Tool voor Food bedrijven in transitie

H. Mols, M. Warnaar, B. Methorst, S.J. Sijtsema, H. Dagevos, M.C. Onwezen, P.T.M. Ingenbleek, H.J.M. Kortstee (Editor), R.A. van Genderen (Editor)

Research output: Book/ReportBookProfessional

Abstract

Om ook op termijn voldoende, duurzaam en gezond voedsel, in een gezonde leefomgeving, te kunnen garanderen zijn aanpassingen noodzakelijk in het voedselsysteem. Een voedseltransitie betekent dat wij op een hele andere manier gaan produceren en consumeren. Deze verandering zal niet van de één op de andere dag gebeuren. Het is een ontwikkeling die nu al volop gaande is en de komende jaren ook zal doorgaan. Er zijn inmiddels honderden kleinschalige en middelgrote initiatieven in Nederland die bijdragen aan vernieuwing en innovatie rond voedsel. Deze initiatieven sluiten aan bij allerlei maatschappelijke trends zoals gemak, duurzaamheid, beleving, dierenwelzijn, digitalisering, gezondheid, individualisering, eerlijke handel, exclusiviteit en terug naar de natuur. Er is daarbij op verschillende manieren sprake van innovaties in de wereld van voedsel. In deze wiki van Groen Kennisnet die studenten kunnen doorlopen zijn de innovaties onderverdeeld in acht thema’s: eiwittransitie, stadslandbouw, lokaal, gezond, customised, webwinkels en platforms, food events en voedselverspilling.
LanguageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherGroen Kennisnet
Publication statusPublished - 2017

Cite this

@book{b2825b0461bc4670aa07af89ba46d998,
title = "Tool voor Food bedrijven in transitie",
abstract = "Om ook op termijn voldoende, duurzaam en gezond voedsel, in een gezonde leefomgeving, te kunnen garanderen zijn aanpassingen noodzakelijk in het voedselsysteem. Een voedseltransitie betekent dat wij op een hele andere manier gaan produceren en consumeren. Deze verandering zal niet van de {\'e}{\'e}n op de andere dag gebeuren. Het is een ontwikkeling die nu al volop gaande is en de komende jaren ook zal doorgaan. Er zijn inmiddels honderden kleinschalige en middelgrote initiatieven in Nederland die bijdragen aan vernieuwing en innovatie rond voedsel. Deze initiatieven sluiten aan bij allerlei maatschappelijke trends zoals gemak, duurzaamheid, beleving, dierenwelzijn, digitalisering, gezondheid, individualisering, eerlijke handel, exclusiviteit en terug naar de natuur. Er is daarbij op verschillende manieren sprake van innovaties in de wereld van voedsel. In deze wiki van Groen Kennisnet die studenten kunnen doorlopen zijn de innovaties onderverdeeld in acht thema’s: eiwittransitie, stadslandbouw, lokaal, gezond, customised, webwinkels en platforms, food events en voedselverspilling.",
author = "H. Mols and M. Warnaar and B. Methorst and S.J. Sijtsema and H. Dagevos and M.C. Onwezen and P.T.M. Ingenbleek",
editor = "H.J.M. Kortstee and {van Genderen}, R.A.",
note = "Intern WUR projectnummer 2282300215 + 2282300274",
year = "2017",
language = "Dutch",
publisher = "Groen Kennisnet",

}

Tool voor Food bedrijven in transitie. / Mols, H.; Warnaar, M.; Methorst, B.; Sijtsema, S.J.; Dagevos, H.; Onwezen, M.C.; Ingenbleek, P.T.M.; Kortstee, H.J.M. (Editor); van Genderen, R.A. (Editor).

Wageningen : Groen Kennisnet, 2017.

Research output: Book/ReportBookProfessional

TY - BOOK

T1 - Tool voor Food bedrijven in transitie

AU - Mols, H.

AU - Warnaar, M.

AU - Methorst, B.

AU - Sijtsema, S.J.

AU - Dagevos, H.

AU - Onwezen, M.C.

AU - Ingenbleek, P.T.M.

A2 - Kortstee, H.J.M.

A2 - van Genderen, R.A.

N1 - Intern WUR projectnummer 2282300215 + 2282300274

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Om ook op termijn voldoende, duurzaam en gezond voedsel, in een gezonde leefomgeving, te kunnen garanderen zijn aanpassingen noodzakelijk in het voedselsysteem. Een voedseltransitie betekent dat wij op een hele andere manier gaan produceren en consumeren. Deze verandering zal niet van de één op de andere dag gebeuren. Het is een ontwikkeling die nu al volop gaande is en de komende jaren ook zal doorgaan. Er zijn inmiddels honderden kleinschalige en middelgrote initiatieven in Nederland die bijdragen aan vernieuwing en innovatie rond voedsel. Deze initiatieven sluiten aan bij allerlei maatschappelijke trends zoals gemak, duurzaamheid, beleving, dierenwelzijn, digitalisering, gezondheid, individualisering, eerlijke handel, exclusiviteit en terug naar de natuur. Er is daarbij op verschillende manieren sprake van innovaties in de wereld van voedsel. In deze wiki van Groen Kennisnet die studenten kunnen doorlopen zijn de innovaties onderverdeeld in acht thema’s: eiwittransitie, stadslandbouw, lokaal, gezond, customised, webwinkels en platforms, food events en voedselverspilling.

AB - Om ook op termijn voldoende, duurzaam en gezond voedsel, in een gezonde leefomgeving, te kunnen garanderen zijn aanpassingen noodzakelijk in het voedselsysteem. Een voedseltransitie betekent dat wij op een hele andere manier gaan produceren en consumeren. Deze verandering zal niet van de één op de andere dag gebeuren. Het is een ontwikkeling die nu al volop gaande is en de komende jaren ook zal doorgaan. Er zijn inmiddels honderden kleinschalige en middelgrote initiatieven in Nederland die bijdragen aan vernieuwing en innovatie rond voedsel. Deze initiatieven sluiten aan bij allerlei maatschappelijke trends zoals gemak, duurzaamheid, beleving, dierenwelzijn, digitalisering, gezondheid, individualisering, eerlijke handel, exclusiviteit en terug naar de natuur. Er is daarbij op verschillende manieren sprake van innovaties in de wereld van voedsel. In deze wiki van Groen Kennisnet die studenten kunnen doorlopen zijn de innovaties onderverdeeld in acht thema’s: eiwittransitie, stadslandbouw, lokaal, gezond, customised, webwinkels en platforms, food events en voedselverspilling.

M3 - Book

BT - Tool voor Food bedrijven in transitie

PB - Groen Kennisnet

CY - Wageningen

ER -

Mols H, Warnaar M, Methorst B, Sijtsema SJ, Dagevos H, Onwezen MC et al. Tool voor Food bedrijven in transitie. Wageningen: Groen Kennisnet, 2017.