Verkenning van de rol van (openbaar) groen op wijk- en buurtniveau op het hitte-eilandeffect

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Dit werkdocument gaat in op de effecten van (openbaar) groen op het Urban Heat Island Effect (UHI). Voor vijftien wijken in Rotterdam is een relatie gelegd tussen het bedekkingspercentage van verschillende hoogteklassen groen en de grootte van het UHI-effect. Er worden hierbij grote verschillen tussen de wijken gevonden. Voorts is voor drie buurten in beeld gebracht welke effecten het opgaande groen heeft op de hoeveelheid zonne-instraling die het straatniveau bereikt. Deze laatste bepaalt het comfort op straatniveau gedurende de dag.
LanguageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherWettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu
Number of pages28
Publication statusPublished - 2012

Publication series

NameWOt-werkdocument
PublisherWettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu
No.295

Keywords

  • public green areas
  • urban areas
  • urban environment
  • heat
  • temperature
  • neighbourhoods
  • rotterdam

Cite this

@book{f615bff398f7466a9a0ec54ad9e7a6b5,
title = "Verkenning van de rol van (openbaar) groen op wijk- en buurtniveau op het hitte-eilandeffect",
abstract = "Dit werkdocument gaat in op de effecten van (openbaar) groen op het Urban Heat Island Effect (UHI). Voor vijftien wijken in Rotterdam is een relatie gelegd tussen het bedekkingspercentage van verschillende hoogteklassen groen en de grootte van het UHI-effect. Er worden hierbij grote verschillen tussen de wijken gevonden. Voorts is voor drie buurten in beeld gebracht welke effecten het opgaande groen heeft op de hoeveelheid zonne-instraling die het straatniveau bereikt. Deze laatste bepaalt het comfort op straatniveau gedurende de dag.",
keywords = "openbaar groen, stedelijke gebieden, stadsomgeving, warmte, temperatuur, buurten, rotterdam, public green areas, urban areas, urban environment, heat, temperature, neighbourhoods, rotterdam",
author = "J.H. Spijker and H. Kramer and {de Jong}, J.J. and B.G. Heusinkveld",
year = "2012",
language = "Dutch",
series = "WOt-werkdocument",
publisher = "Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu",
number = "295",

}

Verkenning van de rol van (openbaar) groen op wijk- en buurtniveau op het hitte-eilandeffect. / Spijker, J.H.; Kramer, H.; de Jong, J.J.; Heusinkveld, B.G.

Wageningen : Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, 2012. 28 p. (WOt-werkdocument; No. 295).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Verkenning van de rol van (openbaar) groen op wijk- en buurtniveau op het hitte-eilandeffect

AU - Spijker, J.H.

AU - Kramer, H.

AU - de Jong, J.J.

AU - Heusinkveld, B.G.

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Dit werkdocument gaat in op de effecten van (openbaar) groen op het Urban Heat Island Effect (UHI). Voor vijftien wijken in Rotterdam is een relatie gelegd tussen het bedekkingspercentage van verschillende hoogteklassen groen en de grootte van het UHI-effect. Er worden hierbij grote verschillen tussen de wijken gevonden. Voorts is voor drie buurten in beeld gebracht welke effecten het opgaande groen heeft op de hoeveelheid zonne-instraling die het straatniveau bereikt. Deze laatste bepaalt het comfort op straatniveau gedurende de dag.

AB - Dit werkdocument gaat in op de effecten van (openbaar) groen op het Urban Heat Island Effect (UHI). Voor vijftien wijken in Rotterdam is een relatie gelegd tussen het bedekkingspercentage van verschillende hoogteklassen groen en de grootte van het UHI-effect. Er worden hierbij grote verschillen tussen de wijken gevonden. Voorts is voor drie buurten in beeld gebracht welke effecten het opgaande groen heeft op de hoeveelheid zonne-instraling die het straatniveau bereikt. Deze laatste bepaalt het comfort op straatniveau gedurende de dag.

KW - openbaar groen

KW - stedelijke gebieden

KW - stadsomgeving

KW - warmte

KW - temperatuur

KW - buurten

KW - rotterdam

KW - public green areas

KW - urban areas

KW - urban environment

KW - heat

KW - temperature

KW - neighbourhoods

KW - rotterdam

M3 - Report

T3 - WOt-werkdocument

BT - Verkenning van de rol van (openbaar) groen op wijk- en buurtniveau op het hitte-eilandeffect

PB - Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu

CY - Wageningen

ER -

Spijker JH, Kramer H, de Jong JJ, Heusinkveld BG. Verkenning van de rol van (openbaar) groen op wijk- en buurtniveau op het hitte-eilandeffect. Wageningen: Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, 2012. 28 p. (WOt-werkdocument; 295).