, Zurita-Milla, R & Augustijn, E-W, Vrijwilligers leveren betrouwbare fenologische waarnemingen voor klimaatonderzoek, 2019, Web publication/site, Nature Today.
Vrijwilligers leveren betrouwbare fenologische waarnemingen voor klimaatonderzoek. van Vliet, A.J.H. (Author); Mehdipoor, Hamed (Author); Zurita-Milla, Raúl (Author); Augustijn, Ellen-Wien (Author). 2019. Nature Today.

Research output: Non-textual formWeb publication/sitePopular

TY - ADVS

T1 - Vrijwilligers leveren betrouwbare fenologische waarnemingen voor klimaatonderzoek

AU - van Vliet, A.J.H.

AU - Mehdipoor, Hamed

AU - Zurita-Milla, Raúl

AU - Augustijn, Ellen-Wien

PY - 2019/1/12

Y1 - 2019/1/12

N2 - Uit een nieuwe ruimtelijke analyse van 13 jaar Natuurkalenderwaarnemingen van bloei en bladontplooiing blijkt dat de waarnemingen betrouwbaar zijn. Ze kunnen dus goed gebruikt worden om het effect van klimaatverandering op natuur vast te leggen. Het blijkt ook dat bloei en bladontplooiing veel meer varieert tussen individuele planten van dezelfde soort in warme winters en voorjaren.

AB - Uit een nieuwe ruimtelijke analyse van 13 jaar Natuurkalenderwaarnemingen van bloei en bladontplooiing blijkt dat de waarnemingen betrouwbaar zijn. Ze kunnen dus goed gebruikt worden om het effect van klimaatverandering op natuur vast te leggen. Het blijkt ook dat bloei en bladontplooiing veel meer varieert tussen individuele planten van dezelfde soort in warme winters en voorjaren.

M3 - Web publication/site

PB - Nature Today

ER -

van Vliet AJH (Author), Mehdipoor H (Author), Zurita-Milla R (Author), Augustijn E-W (Author). Vrijwilligers leveren betrouwbare fenologische waarnemingen voor klimaatonderzoek Nature Today. 2019.