Vergelijking van twee brijvoersystemen en twee water/voerverhoudingen voor mestvarkens

  Research output: Book/ReportBookProfessional

  Abstract

  Brij kan via twee methoden verstrekt worden, namelijk met behulp van een volautomatische brijvoerinstallatie of handmatig. Bij handmatige brijverstrekking was in het verleden de exacte waterdosering een probleem. Met de komst van een computergestuurde waterdoseerinrichting kan dit probleem ondervangen worden. Naast de methode van brijvoedering is ook de water/voerverhouding van de brij van belang. Zowel een te ruime als een te krappe watergift kan de voeropname beperken. In dit onderzoek is het verstrekken van brij met behulp van de brijvoerinstallatie vergeleken met het handmatig verstrekken van brij met behulp van een waterdoseercomputer en voederdoseerwagen
  Original languageDutch
  Place of PublicationRosmalen
  PublisherProefstation voor de Varkenshouderij
  Number of pages20
  Publication statusPublished - 1987

  Publication series

  NameProefverslag / Proefstation voor de Varkenshouderij
  No.P1.17
  ISSN (Print)0922-8586

  Keywords

  • feeds
  • pigs
  • liquid feeding

  Cite this

  van der Peet-Schwering, C. M. C., & van Rooy, J. (1987). Vergelijking van twee brijvoersystemen en twee water/voerverhoudingen voor mestvarkens. (Proefverslag / Proefstation voor de Varkenshouderij; No. P1.17). Rosmalen: Proefstation voor de Varkenshouderij.
  van der Peet-Schwering, C.M.C. ; van Rooy, J. / Vergelijking van twee brijvoersystemen en twee water/voerverhoudingen voor mestvarkens. Rosmalen : Proefstation voor de Varkenshouderij, 1987. 20 p. (Proefverslag / Proefstation voor de Varkenshouderij; P1.17).
  @book{28b9a2a2f3834302ab053e6ea7c02665,
  title = "Vergelijking van twee brijvoersystemen en twee water/voerverhoudingen voor mestvarkens",
  abstract = "Brij kan via twee methoden verstrekt worden, namelijk met behulp van een volautomatische brijvoerinstallatie of handmatig. Bij handmatige brijverstrekking was in het verleden de exacte waterdosering een probleem. Met de komst van een computergestuurde waterdoseerinrichting kan dit probleem ondervangen worden. Naast de methode van brijvoedering is ook de water/voerverhouding van de brij van belang. Zowel een te ruime als een te krappe watergift kan de voeropname beperken. In dit onderzoek is het verstrekken van brij met behulp van de brijvoerinstallatie vergeleken met het handmatig verstrekken van brij met behulp van een waterdoseercomputer en voederdoseerwagen",
  keywords = "voer, varkens, vloeibare voedering, feeds, pigs, liquid feeding",
  author = "{van der Peet-Schwering}, C.M.C. and {van Rooy}, J.",
  year = "1987",
  language = "Dutch",
  series = "Proefverslag / Proefstation voor de Varkenshouderij",
  publisher = "Proefstation voor de Varkenshouderij",
  number = "P1.17",

  }

  van der Peet-Schwering, CMC & van Rooy, J 1987, Vergelijking van twee brijvoersystemen en twee water/voerverhoudingen voor mestvarkens. Proefverslag / Proefstation voor de Varkenshouderij, no. P1.17, Proefstation voor de Varkenshouderij, Rosmalen.

  Vergelijking van twee brijvoersystemen en twee water/voerverhoudingen voor mestvarkens. / van der Peet-Schwering, C.M.C.; van Rooy, J.

  Rosmalen : Proefstation voor de Varkenshouderij, 1987. 20 p. (Proefverslag / Proefstation voor de Varkenshouderij; No. P1.17).

  Research output: Book/ReportBookProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Vergelijking van twee brijvoersystemen en twee water/voerverhoudingen voor mestvarkens

  AU - van der Peet-Schwering, C.M.C.

  AU - van Rooy, J.

  PY - 1987

  Y1 - 1987

  N2 - Brij kan via twee methoden verstrekt worden, namelijk met behulp van een volautomatische brijvoerinstallatie of handmatig. Bij handmatige brijverstrekking was in het verleden de exacte waterdosering een probleem. Met de komst van een computergestuurde waterdoseerinrichting kan dit probleem ondervangen worden. Naast de methode van brijvoedering is ook de water/voerverhouding van de brij van belang. Zowel een te ruime als een te krappe watergift kan de voeropname beperken. In dit onderzoek is het verstrekken van brij met behulp van de brijvoerinstallatie vergeleken met het handmatig verstrekken van brij met behulp van een waterdoseercomputer en voederdoseerwagen

  AB - Brij kan via twee methoden verstrekt worden, namelijk met behulp van een volautomatische brijvoerinstallatie of handmatig. Bij handmatige brijverstrekking was in het verleden de exacte waterdosering een probleem. Met de komst van een computergestuurde waterdoseerinrichting kan dit probleem ondervangen worden. Naast de methode van brijvoedering is ook de water/voerverhouding van de brij van belang. Zowel een te ruime als een te krappe watergift kan de voeropname beperken. In dit onderzoek is het verstrekken van brij met behulp van de brijvoerinstallatie vergeleken met het handmatig verstrekken van brij met behulp van een waterdoseercomputer en voederdoseerwagen

  KW - voer

  KW - varkens

  KW - vloeibare voedering

  KW - feeds

  KW - pigs

  KW - liquid feeding

  M3 - Book

  T3 - Proefverslag / Proefstation voor de Varkenshouderij

  BT - Vergelijking van twee brijvoersystemen en twee water/voerverhoudingen voor mestvarkens

  PB - Proefstation voor de Varkenshouderij

  CY - Rosmalen

  ER -

  van der Peet-Schwering CMC, van Rooy J. Vergelijking van twee brijvoersystemen en twee water/voerverhoudingen voor mestvarkens. Rosmalen: Proefstation voor de Varkenshouderij, 1987. 20 p. (Proefverslag / Proefstation voor de Varkenshouderij; P1.17).