Vismonitoring in het IJsselmeer en Markermeer in 2002

C.M. Deerenberg, J.J. de Leeuw, R.J. de Jager

Research output: Book/ReportReportAcademic

Abstract

In dit rapport wordt een overzicht gegeven van de toestand van visbestanden en de visserij in het IJsselmeer en Markermeer in 2002. Ten behoeve van integraal waterbeer en visstandbeheer wordt een jaarlijks geactualiseerde inventarisatie gemaakt van de visstand op basis van monitoring van de visbestanden en de visserij. Het IJsselmeer en Markermeer zijn in het najaar bemonsterd met behulp van een onderzoeksvaartuig gebruikmakend van een grote kuil en een electrostramienkor. De vangsten zijn op soort gesorteerd en gemeten op lengte.
Original languageDutch
Place of PublicationIJmuiden
PublisherRIVO
Number of pages38
Publication statusPublished - 2003

Publication series

NameRIVO rapport
PublisherRIVO
No.C034/03

Keywords

  • fishes
  • fisheries
  • monitoring
  • lake ijssel
  • aquatic ecology

Cite this

Deerenberg, C. M., de Leeuw, J. J., & de Jager, R. J. (2003). Vismonitoring in het IJsselmeer en Markermeer in 2002. (RIVO rapport; No. C034/03). IJmuiden: RIVO.
Deerenberg, C.M. ; de Leeuw, J.J. ; de Jager, R.J. / Vismonitoring in het IJsselmeer en Markermeer in 2002. IJmuiden : RIVO, 2003. 38 p. (RIVO rapport; C034/03).
@book{fa3c98028ef642fda516b0956cdce262,
title = "Vismonitoring in het IJsselmeer en Markermeer in 2002",
abstract = "In dit rapport wordt een overzicht gegeven van de toestand van visbestanden en de visserij in het IJsselmeer en Markermeer in 2002. Ten behoeve van integraal waterbeer en visstandbeheer wordt een jaarlijks geactualiseerde inventarisatie gemaakt van de visstand op basis van monitoring van de visbestanden en de visserij. Het IJsselmeer en Markermeer zijn in het najaar bemonsterd met behulp van een onderzoeksvaartuig gebruikmakend van een grote kuil en een electrostramienkor. De vangsten zijn op soort gesorteerd en gemeten op lengte.",
keywords = "vissen, visserij, monitoring, ijsselmeer, aquatische ecologie, fishes, fisheries, monitoring, lake ijssel, aquatic ecology",
author = "C.M. Deerenberg and {de Leeuw}, J.J. and {de Jager}, R.J.",
year = "2003",
language = "Dutch",
series = "RIVO rapport",
publisher = "RIVO",
number = "C034/03",

}

Deerenberg, CM, de Leeuw, JJ & de Jager, RJ 2003, Vismonitoring in het IJsselmeer en Markermeer in 2002. RIVO rapport, no. C034/03, RIVO, IJmuiden.

Vismonitoring in het IJsselmeer en Markermeer in 2002. / Deerenberg, C.M.; de Leeuw, J.J.; de Jager, R.J.

IJmuiden : RIVO, 2003. 38 p. (RIVO rapport; No. C034/03).

Research output: Book/ReportReportAcademic

TY - BOOK

T1 - Vismonitoring in het IJsselmeer en Markermeer in 2002

AU - Deerenberg, C.M.

AU - de Leeuw, J.J.

AU - de Jager, R.J.

PY - 2003

Y1 - 2003

N2 - In dit rapport wordt een overzicht gegeven van de toestand van visbestanden en de visserij in het IJsselmeer en Markermeer in 2002. Ten behoeve van integraal waterbeer en visstandbeheer wordt een jaarlijks geactualiseerde inventarisatie gemaakt van de visstand op basis van monitoring van de visbestanden en de visserij. Het IJsselmeer en Markermeer zijn in het najaar bemonsterd met behulp van een onderzoeksvaartuig gebruikmakend van een grote kuil en een electrostramienkor. De vangsten zijn op soort gesorteerd en gemeten op lengte.

AB - In dit rapport wordt een overzicht gegeven van de toestand van visbestanden en de visserij in het IJsselmeer en Markermeer in 2002. Ten behoeve van integraal waterbeer en visstandbeheer wordt een jaarlijks geactualiseerde inventarisatie gemaakt van de visstand op basis van monitoring van de visbestanden en de visserij. Het IJsselmeer en Markermeer zijn in het najaar bemonsterd met behulp van een onderzoeksvaartuig gebruikmakend van een grote kuil en een electrostramienkor. De vangsten zijn op soort gesorteerd en gemeten op lengte.

KW - vissen

KW - visserij

KW - monitoring

KW - ijsselmeer

KW - aquatische ecologie

KW - fishes

KW - fisheries

KW - monitoring

KW - lake ijssel

KW - aquatic ecology

M3 - Report

T3 - RIVO rapport

BT - Vismonitoring in het IJsselmeer en Markermeer in 2002

PB - RIVO

CY - IJmuiden

ER -

Deerenberg CM, de Leeuw JJ, de Jager RJ. Vismonitoring in het IJsselmeer en Markermeer in 2002. IJmuiden: RIVO, 2003. 38 p. (RIVO rapport; C034/03).