Veen verschijnt en verdwijnt

Grondwaterstromen en veenvorming

A. Makaske, G.J. Maas, A. Grootjans, Erik Meijles, H. Everts, Nico de Vries

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterAcademicpeer-review

Abstract

Het geïntegreerde onderzoek van de laatste jaren laat zien dat het landschap van de Drentsche Aa zeer veranderlijk is. Wie de reconstructie van de tweede levensfase van het Drentsche Aa-gebied naast die uit de ijstijd legt, ziet dat ook direct. Er zijn aanwijzingen dat het landschap in het Atlanticum flink bebost is, alleen vlak langs beken ligt open veen. Later lijken de bomen het loodje te leggen. Ook de broekbossen die later zijn ontstaan hebben niet het eeuwige leven en ook de wouden uit de Middeleeuwen verdwijnen weer.
Original languageDutch
Title of host publicationLandschapsbiografie van de Drentsche Aa
EditorsTheo Spek, Hans Elerie, Jan P. Bakker, Ineke Noordhoff
Place of PublicationAssen
PublisherKoninklijke Van Gorcum
Pages54-81
ISBN (Print)9789023252719
Publication statusPublished - 2015

Cite this

Makaske, A., Maas, G. J., Grootjans, A., Meijles, E., Everts, H., & de Vries, N. (2015). Veen verschijnt en verdwijnt: Grondwaterstromen en veenvorming. In T. Spek, H. Elerie, J. P. Bakker, & I. Noordhoff (Eds.), Landschapsbiografie van de Drentsche Aa (pp. 54-81). Assen: Koninklijke Van Gorcum.
Makaske, A. ; Maas, G.J. ; Grootjans, A. ; Meijles, Erik ; Everts, H. ; de Vries, Nico. / Veen verschijnt en verdwijnt : Grondwaterstromen en veenvorming. Landschapsbiografie van de Drentsche Aa. editor / Theo Spek ; Hans Elerie ; Jan P. Bakker ; Ineke Noordhoff. Assen : Koninklijke Van Gorcum, 2015. pp. 54-81
@inbook{5282217ed6c44dbf9491354e26012810,
title = "Veen verschijnt en verdwijnt: Grondwaterstromen en veenvorming",
abstract = "Het ge{\"i}ntegreerde onderzoek van de laatste jaren laat zien dat het landschap van de Drentsche Aa zeer veranderlijk is. Wie de reconstructie van de tweede levensfase van het Drentsche Aa-gebied naast die uit de ijstijd legt, ziet dat ook direct. Er zijn aanwijzingen dat het landschap in het Atlanticum flink bebost is, alleen vlak langs beken ligt open veen. Later lijken de bomen het loodje te leggen. Ook de broekbossen die later zijn ontstaan hebben niet het eeuwige leven en ook de wouden uit de Middeleeuwen verdwijnen weer.",
author = "A. Makaske and G.J. Maas and A. Grootjans and Erik Meijles and H. Everts and {de Vries}, Nico",
year = "2015",
language = "Dutch",
isbn = "9789023252719",
pages = "54--81",
editor = "Theo Spek and Hans Elerie and Bakker, {Jan P.} and Ineke Noordhoff",
booktitle = "Landschapsbiografie van de Drentsche Aa",
publisher = "Koninklijke Van Gorcum",

}

Makaske, A, Maas, GJ, Grootjans, A, Meijles, E, Everts, H & de Vries, N 2015, Veen verschijnt en verdwijnt: Grondwaterstromen en veenvorming. in T Spek, H Elerie, JP Bakker & I Noordhoff (eds), Landschapsbiografie van de Drentsche Aa. Koninklijke Van Gorcum, Assen, pp. 54-81.

Veen verschijnt en verdwijnt : Grondwaterstromen en veenvorming. / Makaske, A.; Maas, G.J.; Grootjans, A.; Meijles, Erik; Everts, H.; de Vries, Nico.

Landschapsbiografie van de Drentsche Aa. ed. / Theo Spek; Hans Elerie; Jan P. Bakker; Ineke Noordhoff. Assen : Koninklijke Van Gorcum, 2015. p. 54-81.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterAcademicpeer-review

TY - CHAP

T1 - Veen verschijnt en verdwijnt

T2 - Grondwaterstromen en veenvorming

AU - Makaske, A.

AU - Maas, G.J.

AU - Grootjans, A.

AU - Meijles, Erik

AU - Everts, H.

AU - de Vries, Nico

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Het geïntegreerde onderzoek van de laatste jaren laat zien dat het landschap van de Drentsche Aa zeer veranderlijk is. Wie de reconstructie van de tweede levensfase van het Drentsche Aa-gebied naast die uit de ijstijd legt, ziet dat ook direct. Er zijn aanwijzingen dat het landschap in het Atlanticum flink bebost is, alleen vlak langs beken ligt open veen. Later lijken de bomen het loodje te leggen. Ook de broekbossen die later zijn ontstaan hebben niet het eeuwige leven en ook de wouden uit de Middeleeuwen verdwijnen weer.

AB - Het geïntegreerde onderzoek van de laatste jaren laat zien dat het landschap van de Drentsche Aa zeer veranderlijk is. Wie de reconstructie van de tweede levensfase van het Drentsche Aa-gebied naast die uit de ijstijd legt, ziet dat ook direct. Er zijn aanwijzingen dat het landschap in het Atlanticum flink bebost is, alleen vlak langs beken ligt open veen. Later lijken de bomen het loodje te leggen. Ook de broekbossen die later zijn ontstaan hebben niet het eeuwige leven en ook de wouden uit de Middeleeuwen verdwijnen weer.

M3 - Chapter

SN - 9789023252719

SP - 54

EP - 81

BT - Landschapsbiografie van de Drentsche Aa

A2 - Spek, Theo

A2 - Elerie, Hans

A2 - Bakker, Jan P.

A2 - Noordhoff, Ineke

PB - Koninklijke Van Gorcum

CY - Assen

ER -

Makaske A, Maas GJ, Grootjans A, Meijles E, Everts H, de Vries N. Veen verschijnt en verdwijnt: Grondwaterstromen en veenvorming. In Spek T, Elerie H, Bakker JP, Noordhoff I, editors, Landschapsbiografie van de Drentsche Aa. Assen: Koninklijke Van Gorcum. 2015. p. 54-81