Vertrouwen in de hervorming van het gemeenschappelijk landbouwbeleid

C.J.A.M. Termeer, G.E. Breeman, P.J. Zwaan

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

De leerstoelgroep Bestuurskunde van Wageningen Universiteit heeft diverse onderzoeken uitgevoerd ten behoeve van de vorming van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. Hierbij zijn onder andere het debat van 2007 en de maatschappelijke dialoog rondom de Houtskoolschets in 2008 geanalyseerd. Het onderzoek uit 2007 heeft 7 maatschappelijke configuraties (of belevingswerelden) in kaart gebracht. In deze studie is per configuratie aangegeven welke actoren er destijds dominant waren en is bekeken hoe de interacties tussen deze actoren verliepen en welke discoursen (woorden, termen, concepten et cetera) zij gebruikten. Het ging daarbij vooral om de dynamiek en de stagnatie in het debat. In dit onderzoek zijn vertragende en versnellende patronen in de interacties tussen actoren en configuraties geanalyseerd. Op basis van beide onderzoeken zijn aanbevelingen gedaan over de ambities van het ministerie om de hervormingen van het GLB breder maatschappelijk te verankeren door middel van consultaties, workshops, pilots en een brede maatschappelijke dialoog.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherWageningen Universiteit, Leerstoelgroep Bestuurskunde
Number of pages35
Publication statusPublished - 2011

Keywords

  • cap
  • policy evaluation
  • governance
  • community involvement

Cite this

Termeer, C. J. A. M., Breeman, G. E., & Zwaan, P. J. (2011). Vertrouwen in de hervorming van het gemeenschappelijk landbouwbeleid. Wageningen: Wageningen Universiteit, Leerstoelgroep Bestuurskunde.
Termeer, C.J.A.M. ; Breeman, G.E. ; Zwaan, P.J. / Vertrouwen in de hervorming van het gemeenschappelijk landbouwbeleid. Wageningen : Wageningen Universiteit, Leerstoelgroep Bestuurskunde, 2011. 35 p.
@book{6f13d5a4ad27466ca0120182054913a8,
title = "Vertrouwen in de hervorming van het gemeenschappelijk landbouwbeleid",
abstract = "De leerstoelgroep Bestuurskunde van Wageningen Universiteit heeft diverse onderzoeken uitgevoerd ten behoeve van de vorming van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. Hierbij zijn onder andere het debat van 2007 en de maatschappelijke dialoog rondom de Houtskoolschets in 2008 geanalyseerd. Het onderzoek uit 2007 heeft 7 maatschappelijke configuraties (of belevingswerelden) in kaart gebracht. In deze studie is per configuratie aangegeven welke actoren er destijds dominant waren en is bekeken hoe de interacties tussen deze actoren verliepen en welke discoursen (woorden, termen, concepten et cetera) zij gebruikten. Het ging daarbij vooral om de dynamiek en de stagnatie in het debat. In dit onderzoek zijn vertragende en versnellende patronen in de interacties tussen actoren en configuraties geanalyseerd. Op basis van beide onderzoeken zijn aanbevelingen gedaan over de ambities van het ministerie om de hervormingen van het GLB breder maatschappelijk te verankeren door middel van consultaties, workshops, pilots en een brede maatschappelijke dialoog.",
keywords = "gemeenschappelijk landbouwbeleid, beleidsevaluatie, governance, maatschappelijke betrokkenheid, cap, policy evaluation, governance, community involvement",
author = "C.J.A.M. Termeer and G.E. Breeman and P.J. Zwaan",
year = "2011",
language = "Dutch",
publisher = "Wageningen Universiteit, Leerstoelgroep Bestuurskunde",

}

Termeer, CJAM, Breeman, GE & Zwaan, PJ 2011, Vertrouwen in de hervorming van het gemeenschappelijk landbouwbeleid. Wageningen Universiteit, Leerstoelgroep Bestuurskunde, Wageningen.

Vertrouwen in de hervorming van het gemeenschappelijk landbouwbeleid. / Termeer, C.J.A.M.; Breeman, G.E.; Zwaan, P.J.

Wageningen : Wageningen Universiteit, Leerstoelgroep Bestuurskunde, 2011. 35 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Vertrouwen in de hervorming van het gemeenschappelijk landbouwbeleid

AU - Termeer, C.J.A.M.

AU - Breeman, G.E.

AU - Zwaan, P.J.

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - De leerstoelgroep Bestuurskunde van Wageningen Universiteit heeft diverse onderzoeken uitgevoerd ten behoeve van de vorming van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. Hierbij zijn onder andere het debat van 2007 en de maatschappelijke dialoog rondom de Houtskoolschets in 2008 geanalyseerd. Het onderzoek uit 2007 heeft 7 maatschappelijke configuraties (of belevingswerelden) in kaart gebracht. In deze studie is per configuratie aangegeven welke actoren er destijds dominant waren en is bekeken hoe de interacties tussen deze actoren verliepen en welke discoursen (woorden, termen, concepten et cetera) zij gebruikten. Het ging daarbij vooral om de dynamiek en de stagnatie in het debat. In dit onderzoek zijn vertragende en versnellende patronen in de interacties tussen actoren en configuraties geanalyseerd. Op basis van beide onderzoeken zijn aanbevelingen gedaan over de ambities van het ministerie om de hervormingen van het GLB breder maatschappelijk te verankeren door middel van consultaties, workshops, pilots en een brede maatschappelijke dialoog.

AB - De leerstoelgroep Bestuurskunde van Wageningen Universiteit heeft diverse onderzoeken uitgevoerd ten behoeve van de vorming van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. Hierbij zijn onder andere het debat van 2007 en de maatschappelijke dialoog rondom de Houtskoolschets in 2008 geanalyseerd. Het onderzoek uit 2007 heeft 7 maatschappelijke configuraties (of belevingswerelden) in kaart gebracht. In deze studie is per configuratie aangegeven welke actoren er destijds dominant waren en is bekeken hoe de interacties tussen deze actoren verliepen en welke discoursen (woorden, termen, concepten et cetera) zij gebruikten. Het ging daarbij vooral om de dynamiek en de stagnatie in het debat. In dit onderzoek zijn vertragende en versnellende patronen in de interacties tussen actoren en configuraties geanalyseerd. Op basis van beide onderzoeken zijn aanbevelingen gedaan over de ambities van het ministerie om de hervormingen van het GLB breder maatschappelijk te verankeren door middel van consultaties, workshops, pilots en een brede maatschappelijke dialoog.

KW - gemeenschappelijk landbouwbeleid

KW - beleidsevaluatie

KW - governance

KW - maatschappelijke betrokkenheid

KW - cap

KW - policy evaluation

KW - governance

KW - community involvement

M3 - Report

BT - Vertrouwen in de hervorming van het gemeenschappelijk landbouwbeleid

PB - Wageningen Universiteit, Leerstoelgroep Bestuurskunde

CY - Wageningen

ER -

Termeer CJAM, Breeman GE, Zwaan PJ. Vertrouwen in de hervorming van het gemeenschappelijk landbouwbeleid. Wageningen: Wageningen Universiteit, Leerstoelgroep Bestuurskunde, 2011. 35 p.