UCAM: Urban Climate Assessment and Management : wijkgerichte beoordeling van hitte in de stad

R. Groen, J. Zoete, J. Klompmaker, M. Schilt, G.J. Steeneveld, S. Koopmans, R. Sluijter, B. van den Hurk, H. Eskes, D. Wolters, E. Min

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor stedelijke hitte. Het weer in de stad is een dynamisch micro-meteorologisch systeem. De stedelijke omgeving heeft op veel manieren een invloed op dit systeem. Ongeveer alle fysieke aspecten van een wijk hebben in meer of mindere mate een invloed op de stralingsbalans, temperatuur en wind. Gezamenlijk met de aanwezige milieufactoren in de stad, denk aan luchtverontreiniging, verslechtert het leefmi- lieu tijdens hittegolven. Het leefmilieu tijdens hittegolven heeft op veel verschillende manie- ren een negatieve uitwerking op de economie en de volksgezondheid. In dit project is nagegaan welke belemmeringen er zijn ten aanzien de beoordeling en vermindering van hitteproblematiek. Doel is om tot een heldere besluitvorming te komen.
LanguageDutch
Place of PublicationDen Haag
PublisherWitteveen+Bos
Number of pages38
Publication statusPublished - 2014

Keywords

  • urban areas
  • temperature
  • climatic change
  • air pollution
  • health
  • decision making
  • methodology

Cite this

Groen, R., Zoete, J., Klompmaker, J., Schilt, M., Steeneveld, G. J., Koopmans, S., ... Min, E. (2014). UCAM: Urban Climate Assessment and Management : wijkgerichte beoordeling van hitte in de stad. Den Haag: Witteveen+Bos.
Groen, R. ; Zoete, J. ; Klompmaker, J. ; Schilt, M. ; Steeneveld, G.J. ; Koopmans, S. ; Sluijter, R. ; van den Hurk, B. ; Eskes, H. ; Wolters, D. ; Min, E. / UCAM: Urban Climate Assessment and Management : wijkgerichte beoordeling van hitte in de stad. Den Haag : Witteveen+Bos, 2014. 38 p.
@book{53927f1cf24c4198bca4dffccf996b5c,
title = "UCAM: Urban Climate Assessment and Management : wijkgerichte beoordeling van hitte in de stad",
abstract = "De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor stedelijke hitte. Het weer in de stad is een dynamisch micro-meteorologisch systeem. De stedelijke omgeving heeft op veel manieren een invloed op dit systeem. Ongeveer alle fysieke aspecten van een wijk hebben in meer of mindere mate een invloed op de stralingsbalans, temperatuur en wind. Gezamenlijk met de aanwezige milieufactoren in de stad, denk aan luchtverontreiniging, verslechtert het leefmi- lieu tijdens hittegolven. Het leefmilieu tijdens hittegolven heeft op veel verschillende manie- ren een negatieve uitwerking op de economie en de volksgezondheid. In dit project is nagegaan welke belemmeringen er zijn ten aanzien de beoordeling en vermindering van hitteproblematiek. Doel is om tot een heldere besluitvorming te komen.",
keywords = "stedelijke gebieden, temperatuur, klimaatverandering, luchtverontreiniging, gezondheid, besluitvorming, methodologie, urban areas, temperature, climatic change, air pollution, health, decision making, methodology",
author = "R. Groen and J. Zoete and J. Klompmaker and M. Schilt and G.J. Steeneveld and S. Koopmans and R. Sluijter and {van den Hurk}, B. and H. Eskes and D. Wolters and E. Min",
year = "2014",
language = "Dutch",
publisher = "Witteveen+Bos",

}

Groen, R, Zoete, J, Klompmaker, J, Schilt, M, Steeneveld, GJ, Koopmans, S, Sluijter, R, van den Hurk, B, Eskes, H, Wolters, D & Min, E 2014, UCAM: Urban Climate Assessment and Management : wijkgerichte beoordeling van hitte in de stad. Witteveen+Bos, Den Haag.

UCAM: Urban Climate Assessment and Management : wijkgerichte beoordeling van hitte in de stad. / Groen, R.; Zoete, J.; Klompmaker, J.; Schilt, M.; Steeneveld, G.J.; Koopmans, S.; Sluijter, R.; van den Hurk, B.; Eskes, H.; Wolters, D.; Min, E.

Den Haag : Witteveen+Bos, 2014. 38 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - UCAM: Urban Climate Assessment and Management : wijkgerichte beoordeling van hitte in de stad

AU - Groen, R.

AU - Zoete, J.

AU - Klompmaker, J.

AU - Schilt, M.

AU - Steeneveld, G.J.

AU - Koopmans, S.

AU - Sluijter, R.

AU - van den Hurk, B.

AU - Eskes, H.

AU - Wolters, D.

AU - Min, E.

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor stedelijke hitte. Het weer in de stad is een dynamisch micro-meteorologisch systeem. De stedelijke omgeving heeft op veel manieren een invloed op dit systeem. Ongeveer alle fysieke aspecten van een wijk hebben in meer of mindere mate een invloed op de stralingsbalans, temperatuur en wind. Gezamenlijk met de aanwezige milieufactoren in de stad, denk aan luchtverontreiniging, verslechtert het leefmi- lieu tijdens hittegolven. Het leefmilieu tijdens hittegolven heeft op veel verschillende manie- ren een negatieve uitwerking op de economie en de volksgezondheid. In dit project is nagegaan welke belemmeringen er zijn ten aanzien de beoordeling en vermindering van hitteproblematiek. Doel is om tot een heldere besluitvorming te komen.

AB - De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor stedelijke hitte. Het weer in de stad is een dynamisch micro-meteorologisch systeem. De stedelijke omgeving heeft op veel manieren een invloed op dit systeem. Ongeveer alle fysieke aspecten van een wijk hebben in meer of mindere mate een invloed op de stralingsbalans, temperatuur en wind. Gezamenlijk met de aanwezige milieufactoren in de stad, denk aan luchtverontreiniging, verslechtert het leefmi- lieu tijdens hittegolven. Het leefmilieu tijdens hittegolven heeft op veel verschillende manie- ren een negatieve uitwerking op de economie en de volksgezondheid. In dit project is nagegaan welke belemmeringen er zijn ten aanzien de beoordeling en vermindering van hitteproblematiek. Doel is om tot een heldere besluitvorming te komen.

KW - stedelijke gebieden

KW - temperatuur

KW - klimaatverandering

KW - luchtverontreiniging

KW - gezondheid

KW - besluitvorming

KW - methodologie

KW - urban areas

KW - temperature

KW - climatic change

KW - air pollution

KW - health

KW - decision making

KW - methodology

M3 - Report

BT - UCAM: Urban Climate Assessment and Management : wijkgerichte beoordeling van hitte in de stad

PB - Witteveen+Bos

CY - Den Haag

ER -

Groen R, Zoete J, Klompmaker J, Schilt M, Steeneveld GJ, Koopmans S et al. UCAM: Urban Climate Assessment and Management : wijkgerichte beoordeling van hitte in de stad. Den Haag: Witteveen+Bos, 2014. 38 p.