Verkenning beslisbomen voor biomassa : op basis van hoogwaardigheid, efficiëntie, duurzaamheid en investeerbaarheid

D.F. Broens, V.J. Ingram, J.P.M. Sanders

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Het doel van deze studie is om het principe van een voorkeursvolgorde tegen het licht te houden en te verkennen of er een toetsingskader mogelijk is voor prioritering van biomassatoepassingen. Op basis van de Hoofdlijnennotitie Biobased Economy (2012) is in deze verkennende studie gekozen voor drie uitgangspunten voor prioritering: efficiëntie, duurzaamheid en hoogwaardigheid. Daaraan wordt in deze verkenning in lijn met het Platform Groene Grondstoffen nog het criterium investeerbaarheid toegevoegd. Onderzocht is hoe voor zes veelvoorkomende biomassasoorten (mais, gras, koolzaad, soja, hout en mest) de verschillende toepassingen zijn te rangschikken op basis van deze vier uitgangspunten volgens een consistente methode.
Original languageDutch
Place of PublicationDen Haag
PublisherLEI Wageningen UR
Number of pages41
Publication statusPublished - 2014

Publication series

NameLEI rapport
PublisherLEI Wageningen UR
No.14-010

Keywords

  • agro-industrial chains
  • biomass
  • biomass cascading
  • decision models
  • manure treatment
  • biobased economy

Cite this

Broens, D. F., Ingram, V. J., & Sanders, J. P. M. (2014). Verkenning beslisbomen voor biomassa : op basis van hoogwaardigheid, efficiëntie, duurzaamheid en investeerbaarheid. (LEI rapport; No. 14-010). Den Haag: LEI Wageningen UR.
Broens, D.F. ; Ingram, V.J. ; Sanders, J.P.M. / Verkenning beslisbomen voor biomassa : op basis van hoogwaardigheid, efficiëntie, duurzaamheid en investeerbaarheid. Den Haag : LEI Wageningen UR, 2014. 41 p. (LEI rapport; 14-010).
@book{e3bdbc4f56494fbd968c5fea0f2c6e9f,
title = "Verkenning beslisbomen voor biomassa : op basis van hoogwaardigheid, effici{\"e}ntie, duurzaamheid en investeerbaarheid",
abstract = "Het doel van deze studie is om het principe van een voorkeursvolgorde tegen het licht te houden en te verkennen of er een toetsingskader mogelijk is voor prioritering van biomassatoepassingen. Op basis van de Hoofdlijnennotitie Biobased Economy (2012) is in deze verkennende studie gekozen voor drie uitgangspunten voor prioritering: effici{\"e}ntie, duurzaamheid en hoogwaardigheid. Daaraan wordt in deze verkenning in lijn met het Platform Groene Grondstoffen nog het criterium investeerbaarheid toegevoegd. Onderzocht is hoe voor zes veelvoorkomende biomassasoorten (mais, gras, koolzaad, soja, hout en mest) de verschillende toepassingen zijn te rangschikken op basis van deze vier uitgangspunten volgens een consistente methode.",
keywords = "agro-industri{\"e}le ketens, biomassa, biomassa cascadering, beslissingsmodellen, mestverwerking, biobased economy, agro-industrial chains, biomass, biomass cascading, decision models, manure treatment, biobased economy",
author = "D.F. Broens and V.J. Ingram and J.P.M. Sanders",
year = "2014",
language = "Dutch",
series = "LEI rapport",
publisher = "LEI Wageningen UR",
number = "14-010",

}

Broens, DF, Ingram, VJ & Sanders, JPM 2014, Verkenning beslisbomen voor biomassa : op basis van hoogwaardigheid, efficiëntie, duurzaamheid en investeerbaarheid. LEI rapport, no. 14-010, LEI Wageningen UR, Den Haag.

Verkenning beslisbomen voor biomassa : op basis van hoogwaardigheid, efficiëntie, duurzaamheid en investeerbaarheid. / Broens, D.F.; Ingram, V.J.; Sanders, J.P.M.

Den Haag : LEI Wageningen UR, 2014. 41 p. (LEI rapport; No. 14-010).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Verkenning beslisbomen voor biomassa : op basis van hoogwaardigheid, efficiëntie, duurzaamheid en investeerbaarheid

AU - Broens, D.F.

AU - Ingram, V.J.

AU - Sanders, J.P.M.

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Het doel van deze studie is om het principe van een voorkeursvolgorde tegen het licht te houden en te verkennen of er een toetsingskader mogelijk is voor prioritering van biomassatoepassingen. Op basis van de Hoofdlijnennotitie Biobased Economy (2012) is in deze verkennende studie gekozen voor drie uitgangspunten voor prioritering: efficiëntie, duurzaamheid en hoogwaardigheid. Daaraan wordt in deze verkenning in lijn met het Platform Groene Grondstoffen nog het criterium investeerbaarheid toegevoegd. Onderzocht is hoe voor zes veelvoorkomende biomassasoorten (mais, gras, koolzaad, soja, hout en mest) de verschillende toepassingen zijn te rangschikken op basis van deze vier uitgangspunten volgens een consistente methode.

AB - Het doel van deze studie is om het principe van een voorkeursvolgorde tegen het licht te houden en te verkennen of er een toetsingskader mogelijk is voor prioritering van biomassatoepassingen. Op basis van de Hoofdlijnennotitie Biobased Economy (2012) is in deze verkennende studie gekozen voor drie uitgangspunten voor prioritering: efficiëntie, duurzaamheid en hoogwaardigheid. Daaraan wordt in deze verkenning in lijn met het Platform Groene Grondstoffen nog het criterium investeerbaarheid toegevoegd. Onderzocht is hoe voor zes veelvoorkomende biomassasoorten (mais, gras, koolzaad, soja, hout en mest) de verschillende toepassingen zijn te rangschikken op basis van deze vier uitgangspunten volgens een consistente methode.

KW - agro-industriële ketens

KW - biomassa

KW - biomassa cascadering

KW - beslissingsmodellen

KW - mestverwerking

KW - biobased economy

KW - agro-industrial chains

KW - biomass

KW - biomass cascading

KW - decision models

KW - manure treatment

KW - biobased economy

M3 - Report

T3 - LEI rapport

BT - Verkenning beslisbomen voor biomassa : op basis van hoogwaardigheid, efficiëntie, duurzaamheid en investeerbaarheid

PB - LEI Wageningen UR

CY - Den Haag

ER -

Broens DF, Ingram VJ, Sanders JPM. Verkenning beslisbomen voor biomassa : op basis van hoogwaardigheid, efficiëntie, duurzaamheid en investeerbaarheid. Den Haag: LEI Wageningen UR, 2014. 41 p. (LEI rapport; 14-010).