Virtuele casus gentech siergewassen, fase 1 : PT14661, een vervolgproject van PT13973

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Om in Europa genetisch gemodificeerde siergewassen te kunnen verkopen is toestemming nodig van de competente autoriteiten binnen de EU. Hiervoor is een traject nodig van aanvragen voor veldproeven in meerdere categorieën en tot slot de aanvraag voor marktintroductie. Om duidelijkheid te verkrijgen over de benodigde informatie voor een siergewas is besloten om een conceptaanvraag veldproef categorie 1 op te stellen met als voorbeeld merker-vrije gentech lelies met resistentie tegen bladluizen. Deze conceptaanvraag is doorgesproken met vertegenwoordigers van Bureau GGO en het COGEM secretariaat. Hiermee is meer duidelijkheid verkregen over informatie die nodig is voor categorie 1 en voor verdere aanvraag categorieën en voor marktintroductie.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherPlant Research International
Number of pages32
Publication statusPublished - 2013

Keywords

  • genetic engineering
  • ornamental crops
  • lilium
  • plant protection
  • consent
  • field tests

Cite this

@book{0940b58119804a639fb0540a65b1a82b,
title = "Virtuele casus gentech siergewassen, fase 1 : PT14661, een vervolgproject van PT13973",
abstract = "Om in Europa genetisch gemodificeerde siergewassen te kunnen verkopen is toestemming nodig van de competente autoriteiten binnen de EU. Hiervoor is een traject nodig van aanvragen voor veldproeven in meerdere categorie{\"e}n en tot slot de aanvraag voor marktintroductie. Om duidelijkheid te verkrijgen over de benodigde informatie voor een siergewas is besloten om een conceptaanvraag veldproef categorie 1 op te stellen met als voorbeeld merker-vrije gentech lelies met resistentie tegen bladluizen. Deze conceptaanvraag is doorgesproken met vertegenwoordigers van Bureau GGO en het COGEM secretariaat. Hiermee is meer duidelijkheid verkregen over informatie die nodig is voor categorie 1 en voor verdere aanvraag categorie{\"e}n en voor marktintroductie.",
keywords = "genetische modificatie, siergewassen, lilium, gewasbescherming, toestemming, veldproeven, genetic engineering, ornamental crops, lilium, plant protection, consent, field tests",
author = "F.A. Krens",
note = "PT-projectnummer 14661. - Eindrapport",
year = "2013",
language = "Dutch",
publisher = "Plant Research International",

}

Virtuele casus gentech siergewassen, fase 1 : PT14661, een vervolgproject van PT13973. / Krens, F.A.

Wageningen : Plant Research International, 2013. 32 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Virtuele casus gentech siergewassen, fase 1 : PT14661, een vervolgproject van PT13973

AU - Krens, F.A.

N1 - PT-projectnummer 14661. - Eindrapport

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Om in Europa genetisch gemodificeerde siergewassen te kunnen verkopen is toestemming nodig van de competente autoriteiten binnen de EU. Hiervoor is een traject nodig van aanvragen voor veldproeven in meerdere categorieën en tot slot de aanvraag voor marktintroductie. Om duidelijkheid te verkrijgen over de benodigde informatie voor een siergewas is besloten om een conceptaanvraag veldproef categorie 1 op te stellen met als voorbeeld merker-vrije gentech lelies met resistentie tegen bladluizen. Deze conceptaanvraag is doorgesproken met vertegenwoordigers van Bureau GGO en het COGEM secretariaat. Hiermee is meer duidelijkheid verkregen over informatie die nodig is voor categorie 1 en voor verdere aanvraag categorieën en voor marktintroductie.

AB - Om in Europa genetisch gemodificeerde siergewassen te kunnen verkopen is toestemming nodig van de competente autoriteiten binnen de EU. Hiervoor is een traject nodig van aanvragen voor veldproeven in meerdere categorieën en tot slot de aanvraag voor marktintroductie. Om duidelijkheid te verkrijgen over de benodigde informatie voor een siergewas is besloten om een conceptaanvraag veldproef categorie 1 op te stellen met als voorbeeld merker-vrije gentech lelies met resistentie tegen bladluizen. Deze conceptaanvraag is doorgesproken met vertegenwoordigers van Bureau GGO en het COGEM secretariaat. Hiermee is meer duidelijkheid verkregen over informatie die nodig is voor categorie 1 en voor verdere aanvraag categorieën en voor marktintroductie.

KW - genetische modificatie

KW - siergewassen

KW - lilium

KW - gewasbescherming

KW - toestemming

KW - veldproeven

KW - genetic engineering

KW - ornamental crops

KW - lilium

KW - plant protection

KW - consent

KW - field tests

M3 - Report

BT - Virtuele casus gentech siergewassen, fase 1 : PT14661, een vervolgproject van PT13973

PB - Plant Research International

CY - Wageningen

ER -