Tomatenteelt

Wageningen UR Glastuinbouw

Research output: Contribution to journalArticlePopular

Abstract

De eerste resultaten van het onderzoek bij het GreenQ Improvement Centre in Bleiswijk naar de mogelijkheden om met minder CO2 in de tomatenteelt toch een goede productie te halen zijn positief. De achterliggende gedachte is dat CO2 een flinke kostprijs zal krijgen en dat nieuwe teelttechnieken een lager energieverbruik hebben. Er werd met twee afdelingen gewerkt: één met de normale dosering CO2 en één met de helft minder. Het verschil in productie was slechts 1,7 kilo. Het onderzoek, dat in samenwerking met de Universiteit van Wageningen wordt gedaan, loopt nog tot het einde van dit jaar.
Original languageDutch
Pages (from-to)6
JournalAD/Rotterdams Dagblad
Publication statusPublished - 2011

Cite this

Wageningen UR Glastuinbouw (2011). Tomatenteelt. AD/Rotterdams Dagblad, 6.
Wageningen UR Glastuinbouw. / Tomatenteelt. In: AD/Rotterdams Dagblad. 2011 ; pp. 6.
@article{510aa11db4724812b75e056d50b90bd4,
title = "Tomatenteelt",
abstract = "De eerste resultaten van het onderzoek bij het GreenQ Improvement Centre in Bleiswijk naar de mogelijkheden om met minder CO2 in de tomatenteelt toch een goede productie te halen zijn positief. De achterliggende gedachte is dat CO2 een flinke kostprijs zal krijgen en dat nieuwe teelttechnieken een lager energieverbruik hebben. Er werd met twee afdelingen gewerkt: {\'e}{\'e}n met de normale dosering CO2 en {\'e}{\'e}n met de helft minder. Het verschil in productie was slechts 1,7 kilo. Het onderzoek, dat in samenwerking met de Universiteit van Wageningen wordt gedaan, loopt nog tot het einde van dit jaar.",
author = "{Wageningen UR Glastuinbouw}",
year = "2011",
language = "Dutch",
pages = "6",
journal = "AD/Rotterdams Dagblad",

}

Wageningen UR Glastuinbouw 2011, 'Tomatenteelt' AD/Rotterdams Dagblad, pp. 6.

Tomatenteelt. / Wageningen UR Glastuinbouw.

In: AD/Rotterdams Dagblad, 2011, p. 6.

Research output: Contribution to journalArticlePopular

TY - JOUR

T1 - Tomatenteelt

AU - Wageningen UR Glastuinbouw, null

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - De eerste resultaten van het onderzoek bij het GreenQ Improvement Centre in Bleiswijk naar de mogelijkheden om met minder CO2 in de tomatenteelt toch een goede productie te halen zijn positief. De achterliggende gedachte is dat CO2 een flinke kostprijs zal krijgen en dat nieuwe teelttechnieken een lager energieverbruik hebben. Er werd met twee afdelingen gewerkt: één met de normale dosering CO2 en één met de helft minder. Het verschil in productie was slechts 1,7 kilo. Het onderzoek, dat in samenwerking met de Universiteit van Wageningen wordt gedaan, loopt nog tot het einde van dit jaar.

AB - De eerste resultaten van het onderzoek bij het GreenQ Improvement Centre in Bleiswijk naar de mogelijkheden om met minder CO2 in de tomatenteelt toch een goede productie te halen zijn positief. De achterliggende gedachte is dat CO2 een flinke kostprijs zal krijgen en dat nieuwe teelttechnieken een lager energieverbruik hebben. Er werd met twee afdelingen gewerkt: één met de normale dosering CO2 en één met de helft minder. Het verschil in productie was slechts 1,7 kilo. Het onderzoek, dat in samenwerking met de Universiteit van Wageningen wordt gedaan, loopt nog tot het einde van dit jaar.

M3 - Article

SP - 6

JO - AD/Rotterdams Dagblad

JF - AD/Rotterdams Dagblad

ER -

Wageningen UR Glastuinbouw. Tomatenteelt. AD/Rotterdams Dagblad. 2011;6.