Tussenrapportage onderzoek Effecten van garnalenvisserij - onderdeel bijvangst

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

In juni 2012 is gestart met een uitgebreid onderzoek naar de bijvangsten in de garnalenvisserij. Dit onderzoek is onderdeel van een groter project, een studie naar de effecten van de garnalen visserij in Natura 2000 gebieden. IMARES voert dit project uit in opdracht van het ministerie van EZ en de sector. De resultaten moeten onder andere toeleveren aan de passende beoordeling die in 2013 zal worden uitgevoerd voor de vernieuwing van de vergunning voor de garnalenvisserij in 2014. Onderliggende rapportage beschrijft de resultaten van het eerste halfjaar van het onderzoek naar de bijvangsten.
Original languageDutch
Place of PublicationIJmuiden
PublisherIMARES
Number of pages39
Publication statusPublished - 2013

Publication series

NameRapport / IMARES Wageningen UR
PublisherIMARES
No.C047/13

Keywords

  • shrimps
  • fisheries
  • bycatch
  • environmental impact
  • natura 2000
  • netherlands
  • shellfish fisheries

Cite this

Steenbergen, J., van der Hammen, T., Rasenberg, M. M. M., & Tulp, I. Y. M. (2013). Tussenrapportage onderzoek Effecten van garnalenvisserij - onderdeel bijvangst. (Rapport / IMARES Wageningen UR; No. C047/13). IJmuiden: IMARES.
Steenbergen, J. ; van der Hammen, T. ; Rasenberg, M.M.M. ; Tulp, I.Y.M. / Tussenrapportage onderzoek Effecten van garnalenvisserij - onderdeel bijvangst. IJmuiden : IMARES, 2013. 39 p. (Rapport / IMARES Wageningen UR; C047/13).
@book{2ac84d4205994d5c83a12cf696c21587,
title = "Tussenrapportage onderzoek Effecten van garnalenvisserij - onderdeel bijvangst",
abstract = "In juni 2012 is gestart met een uitgebreid onderzoek naar de bijvangsten in de garnalenvisserij. Dit onderzoek is onderdeel van een groter project, een studie naar de effecten van de garnalen visserij in Natura 2000 gebieden. IMARES voert dit project uit in opdracht van het ministerie van EZ en de sector. De resultaten moeten onder andere toeleveren aan de passende beoordeling die in 2013 zal worden uitgevoerd voor de vernieuwing van de vergunning voor de garnalenvisserij in 2014. Onderliggende rapportage beschrijft de resultaten van het eerste halfjaar van het onderzoek naar de bijvangsten.",
keywords = "garnalen, visserij, bijvangst, milieueffect, natura 2000, nederland, schaal- en schelpdierenvisserij, shrimps, fisheries, bycatch, environmental impact, natura 2000, netherlands, shellfish fisheries",
author = "J. Steenbergen and {van der Hammen}, T. and M.M.M. Rasenberg and I.Y.M. Tulp",
year = "2013",
language = "Dutch",
series = "Rapport / IMARES Wageningen UR",
publisher = "IMARES",
number = "C047/13",

}

Steenbergen, J, van der Hammen, T, Rasenberg, MMM & Tulp, IYM 2013, Tussenrapportage onderzoek Effecten van garnalenvisserij - onderdeel bijvangst. Rapport / IMARES Wageningen UR, no. C047/13, IMARES, IJmuiden.

Tussenrapportage onderzoek Effecten van garnalenvisserij - onderdeel bijvangst. / Steenbergen, J.; van der Hammen, T.; Rasenberg, M.M.M.; Tulp, I.Y.M.

IJmuiden : IMARES, 2013. 39 p. (Rapport / IMARES Wageningen UR; No. C047/13).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Tussenrapportage onderzoek Effecten van garnalenvisserij - onderdeel bijvangst

AU - Steenbergen, J.

AU - van der Hammen, T.

AU - Rasenberg, M.M.M.

AU - Tulp, I.Y.M.

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - In juni 2012 is gestart met een uitgebreid onderzoek naar de bijvangsten in de garnalenvisserij. Dit onderzoek is onderdeel van een groter project, een studie naar de effecten van de garnalen visserij in Natura 2000 gebieden. IMARES voert dit project uit in opdracht van het ministerie van EZ en de sector. De resultaten moeten onder andere toeleveren aan de passende beoordeling die in 2013 zal worden uitgevoerd voor de vernieuwing van de vergunning voor de garnalenvisserij in 2014. Onderliggende rapportage beschrijft de resultaten van het eerste halfjaar van het onderzoek naar de bijvangsten.

AB - In juni 2012 is gestart met een uitgebreid onderzoek naar de bijvangsten in de garnalenvisserij. Dit onderzoek is onderdeel van een groter project, een studie naar de effecten van de garnalen visserij in Natura 2000 gebieden. IMARES voert dit project uit in opdracht van het ministerie van EZ en de sector. De resultaten moeten onder andere toeleveren aan de passende beoordeling die in 2013 zal worden uitgevoerd voor de vernieuwing van de vergunning voor de garnalenvisserij in 2014. Onderliggende rapportage beschrijft de resultaten van het eerste halfjaar van het onderzoek naar de bijvangsten.

KW - garnalen

KW - visserij

KW - bijvangst

KW - milieueffect

KW - natura 2000

KW - nederland

KW - schaal- en schelpdierenvisserij

KW - shrimps

KW - fisheries

KW - bycatch

KW - environmental impact

KW - natura 2000

KW - netherlands

KW - shellfish fisheries

M3 - Report

T3 - Rapport / IMARES Wageningen UR

BT - Tussenrapportage onderzoek Effecten van garnalenvisserij - onderdeel bijvangst

PB - IMARES

CY - IJmuiden

ER -

Steenbergen J, van der Hammen T, Rasenberg MMM, Tulp IYM. Tussenrapportage onderzoek Effecten van garnalenvisserij - onderdeel bijvangst. IJmuiden: IMARES, 2013. 39 p. (Rapport / IMARES Wageningen UR; C047/13).