Van kuiken tot kip

T.G.C.M. van Niekerk, B.F.J. Reuvekamp, M.W.P. Bestman, J.P. Wagenaar

Research output: Other contributionPamphlet

Abstract

Om leghennen te houden zonder pikkerij, zal een beroep gedaan worden op de kennis en kunde van de pluimveehouder. Dit boekje beoogt een hulpmiddel te zijn voor opfokkers en legpluimveehouders. Per levensfase worden tips gegeven voor het houden van leghennen. Ook worden enkele specifieke situaties belicht. De brochure is gemaakt in het kader van de projecten 'Kennisoverdracht ingrepen" en "Van kuiken naar kip".
Original languageDutch
PublisherWageningen UR Livestock Research
Publication statusPublished - 2011

Keywords

  • poultry farming
  • hens
  • animal behaviour
  • animal housing design
  • animal welfare
  • measures
  • feather pecking
  • poultry
  • animal health

Cite this

van Niekerk, T. G. C. M., Reuvekamp, B. F. J., Bestman, M. W. P., & Wagenaar, J. P. (2011). Van kuiken tot kip. Wageningen UR Livestock Research.
van Niekerk, T.G.C.M. ; Reuvekamp, B.F.J. ; Bestman, M.W.P. ; Wagenaar, J.P. / Van kuiken tot kip. 2011. Wageningen UR Livestock Research.
@misc{438f8e123b1643d18c256a33ec64f3d3,
title = "Van kuiken tot kip",
abstract = "Om leghennen te houden zonder pikkerij, zal een beroep gedaan worden op de kennis en kunde van de pluimveehouder. Dit boekje beoogt een hulpmiddel te zijn voor opfokkers en legpluimveehouders. Per levensfase worden tips gegeven voor het houden van leghennen. Ook worden enkele specifieke situaties belicht. De brochure is gemaakt in het kader van de projecten 'Kennisoverdracht ingrepen{"} en {"}Van kuiken naar kip{"}.",
keywords = "pluimveehouderij, hennen, diergedrag, stalinrichting, dierenwelzijn, maatregelen, verenpikken, pluimvee, diergezondheid, poultry farming, hens, animal behaviour, animal housing design, animal welfare, measures, feather pecking, poultry, animal health",
author = "{van Niekerk}, T.G.C.M. and B.F.J. Reuvekamp and M.W.P. Bestman and J.P. Wagenaar",
year = "2011",
language = "Dutch",
publisher = "Wageningen UR Livestock Research",
type = "Other",

}

van Niekerk, TGCM, Reuvekamp, BFJ, Bestman, MWP & Wagenaar, JP 2011, Van kuiken tot kip. Wageningen UR Livestock Research.

Van kuiken tot kip. / van Niekerk, T.G.C.M.; Reuvekamp, B.F.J.; Bestman, M.W.P.; Wagenaar, J.P.

Wageningen UR Livestock Research. 2011, .

Research output: Other contributionPamphlet

TY - GEN

T1 - Van kuiken tot kip

AU - van Niekerk, T.G.C.M.

AU - Reuvekamp, B.F.J.

AU - Bestman, M.W.P.

AU - Wagenaar, J.P.

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Om leghennen te houden zonder pikkerij, zal een beroep gedaan worden op de kennis en kunde van de pluimveehouder. Dit boekje beoogt een hulpmiddel te zijn voor opfokkers en legpluimveehouders. Per levensfase worden tips gegeven voor het houden van leghennen. Ook worden enkele specifieke situaties belicht. De brochure is gemaakt in het kader van de projecten 'Kennisoverdracht ingrepen" en "Van kuiken naar kip".

AB - Om leghennen te houden zonder pikkerij, zal een beroep gedaan worden op de kennis en kunde van de pluimveehouder. Dit boekje beoogt een hulpmiddel te zijn voor opfokkers en legpluimveehouders. Per levensfase worden tips gegeven voor het houden van leghennen. Ook worden enkele specifieke situaties belicht. De brochure is gemaakt in het kader van de projecten 'Kennisoverdracht ingrepen" en "Van kuiken naar kip".

KW - pluimveehouderij

KW - hennen

KW - diergedrag

KW - stalinrichting

KW - dierenwelzijn

KW - maatregelen

KW - verenpikken

KW - pluimvee

KW - diergezondheid

KW - poultry farming

KW - hens

KW - animal behaviour

KW - animal housing design

KW - animal welfare

KW - measures

KW - feather pecking

KW - poultry

KW - animal health

M3 - Pamphlet

PB - Wageningen UR Livestock Research

ER -

van Niekerk TGCM, Reuvekamp BFJ, Bestman MWP, Wagenaar JP. Van kuiken tot kip. 2011.