Verkenning van mogelijkheden voor mosselteelt op Noordzee

P. Kamermans, T. Schellekens, R. Beukers

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

In dit rapport wordt nagegaan of er wereldwijd zodanig perspectiefrijke experimenten met invang dan wel kweek van mosselen in het open zee milieu (offshore) plaatsvinden, of dat er reeds volledig commercieel draaiende mosselculturen op open zee bestaan. Indien dit het geval is wordt bezien of hiervan gebruik kan worden gemaakt voor de innovatie van de Nederlandse mosselsector. Wij achten de studies het meest relevant voor het toepassen van installaties als de fysische omstandigheden (diepte, golfhoogte en stroomsnelheid) zoveel als mogelijk overeenkomen met die in de Noordzee.
Original languageDutch
Place of PublicationYerseke
PublisherIMARES
Number of pages29
Publication statusPublished - 2011

Publication series

NameRapport / IMARES Wageningen UR
PublisherIMARES
No.C021/11

Keywords

  • mussel culture
  • north sea

Cite this

Kamermans, P., Schellekens, T., & Beukers, R. (2011). Verkenning van mogelijkheden voor mosselteelt op Noordzee. (Rapport / IMARES Wageningen UR; No. C021/11). Yerseke: IMARES.
Kamermans, P. ; Schellekens, T. ; Beukers, R. / Verkenning van mogelijkheden voor mosselteelt op Noordzee. Yerseke : IMARES, 2011. 29 p. (Rapport / IMARES Wageningen UR; C021/11).
@book{001f61dfee42493894b0b5fa5bc34bb4,
title = "Verkenning van mogelijkheden voor mosselteelt op Noordzee",
abstract = "In dit rapport wordt nagegaan of er wereldwijd zodanig perspectiefrijke experimenten met invang dan wel kweek van mosselen in het open zee milieu (offshore) plaatsvinden, of dat er reeds volledig commercieel draaiende mosselculturen op open zee bestaan. Indien dit het geval is wordt bezien of hiervan gebruik kan worden gemaakt voor de innovatie van de Nederlandse mosselsector. Wij achten de studies het meest relevant voor het toepassen van installaties als de fysische omstandigheden (diepte, golfhoogte en stroomsnelheid) zoveel als mogelijk overeenkomen met die in de Noordzee.",
keywords = "mosselteelt, noordzee, mussel culture, north sea",
author = "P. Kamermans and T. Schellekens and R. Beukers",
year = "2011",
language = "Dutch",
series = "Rapport / IMARES Wageningen UR",
publisher = "IMARES",
number = "C021/11",

}

Kamermans, P, Schellekens, T & Beukers, R 2011, Verkenning van mogelijkheden voor mosselteelt op Noordzee. Rapport / IMARES Wageningen UR, no. C021/11, IMARES, Yerseke.

Verkenning van mogelijkheden voor mosselteelt op Noordzee. / Kamermans, P.; Schellekens, T.; Beukers, R.

Yerseke : IMARES, 2011. 29 p. (Rapport / IMARES Wageningen UR; No. C021/11).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Verkenning van mogelijkheden voor mosselteelt op Noordzee

AU - Kamermans, P.

AU - Schellekens, T.

AU - Beukers, R.

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - In dit rapport wordt nagegaan of er wereldwijd zodanig perspectiefrijke experimenten met invang dan wel kweek van mosselen in het open zee milieu (offshore) plaatsvinden, of dat er reeds volledig commercieel draaiende mosselculturen op open zee bestaan. Indien dit het geval is wordt bezien of hiervan gebruik kan worden gemaakt voor de innovatie van de Nederlandse mosselsector. Wij achten de studies het meest relevant voor het toepassen van installaties als de fysische omstandigheden (diepte, golfhoogte en stroomsnelheid) zoveel als mogelijk overeenkomen met die in de Noordzee.

AB - In dit rapport wordt nagegaan of er wereldwijd zodanig perspectiefrijke experimenten met invang dan wel kweek van mosselen in het open zee milieu (offshore) plaatsvinden, of dat er reeds volledig commercieel draaiende mosselculturen op open zee bestaan. Indien dit het geval is wordt bezien of hiervan gebruik kan worden gemaakt voor de innovatie van de Nederlandse mosselsector. Wij achten de studies het meest relevant voor het toepassen van installaties als de fysische omstandigheden (diepte, golfhoogte en stroomsnelheid) zoveel als mogelijk overeenkomen met die in de Noordzee.

KW - mosselteelt

KW - noordzee

KW - mussel culture

KW - north sea

M3 - Report

T3 - Rapport / IMARES Wageningen UR

BT - Verkenning van mogelijkheden voor mosselteelt op Noordzee

PB - IMARES

CY - Yerseke

ER -

Kamermans P, Schellekens T, Beukers R. Verkenning van mogelijkheden voor mosselteelt op Noordzee. Yerseke: IMARES, 2011. 29 p. (Rapport / IMARES Wageningen UR; C021/11).