VIP Valorisatie Reststromen Vis (VRV)

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

In het kader van de komende aanlandingsplicht van ondermaatse vis is de sector geïnteresseerd in mogelijkheden om deze aanvoer te laten bijdragen tot het inkomen. De vraag werd gesteld welke producten zouden kunnen worden gemaakt uit visafval (snijafval als koppen en staarten en ingewanden en discards). Monsters van dergelijk visafval werden verzameld aan boord van de FD283 van de firma Geertruida B.V. en geanalyseerd in een verscheidenheid van mogelijke verwerkingsprocessen, zowel aan boord (continue en batch hydrolyse met toegevoegde enzymen) als aan de wal (productie van bioactieve peptiden door hydrolyse, productie van vismeel en visolie) door Food and Bio-based Research (FBR) van Wageningen UR en VFC/Lipromar te Cuxhaven.
Original languageDutch
Place of PublicationIJmuiden
PublisherIMARES Wageningen UR
Number of pages67
Publication statusPublished - 2015

Publication series

NameRapport / IMARES Wageningen UR
PublisherIMARES Wageningen UR
No.C005/15

Keywords

  • commercialization
  • fish scrap
  • fish products
  • marine fisheries
  • pleuronectiformes
  • fishery policy
  • cost benefit analysis
  • residual streams

Cite this

Poelman, M., Kals, J., van Marlen, B., van Amerongen, A., & van den Bosch, H. (2015). VIP Valorisatie Reststromen Vis (VRV). (Rapport / IMARES Wageningen UR; No. C005/15). IJmuiden: IMARES Wageningen UR.
Poelman, M. ; Kals, J. ; van Marlen, B. ; van Amerongen, A. ; van den Bosch, H. / VIP Valorisatie Reststromen Vis (VRV). IJmuiden : IMARES Wageningen UR, 2015. 67 p. (Rapport / IMARES Wageningen UR; C005/15).
@book{e3f902a788ca4170ba4b9e4b97b65eee,
title = "VIP Valorisatie Reststromen Vis (VRV)",
abstract = "In het kader van de komende aanlandingsplicht van ondermaatse vis is de sector ge{\"i}nteresseerd in mogelijkheden om deze aanvoer te laten bijdragen tot het inkomen. De vraag werd gesteld welke producten zouden kunnen worden gemaakt uit visafval (snijafval als koppen en staarten en ingewanden en discards). Monsters van dergelijk visafval werden verzameld aan boord van de FD283 van de firma Geertruida B.V. en geanalyseerd in een verscheidenheid van mogelijke verwerkingsprocessen, zowel aan boord (continue en batch hydrolyse met toegevoegde enzymen) als aan de wal (productie van bioactieve peptiden door hydrolyse, productie van vismeel en visolie) door Food and Bio-based Research (FBR) van Wageningen UR en VFC/Lipromar te Cuxhaven.",
keywords = "vercommercialisering, visresten, visproducten, zeevisserij, pleuronectiformes, visserijbeleid, kosten-batenanalyse, reststromen, commercialization, fish scrap, fish products, marine fisheries, pleuronectiformes, fishery policy, cost benefit analysis, residual streams",
author = "M. Poelman and J. Kals and {van Marlen}, B. and {van Amerongen}, A. and {van den Bosch}, H.",
note = "Opdrachtgever: Subsidiebureau Raad en Daad namens Geertruida B.V.",
year = "2015",
language = "Dutch",
series = "Rapport / IMARES Wageningen UR",
publisher = "IMARES Wageningen UR",
number = "C005/15",

}

Poelman, M, Kals, J, van Marlen, B, van Amerongen, A & van den Bosch, H 2015, VIP Valorisatie Reststromen Vis (VRV). Rapport / IMARES Wageningen UR, no. C005/15, IMARES Wageningen UR, IJmuiden.

VIP Valorisatie Reststromen Vis (VRV). / Poelman, M.; Kals, J.; van Marlen, B.; van Amerongen, A.; van den Bosch, H.

IJmuiden : IMARES Wageningen UR, 2015. 67 p. (Rapport / IMARES Wageningen UR; No. C005/15).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - VIP Valorisatie Reststromen Vis (VRV)

AU - Poelman, M.

AU - Kals, J.

AU - van Marlen, B.

AU - van Amerongen, A.

AU - van den Bosch, H.

N1 - Opdrachtgever: Subsidiebureau Raad en Daad namens Geertruida B.V.

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - In het kader van de komende aanlandingsplicht van ondermaatse vis is de sector geïnteresseerd in mogelijkheden om deze aanvoer te laten bijdragen tot het inkomen. De vraag werd gesteld welke producten zouden kunnen worden gemaakt uit visafval (snijafval als koppen en staarten en ingewanden en discards). Monsters van dergelijk visafval werden verzameld aan boord van de FD283 van de firma Geertruida B.V. en geanalyseerd in een verscheidenheid van mogelijke verwerkingsprocessen, zowel aan boord (continue en batch hydrolyse met toegevoegde enzymen) als aan de wal (productie van bioactieve peptiden door hydrolyse, productie van vismeel en visolie) door Food and Bio-based Research (FBR) van Wageningen UR en VFC/Lipromar te Cuxhaven.

AB - In het kader van de komende aanlandingsplicht van ondermaatse vis is de sector geïnteresseerd in mogelijkheden om deze aanvoer te laten bijdragen tot het inkomen. De vraag werd gesteld welke producten zouden kunnen worden gemaakt uit visafval (snijafval als koppen en staarten en ingewanden en discards). Monsters van dergelijk visafval werden verzameld aan boord van de FD283 van de firma Geertruida B.V. en geanalyseerd in een verscheidenheid van mogelijke verwerkingsprocessen, zowel aan boord (continue en batch hydrolyse met toegevoegde enzymen) als aan de wal (productie van bioactieve peptiden door hydrolyse, productie van vismeel en visolie) door Food and Bio-based Research (FBR) van Wageningen UR en VFC/Lipromar te Cuxhaven.

KW - vercommercialisering

KW - visresten

KW - visproducten

KW - zeevisserij

KW - pleuronectiformes

KW - visserijbeleid

KW - kosten-batenanalyse

KW - reststromen

KW - commercialization

KW - fish scrap

KW - fish products

KW - marine fisheries

KW - pleuronectiformes

KW - fishery policy

KW - cost benefit analysis

KW - residual streams

M3 - Report

T3 - Rapport / IMARES Wageningen UR

BT - VIP Valorisatie Reststromen Vis (VRV)

PB - IMARES Wageningen UR

CY - IJmuiden

ER -

Poelman M, Kals J, van Marlen B, van Amerongen A, van den Bosch H. VIP Valorisatie Reststromen Vis (VRV). IJmuiden: IMARES Wageningen UR, 2015. 67 p. (Rapport / IMARES Wageningen UR; C005/15).