Van kas naar keten: integratie van bedrijfsmanagementsystemen en productieapparaten in de tuinbouw

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Moderne kwekerijen zijn vergaand gemechaniseerd. Om in de toenemende behoefte aan up-to-date managementinformatie en keteninformatie te voorzien, wordt veel informatie handmatig geregistreerd in een bedrijfsmanagementsysteem of handmatig verzonden naar externe partijen. Dit is inefficiënt en foutgevoelig. Bovendien blijft veel waardevolle informatie uit kwekerijsystemen nu onbenut. Een oplossing is het koppelen van kwekerijsystemen aan het bedrijfsmanagementsysteem. Echter, in de huidige tuinbouwpraktijk blijken dergelijke integratieoplossingen moeizaam van de grond te komen.
LanguageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherLEI Wageningen UR
Number of pages73
Publication statusPublished - 2015

Publication series

NameNota / LEI
PublisherLEI Wageningen UR
No.2015-023

Keywords

  • horticulture
  • greenhouse horticulture
  • supply chain management
  • farming systems
  • rfid
  • marking
  • mobile applications
  • logistics

Cite this

Robbemond, R.M. ; Verdouw, C.N. ; Kruize, J.W. / Van kas naar keten: integratie van bedrijfsmanagementsystemen en productieapparaten in de tuinbouw. Wageningen : LEI Wageningen UR, 2015. 73 p. (Nota / LEI; 2015-023).
@book{815a08a972b64e378d3b5a9e66f69841,
title = "Van kas naar keten: integratie van bedrijfsmanagementsystemen en productieapparaten in de tuinbouw",
abstract = "Moderne kwekerijen zijn vergaand gemechaniseerd. Om in de toenemende behoefte aan up-to-date managementinformatie en keteninformatie te voorzien, wordt veel informatie handmatig geregistreerd in een bedrijfsmanagementsysteem of handmatig verzonden naar externe partijen. Dit is ineffici{\"e}nt en foutgevoelig. Bovendien blijft veel waardevolle informatie uit kwekerijsystemen nu onbenut. Een oplossing is het koppelen van kwekerijsystemen aan het bedrijfsmanagementsysteem. Echter, in de huidige tuinbouwpraktijk blijken dergelijke integratieoplossingen moeizaam van de grond te komen.",
keywords = "tuinbouw, glastuinbouw, ketenmanagement, bedrijfssystemen, rfid, merken, mobiele toepassingen, logistiek, horticulture, greenhouse horticulture, supply chain management, farming systems, rfid, marking, mobile applications, logistics",
author = "R.M. Robbemond and C.N. Verdouw and J.W. Kruize",
year = "2015",
language = "Dutch",
series = "Nota / LEI",
publisher = "LEI Wageningen UR",
number = "2015-023",

}

Van kas naar keten: integratie van bedrijfsmanagementsystemen en productieapparaten in de tuinbouw. / Robbemond, R.M.; Verdouw, C.N.; Kruize, J.W.

Wageningen : LEI Wageningen UR, 2015. 73 p. (Nota / LEI; No. 2015-023).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Van kas naar keten: integratie van bedrijfsmanagementsystemen en productieapparaten in de tuinbouw

AU - Robbemond, R.M.

AU - Verdouw, C.N.

AU - Kruize, J.W.

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Moderne kwekerijen zijn vergaand gemechaniseerd. Om in de toenemende behoefte aan up-to-date managementinformatie en keteninformatie te voorzien, wordt veel informatie handmatig geregistreerd in een bedrijfsmanagementsysteem of handmatig verzonden naar externe partijen. Dit is inefficiënt en foutgevoelig. Bovendien blijft veel waardevolle informatie uit kwekerijsystemen nu onbenut. Een oplossing is het koppelen van kwekerijsystemen aan het bedrijfsmanagementsysteem. Echter, in de huidige tuinbouwpraktijk blijken dergelijke integratieoplossingen moeizaam van de grond te komen.

AB - Moderne kwekerijen zijn vergaand gemechaniseerd. Om in de toenemende behoefte aan up-to-date managementinformatie en keteninformatie te voorzien, wordt veel informatie handmatig geregistreerd in een bedrijfsmanagementsysteem of handmatig verzonden naar externe partijen. Dit is inefficiënt en foutgevoelig. Bovendien blijft veel waardevolle informatie uit kwekerijsystemen nu onbenut. Een oplossing is het koppelen van kwekerijsystemen aan het bedrijfsmanagementsysteem. Echter, in de huidige tuinbouwpraktijk blijken dergelijke integratieoplossingen moeizaam van de grond te komen.

KW - tuinbouw

KW - glastuinbouw

KW - ketenmanagement

KW - bedrijfssystemen

KW - rfid

KW - merken

KW - mobiele toepassingen

KW - logistiek

KW - horticulture

KW - greenhouse horticulture

KW - supply chain management

KW - farming systems

KW - rfid

KW - marking

KW - mobile applications

KW - logistics

M3 - Report

T3 - Nota / LEI

BT - Van kas naar keten: integratie van bedrijfsmanagementsystemen en productieapparaten in de tuinbouw

PB - LEI Wageningen UR

CY - Wageningen

ER -