Valse meeldauw in ui: beheersen en voorkomen

Research output: Non-textual formWeb publication/siteProfessional

Abstract

Valse meeldauw kan ernstige problemen veroorzaken in ui. De ziekte greep in 2003 zó om zich heen, dat het zelfs tot Kamervragen leidde. Hieruit kwamen diverse acties voort, waaronder een speciale verordening om infectiebronnen aan te pakken. Daarnaast gaf het Productschap Akkerbouw (PA) opdracht aan Wageningen UR om diverse aspecten van de ziekte te onderzoeken en beheersstrategieën te ontwikkelen. De eerste resultaten worden zichtbaar. Daarnaast is er een grote doorbraak op het gebied van resistente rassen.
Original languageDutch
PublisherBiokennis
Media of outputOnline
Publication statusPublished - 2010

Keywords

  • arable farming
  • onions
  • mildews
  • peronospora destructor
  • plant pathogenic fungi
  • varietal resistance
  • disease resistance
  • infection control
  • cultural control

Cite this

@misc{fd9f85f2883e44cb8fb06b064c8cb75e,
title = "Valse meeldauw in ui: beheersen en voorkomen",
abstract = "Valse meeldauw kan ernstige problemen veroorzaken in ui. De ziekte greep in 2003 z{\'o} om zich heen, dat het zelfs tot Kamervragen leidde. Hieruit kwamen diverse acties voort, waaronder een speciale verordening om infectiebronnen aan te pakken. Daarnaast gaf het Productschap Akkerbouw (PA) opdracht aan Wageningen UR om diverse aspecten van de ziekte te onderzoeken en beheersstrategie{\"e}n te ontwikkelen. De eerste resultaten worden zichtbaar. Daarnaast is er een grote doorbraak op het gebied van resistente rassen.",
keywords = "akkerbouw, uien, meeldauw, peronospora destructor, plantenziekteverwekkende schimmels, resistentie van vari{\"e}teiten, ziekteresistentie, infectiebestrijding, ziektebestrijdende teeltmaatregelen, arable farming, onions, mildews, peronospora destructor, plant pathogenic fungi, varietal resistance, disease resistance, infection control, cultural control",
author = "O.E. Scholten",
year = "2010",
language = "Dutch",
publisher = "Biokennis",

}

Scholten, OE, Valse meeldauw in ui: beheersen en voorkomen, 2010, Web publication/site, Biokennis.
Valse meeldauw in ui: beheersen en voorkomen. Scholten, O.E. (Author). 2010. Biokennis.

Research output: Non-textual formWeb publication/siteProfessional

TY - ADVS

T1 - Valse meeldauw in ui: beheersen en voorkomen

AU - Scholten, O.E.

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Valse meeldauw kan ernstige problemen veroorzaken in ui. De ziekte greep in 2003 zó om zich heen, dat het zelfs tot Kamervragen leidde. Hieruit kwamen diverse acties voort, waaronder een speciale verordening om infectiebronnen aan te pakken. Daarnaast gaf het Productschap Akkerbouw (PA) opdracht aan Wageningen UR om diverse aspecten van de ziekte te onderzoeken en beheersstrategieën te ontwikkelen. De eerste resultaten worden zichtbaar. Daarnaast is er een grote doorbraak op het gebied van resistente rassen.

AB - Valse meeldauw kan ernstige problemen veroorzaken in ui. De ziekte greep in 2003 zó om zich heen, dat het zelfs tot Kamervragen leidde. Hieruit kwamen diverse acties voort, waaronder een speciale verordening om infectiebronnen aan te pakken. Daarnaast gaf het Productschap Akkerbouw (PA) opdracht aan Wageningen UR om diverse aspecten van de ziekte te onderzoeken en beheersstrategieën te ontwikkelen. De eerste resultaten worden zichtbaar. Daarnaast is er een grote doorbraak op het gebied van resistente rassen.

KW - akkerbouw

KW - uien

KW - meeldauw

KW - peronospora destructor

KW - plantenziekteverwekkende schimmels

KW - resistentie van variëteiten

KW - ziekteresistentie

KW - infectiebestrijding

KW - ziektebestrijdende teeltmaatregelen

KW - arable farming

KW - onions

KW - mildews

KW - peronospora destructor

KW - plant pathogenic fungi

KW - varietal resistance

KW - disease resistance

KW - infection control

KW - cultural control

M3 - Web publication/site

PB - Biokennis

ER -