Urban climate governance : the role of local authorities

J.L. Lenhart

Research output: Thesisinternal PhD, WUAcademic

Abstract

Dit proefschrift onderzoekt de rol van lokale autoriteiten, en hun interacties met belanghebbenden, om klimaatmitigatie en -adaptatie in steden te besturen. Hiervoor is in dit proefschrift een conceptueel kader ontwikkeld dat gebaseerd is op de governance capaciteiten die lokale overheden bezitten; de wijze van sturing die zij inzetten om klimaatverandering bespreekbaar te maken en de invloed van lokale autoriteiten op verticale en horizontale actoren in een multi-level governance systeem. De belangrijkste onderzoeksvraag van deze studie is: Hoe besturen vooroplopende stedelijke autoriteiten klimaatsverandering, en hoe kunnen de effecten daarvan worden verbeterd?
Original languageEnglish
QualificationDoctor of Philosophy
Awarding Institution
  • Wageningen University
Supervisors/Advisors
  • Mol, Arthur, Promotor
  • van Vliet, Bas, Co-promotor
Award date2 Jul 2015
Place of PublicationWageningen
Publisher
Print ISBNs9789462573239
Publication statusPublished - 2015

Keywords

  • urban environment
  • urban areas
  • climate
  • governance
  • environmental policy
  • towns

Cite this

Lenhart, J. L. (2015). Urban climate governance : the role of local authorities. Wageningen: Wageningen University.
Lenhart, J.L.. / Urban climate governance : the role of local authorities. Wageningen : Wageningen University, 2015. 206 p.
@phdthesis{e1c1df516b494064af34af46f5cd4c9d,
title = "Urban climate governance : the role of local authorities",
abstract = "Dit proefschrift onderzoekt de rol van lokale autoriteiten, en hun interacties met belanghebbenden, om klimaatmitigatie en -adaptatie in steden te besturen. Hiervoor is in dit proefschrift een conceptueel kader ontwikkeld dat gebaseerd is op de governance capaciteiten die lokale overheden bezitten; de wijze van sturing die zij inzetten om klimaatverandering bespreekbaar te maken en de invloed van lokale autoriteiten op verticale en horizontale actoren in een multi-level governance systeem. De belangrijkste onderzoeksvraag van deze studie is: Hoe besturen vooroplopende stedelijke autoriteiten klimaatsverandering, en hoe kunnen de effecten daarvan worden verbeterd?",
keywords = "stadsomgeving, stedelijke gebieden, klimaat, governance, milieubeleid, steden, urban environment, urban areas, climate, governance, environmental policy, towns",
author = "J.L. Lenhart",
note = "WU thesis 6088",
year = "2015",
language = "English",
isbn = "9789462573239",
publisher = "Wageningen University",
school = "Wageningen University",

}

Lenhart, JL 2015, 'Urban climate governance : the role of local authorities', Doctor of Philosophy, Wageningen University, Wageningen.

Urban climate governance : the role of local authorities. / Lenhart, J.L.

Wageningen : Wageningen University, 2015. 206 p.

Research output: Thesisinternal PhD, WUAcademic

TY - THES

T1 - Urban climate governance : the role of local authorities

AU - Lenhart, J.L.

N1 - WU thesis 6088

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Dit proefschrift onderzoekt de rol van lokale autoriteiten, en hun interacties met belanghebbenden, om klimaatmitigatie en -adaptatie in steden te besturen. Hiervoor is in dit proefschrift een conceptueel kader ontwikkeld dat gebaseerd is op de governance capaciteiten die lokale overheden bezitten; de wijze van sturing die zij inzetten om klimaatverandering bespreekbaar te maken en de invloed van lokale autoriteiten op verticale en horizontale actoren in een multi-level governance systeem. De belangrijkste onderzoeksvraag van deze studie is: Hoe besturen vooroplopende stedelijke autoriteiten klimaatsverandering, en hoe kunnen de effecten daarvan worden verbeterd?

AB - Dit proefschrift onderzoekt de rol van lokale autoriteiten, en hun interacties met belanghebbenden, om klimaatmitigatie en -adaptatie in steden te besturen. Hiervoor is in dit proefschrift een conceptueel kader ontwikkeld dat gebaseerd is op de governance capaciteiten die lokale overheden bezitten; de wijze van sturing die zij inzetten om klimaatverandering bespreekbaar te maken en de invloed van lokale autoriteiten op verticale en horizontale actoren in een multi-level governance systeem. De belangrijkste onderzoeksvraag van deze studie is: Hoe besturen vooroplopende stedelijke autoriteiten klimaatsverandering, en hoe kunnen de effecten daarvan worden verbeterd?

KW - stadsomgeving

KW - stedelijke gebieden

KW - klimaat

KW - governance

KW - milieubeleid

KW - steden

KW - urban environment

KW - urban areas

KW - climate

KW - governance

KW - environmental policy

KW - towns

M3 - internal PhD, WU

SN - 9789462573239

PB - Wageningen University

CY - Wageningen

ER -

Lenhart JL. Urban climate governance : the role of local authorities. Wageningen: Wageningen University, 2015. 206 p.