Varianten van natuurbeleid: voorbereidende kostenberekeningen. Achtergronddocument bij Natuurverkenning 2011

H. Leneman, A.D. Schouten, R.W. Verburg

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Dit werkdocument geeft een overzicht van aanpak, werkwijze en resultaten van berekeningen van kosten van verschillende varianten, die ter voorbereiding van de Natuurverkenning 2011 van het Planbureau voor de Leefomgeving zijn uitgewerkt. De varianten, die een beeld geven tot 2040, verschillen met betrekking tot de inzet van milieubeleid, begrenzing van de Ecologische Hoofdstructuur en mogelijkheden tot het leveren van ecosysteemdiensten door de natuur.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherWettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu
Number of pages56
Publication statusPublished - 2010

Publication series

NameWOt-werkdocument
PublisherWettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu
No.220

Keywords

  • nature conservation policy
  • nature
  • ecological network
  • ecosystem services
  • cost analysis
  • netherlands

Cite this

Leneman, H., Schouten, A. D., & Verburg, R. W. (2010). Varianten van natuurbeleid: voorbereidende kostenberekeningen. Achtergronddocument bij Natuurverkenning 2011. (WOt-werkdocument; No. 220). Wageningen: Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu.
Leneman, H. ; Schouten, A.D. ; Verburg, R.W. / Varianten van natuurbeleid: voorbereidende kostenberekeningen. Achtergronddocument bij Natuurverkenning 2011. Wageningen : Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, 2010. 56 p. (WOt-werkdocument; 220).
@book{7527d803be644bb990d3f608b9e573eb,
title = "Varianten van natuurbeleid: voorbereidende kostenberekeningen. Achtergronddocument bij Natuurverkenning 2011",
abstract = "Dit werkdocument geeft een overzicht van aanpak, werkwijze en resultaten van berekeningen van kosten van verschillende varianten, die ter voorbereiding van de Natuurverkenning 2011 van het Planbureau voor de Leefomgeving zijn uitgewerkt. De varianten, die een beeld geven tot 2040, verschillen met betrekking tot de inzet van milieubeleid, begrenzing van de Ecologische Hoofdstructuur en mogelijkheden tot het leveren van ecosysteemdiensten door de natuur.",
keywords = "natuurbeleid, natuur, ecologische hoofdstructuur, ecosysteemdiensten, kostenanalyse, nederland, nature conservation policy, nature, ecological network, ecosystem services, cost analysis, netherlands",
author = "H. Leneman and A.D. Schouten and R.W. Verburg",
year = "2010",
language = "Dutch",
series = "WOt-werkdocument",
publisher = "Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu",
number = "220",

}

Leneman, H, Schouten, AD & Verburg, RW 2010, Varianten van natuurbeleid: voorbereidende kostenberekeningen. Achtergronddocument bij Natuurverkenning 2011. WOt-werkdocument, no. 220, Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, Wageningen.

Varianten van natuurbeleid: voorbereidende kostenberekeningen. Achtergronddocument bij Natuurverkenning 2011. / Leneman, H.; Schouten, A.D.; Verburg, R.W.

Wageningen : Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, 2010. 56 p. (WOt-werkdocument; No. 220).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Varianten van natuurbeleid: voorbereidende kostenberekeningen. Achtergronddocument bij Natuurverkenning 2011

AU - Leneman, H.

AU - Schouten, A.D.

AU - Verburg, R.W.

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Dit werkdocument geeft een overzicht van aanpak, werkwijze en resultaten van berekeningen van kosten van verschillende varianten, die ter voorbereiding van de Natuurverkenning 2011 van het Planbureau voor de Leefomgeving zijn uitgewerkt. De varianten, die een beeld geven tot 2040, verschillen met betrekking tot de inzet van milieubeleid, begrenzing van de Ecologische Hoofdstructuur en mogelijkheden tot het leveren van ecosysteemdiensten door de natuur.

AB - Dit werkdocument geeft een overzicht van aanpak, werkwijze en resultaten van berekeningen van kosten van verschillende varianten, die ter voorbereiding van de Natuurverkenning 2011 van het Planbureau voor de Leefomgeving zijn uitgewerkt. De varianten, die een beeld geven tot 2040, verschillen met betrekking tot de inzet van milieubeleid, begrenzing van de Ecologische Hoofdstructuur en mogelijkheden tot het leveren van ecosysteemdiensten door de natuur.

KW - natuurbeleid

KW - natuur

KW - ecologische hoofdstructuur

KW - ecosysteemdiensten

KW - kostenanalyse

KW - nederland

KW - nature conservation policy

KW - nature

KW - ecological network

KW - ecosystem services

KW - cost analysis

KW - netherlands

M3 - Report

T3 - WOt-werkdocument

BT - Varianten van natuurbeleid: voorbereidende kostenberekeningen. Achtergronddocument bij Natuurverkenning 2011

PB - Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu

CY - Wageningen

ER -

Leneman H, Schouten AD, Verburg RW. Varianten van natuurbeleid: voorbereidende kostenberekeningen. Achtergronddocument bij Natuurverkenning 2011. Wageningen: Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, 2010. 56 p. (WOt-werkdocument; 220).