Validatie van grondwaterstandsinformatie over verdroging

Fase 2: opzet en inrichting van een validatiemeetnet in het pilotgebied Boetelerveld

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

In het natuurgebied Boetelerveld is middels een kanssteekproef een validatiemeetnet ingericht waarmee de kwaliteit van gebiedsdekkende grondwaterstandinformatie kan worden vastgesteld. In dit validatiemeetnet is gedurende één jaar en zeven maanden op tien locaties viermaal daags de grondwaterstand gemeten met automatische drukopnemers, in één tot drie filters op verschillende diepten. Het doel van de metingen was om het validatiemeetnet in de praktijk te toetsen.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherWageningen Environmental Research
Number of pages51
DOIs
Publication statusPublished - Feb 2018

Publication series

NameWageningen Environmental Research rapport
No.2867
ISSN (Print)1566-7197

Cite this

Knotters, Martin ; Massop, Harry ; Hoogland, Tom ; de Groot, Willy. / Validatie van grondwaterstandsinformatie over verdroging : Fase 2: opzet en inrichting van een validatiemeetnet in het pilotgebied Boetelerveld. Wageningen : Wageningen Environmental Research, 2018. 51 p. (Wageningen Environmental Research rapport; 2867).
@book{4376f220e9244162ab0d9f11ed11e567,
title = "Validatie van grondwaterstandsinformatie over verdroging: Fase 2: opzet en inrichting van een validatiemeetnet in het pilotgebied Boetelerveld",
abstract = "In het natuurgebied Boetelerveld is middels een kanssteekproef een validatiemeetnet ingericht waarmee de kwaliteit van gebiedsdekkende grondwaterstandinformatie kan worden vastgesteld. In dit validatiemeetnet is gedurende {\'e}{\'e}n jaar en zeven maanden op tien locaties viermaal daags de grondwaterstand gemeten met automatische drukopnemers, in {\'e}{\'e}n tot drie filters op verschillende diepten. Het doel van de metingen was om het validatiemeetnet in de praktijk te toetsen.",
author = "Martin Knotters and Harry Massop and Tom Hoogland and {de Groot}, Willy",
year = "2018",
month = "2",
doi = "10.18174/442085",
language = "Dutch",
series = "Wageningen Environmental Research rapport",
publisher = "Wageningen Environmental Research",
number = "2867",

}

Validatie van grondwaterstandsinformatie over verdroging : Fase 2: opzet en inrichting van een validatiemeetnet in het pilotgebied Boetelerveld. / Knotters, Martin; Massop, Harry; Hoogland, Tom; de Groot, Willy.

Wageningen : Wageningen Environmental Research, 2018. 51 p. (Wageningen Environmental Research rapport; No. 2867).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Validatie van grondwaterstandsinformatie over verdroging

T2 - Fase 2: opzet en inrichting van een validatiemeetnet in het pilotgebied Boetelerveld

AU - Knotters, Martin

AU - Massop, Harry

AU - Hoogland, Tom

AU - de Groot, Willy

PY - 2018/2

Y1 - 2018/2

N2 - In het natuurgebied Boetelerveld is middels een kanssteekproef een validatiemeetnet ingericht waarmee de kwaliteit van gebiedsdekkende grondwaterstandinformatie kan worden vastgesteld. In dit validatiemeetnet is gedurende één jaar en zeven maanden op tien locaties viermaal daags de grondwaterstand gemeten met automatische drukopnemers, in één tot drie filters op verschillende diepten. Het doel van de metingen was om het validatiemeetnet in de praktijk te toetsen.

AB - In het natuurgebied Boetelerveld is middels een kanssteekproef een validatiemeetnet ingericht waarmee de kwaliteit van gebiedsdekkende grondwaterstandinformatie kan worden vastgesteld. In dit validatiemeetnet is gedurende één jaar en zeven maanden op tien locaties viermaal daags de grondwaterstand gemeten met automatische drukopnemers, in één tot drie filters op verschillende diepten. Het doel van de metingen was om het validatiemeetnet in de praktijk te toetsen.

U2 - 10.18174/442085

DO - 10.18174/442085

M3 - Report

T3 - Wageningen Environmental Research rapport

BT - Validatie van grondwaterstandsinformatie over verdroging

PB - Wageningen Environmental Research

CY - Wageningen

ER -