Vijftien jaar experimenteren met dynamisch kustbeheer op Ameland

J. Krol, K.M.A.M. Löffler, P.A. Slim

  Research output: Non-textual formWeb publication/sitePopular

  Abstract

  Sinds 1990 doet Nederland aan dynamisch kustbeheer. Op steeds meer plekken wordt de zeereep met rust gelaten. Zand mag stuiven, zeewater mag hier en daar het land in, en waar nodig wordt de kustlijn op zijn plaats gehouden door zandsuppleties. Op een beperkt aantal plekken worden zelfs sleuven in de zeereep gegraven. Op West-Ameland is de aanpak minder ingrijpend. Hier stopte in 1995 de aanplant van helm en de plaatsing van stuifschermen in de zeereep. Daarna veranderde er weliswaar veel, maar lang niet altijd door het nieuwe beheer.
  LanguageDutch
  PublisherH2O online
  Media of outputOnline
  Publication statusPublished - 2013

  Keywords

  • coastal management
  • duneland
  • change
  • flora
  • fauna
  • wadden sea birds
  • ecological restoration
  • dutch wadden islands

  Cite this

  Krol, J. (Author), Löffler, K. M. A. M. (Author), & Slim, P. A. (Author). (2013). Vijftien jaar experimenteren met dynamisch kustbeheer op Ameland. Web publication/site, H2O online. Retrieved from http://edepot.wur.nl/285895
  Krol, J. (Author) ; Löffler, K.M.A.M. (Author) ; Slim, P.A. (Author). / Vijftien jaar experimenteren met dynamisch kustbeheer op Ameland. [Web publication/site].
  @misc{348bd2677caf4da68a241245adcc41ba,
  title = "Vijftien jaar experimenteren met dynamisch kustbeheer op Ameland",
  abstract = "Sinds 1990 doet Nederland aan dynamisch kustbeheer. Op steeds meer plekken wordt de zeereep met rust gelaten. Zand mag stuiven, zeewater mag hier en daar het land in, en waar nodig wordt de kustlijn op zijn plaats gehouden door zandsuppleties. Op een beperkt aantal plekken worden zelfs sleuven in de zeereep gegraven. Op West-Ameland is de aanpak minder ingrijpend. Hier stopte in 1995 de aanplant van helm en de plaatsing van stuifschermen in de zeereep. Daarna veranderde er weliswaar veel, maar lang niet altijd door het nieuwe beheer.",
  keywords = "kustbeheer, duingebieden, verandering, flora, fauna, wadvogels, ecologisch herstel, nederlandse waddeneilanden, coastal management, duneland, change, flora, fauna, wadden sea birds, ecological restoration, dutch wadden islands",
  author = "J. Krol and K.M.A.M. L{\"o}ffler and P.A. Slim",
  year = "2013",
  language = "Dutch",
  publisher = "H2O online",

  }

  Krol, J, Löffler, KMAM & Slim, PA, Vijftien jaar experimenteren met dynamisch kustbeheer op Ameland, 2013, Web publication/site, H2O online.
  Vijftien jaar experimenteren met dynamisch kustbeheer op Ameland. Krol, J. (Author); Löffler, K.M.A.M. (Author); Slim, P.A. (Author). 2013. H2O online.

  Research output: Non-textual formWeb publication/sitePopular

  TY - ADVS

  T1 - Vijftien jaar experimenteren met dynamisch kustbeheer op Ameland

  AU - Krol, J.

  AU - Löffler, K.M.A.M.

  AU - Slim, P.A.

  PY - 2013

  Y1 - 2013

  N2 - Sinds 1990 doet Nederland aan dynamisch kustbeheer. Op steeds meer plekken wordt de zeereep met rust gelaten. Zand mag stuiven, zeewater mag hier en daar het land in, en waar nodig wordt de kustlijn op zijn plaats gehouden door zandsuppleties. Op een beperkt aantal plekken worden zelfs sleuven in de zeereep gegraven. Op West-Ameland is de aanpak minder ingrijpend. Hier stopte in 1995 de aanplant van helm en de plaatsing van stuifschermen in de zeereep. Daarna veranderde er weliswaar veel, maar lang niet altijd door het nieuwe beheer.

  AB - Sinds 1990 doet Nederland aan dynamisch kustbeheer. Op steeds meer plekken wordt de zeereep met rust gelaten. Zand mag stuiven, zeewater mag hier en daar het land in, en waar nodig wordt de kustlijn op zijn plaats gehouden door zandsuppleties. Op een beperkt aantal plekken worden zelfs sleuven in de zeereep gegraven. Op West-Ameland is de aanpak minder ingrijpend. Hier stopte in 1995 de aanplant van helm en de plaatsing van stuifschermen in de zeereep. Daarna veranderde er weliswaar veel, maar lang niet altijd door het nieuwe beheer.

  KW - kustbeheer

  KW - duingebieden

  KW - verandering

  KW - flora

  KW - fauna

  KW - wadvogels

  KW - ecologisch herstel

  KW - nederlandse waddeneilanden

  KW - coastal management

  KW - duneland

  KW - change

  KW - flora

  KW - fauna

  KW - wadden sea birds

  KW - ecological restoration

  KW - dutch wadden islands

  M3 - Web publication/site

  PB - H2O online

  ER -

  Krol J (Author), Löffler KMAM (Author), Slim PA (Author). Vijftien jaar experimenteren met dynamisch kustbeheer op Ameland H2O online. 2013.