Visie van de biologische pluimveesector op dier-gezondheid en -welzijn

M.W.P. Bestman

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

De biologische veehouderij heeft een diervriendelijk imago. Tussen biologische pluimveebedrijven bestaan grote verschillen met betrekking tot motivatie, bedrijfsgrootte en vormgeving van het bedrijf. Uiteindelijk verwachten consumenten van alle biologische pluimveehouders dat ze diervriendelijk werken. Dit vraagt om een breed gedragen gemeenschappelijke visie rondom het thema, met als doel om eenduidig naar buiten te treden, zowel binnen de keten als daarbuiten richting consument. Samen met vertegenwoordigers van de Biologische Pluimveehouders Vereniging, de Stichting Biologische Pluimveehouderij en de Productwerkgroep Pluimveevlees en Eieren is een aanzet gedaan voor een gezamenlijke visie over het thema diergezondheid en –welzijn.
Original languageDutch
Number of pages4
JournalBioKennis bericht Pluimveevlees & eieren
Volume3
Publication statusPublished - 2007
Externally publishedYes

Keywords

  • organic farming
  • poultry farming
  • animal welfare
  • animal health

Cite this

@article{223b9649c74744bfa89ce56b55ad3be0,
title = "Visie van de biologische pluimveesector op dier-gezondheid en -welzijn",
abstract = "De biologische veehouderij heeft een diervriendelijk imago. Tussen biologische pluimveebedrijven bestaan grote verschillen met betrekking tot motivatie, bedrijfsgrootte en vormgeving van het bedrijf. Uiteindelijk verwachten consumenten van alle biologische pluimveehouders dat ze diervriendelijk werken. Dit vraagt om een breed gedragen gemeenschappelijke visie rondom het thema, met als doel om eenduidig naar buiten te treden, zowel binnen de keten als daarbuiten richting consument. Samen met vertegenwoordigers van de Biologische Pluimveehouders Vereniging, de Stichting Biologische Pluimveehouderij en de Productwerkgroep Pluimveevlees en Eieren is een aanzet gedaan voor een gezamenlijke visie over het thema diergezondheid en –welzijn.",
keywords = "biologische landbouw, pluimveehouderij, dierenwelzijn, diergezondheid, organic farming, poultry farming, animal welfare, animal health",
author = "M.W.P. Bestman",
year = "2007",
language = "Dutch",
volume = "3",
journal = "BioKennis bericht Pluimveevlees & eieren",

}

Visie van de biologische pluimveesector op dier-gezondheid en -welzijn. / Bestman, M.W.P.

In: BioKennis bericht Pluimveevlees & eieren, Vol. 3, 2007.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Visie van de biologische pluimveesector op dier-gezondheid en -welzijn

AU - Bestman, M.W.P.

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - De biologische veehouderij heeft een diervriendelijk imago. Tussen biologische pluimveebedrijven bestaan grote verschillen met betrekking tot motivatie, bedrijfsgrootte en vormgeving van het bedrijf. Uiteindelijk verwachten consumenten van alle biologische pluimveehouders dat ze diervriendelijk werken. Dit vraagt om een breed gedragen gemeenschappelijke visie rondom het thema, met als doel om eenduidig naar buiten te treden, zowel binnen de keten als daarbuiten richting consument. Samen met vertegenwoordigers van de Biologische Pluimveehouders Vereniging, de Stichting Biologische Pluimveehouderij en de Productwerkgroep Pluimveevlees en Eieren is een aanzet gedaan voor een gezamenlijke visie over het thema diergezondheid en –welzijn.

AB - De biologische veehouderij heeft een diervriendelijk imago. Tussen biologische pluimveebedrijven bestaan grote verschillen met betrekking tot motivatie, bedrijfsgrootte en vormgeving van het bedrijf. Uiteindelijk verwachten consumenten van alle biologische pluimveehouders dat ze diervriendelijk werken. Dit vraagt om een breed gedragen gemeenschappelijke visie rondom het thema, met als doel om eenduidig naar buiten te treden, zowel binnen de keten als daarbuiten richting consument. Samen met vertegenwoordigers van de Biologische Pluimveehouders Vereniging, de Stichting Biologische Pluimveehouderij en de Productwerkgroep Pluimveevlees en Eieren is een aanzet gedaan voor een gezamenlijke visie over het thema diergezondheid en –welzijn.

KW - biologische landbouw

KW - pluimveehouderij

KW - dierenwelzijn

KW - diergezondheid

KW - organic farming

KW - poultry farming

KW - animal welfare

KW - animal health

M3 - Article

VL - 3

JO - BioKennis bericht Pluimveevlees & eieren

JF - BioKennis bericht Pluimveevlees & eieren

ER -