Toepassing van vloeibare NPK-meststoffen

O.A. Clevering

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  In het algemeen kunnen vloeibare meststoffen beter worden geplaatst en gedoseerd dan vaste meststoffen. Daarnaast kunnen vloeibare meststoffen gemakkelijker in allerlei concentraties worden gemengd en toegediend. Bovendien zijn meststoffen als urean en ureum goedkoper dan KAS. Verwacht wordt dan ook dat met vloeibare meststoffen hogere opbrengsten worden verkregen, waarbij ook nog eens bespaard kan worden op de kunstmestgift. Door het gebruik van vloeibare meststoffen zou daarom gemakkelijker aan Minas kunnen worden voldaan, zonder dat dit ten koste gaat van de opbrengst van de gewassen. Maar is dit ook werkelijk zo? Door het PPO zijn, in opdracht van het HPA, de resultaten van oud en nieuw praktijkonderzoek naar vloeibare NPK-meststoffen in de akkerbouw op een rijtje gezet.
  Original languageDutch
  JournalKennisakker.nl
  Volume2003
  Issue number1 juli
  Publication statusPublished - 2003

  Keywords

  • arable farming
  • npk fertilizers
  • liquid manures
  • application methods
  • injection
  • spraying
  • fertilizer application

  Cite this

  Clevering, O. A. (2003). Toepassing van vloeibare NPK-meststoffen. Kennisakker.nl, 2003(1 juli).
  Clevering, O.A. / Toepassing van vloeibare NPK-meststoffen. In: Kennisakker.nl. 2003 ; Vol. 2003, No. 1 juli.
  @article{2748badb2d5347c5b2b23e6636cd5245,
  title = "Toepassing van vloeibare NPK-meststoffen",
  abstract = "In het algemeen kunnen vloeibare meststoffen beter worden geplaatst en gedoseerd dan vaste meststoffen. Daarnaast kunnen vloeibare meststoffen gemakkelijker in allerlei concentraties worden gemengd en toegediend. Bovendien zijn meststoffen als urean en ureum goedkoper dan KAS. Verwacht wordt dan ook dat met vloeibare meststoffen hogere opbrengsten worden verkregen, waarbij ook nog eens bespaard kan worden op de kunstmestgift. Door het gebruik van vloeibare meststoffen zou daarom gemakkelijker aan Minas kunnen worden voldaan, zonder dat dit ten koste gaat van de opbrengst van de gewassen. Maar is dit ook werkelijk zo? Door het PPO zijn, in opdracht van het HPA, de resultaten van oud en nieuw praktijkonderzoek naar vloeibare NPK-meststoffen in de akkerbouw op een rijtje gezet.",
  keywords = "akkerbouw, npk-meststoffen, vloeibare meststoffen, toedieningswijzen, injectie, spuiten, bemesting, arable farming, npk fertilizers, liquid manures, application methods, injection, spraying, fertilizer application",
  author = "O.A. Clevering",
  year = "2003",
  language = "Dutch",
  volume = "2003",
  journal = "Kennisakker.nl",
  number = "1 juli",

  }

  Clevering, OA 2003, 'Toepassing van vloeibare NPK-meststoffen' Kennisakker.nl, vol. 2003, no. 1 juli.

  Toepassing van vloeibare NPK-meststoffen. / Clevering, O.A.

  In: Kennisakker.nl, Vol. 2003, No. 1 juli, 2003.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Toepassing van vloeibare NPK-meststoffen

  AU - Clevering, O.A.

  PY - 2003

  Y1 - 2003

  N2 - In het algemeen kunnen vloeibare meststoffen beter worden geplaatst en gedoseerd dan vaste meststoffen. Daarnaast kunnen vloeibare meststoffen gemakkelijker in allerlei concentraties worden gemengd en toegediend. Bovendien zijn meststoffen als urean en ureum goedkoper dan KAS. Verwacht wordt dan ook dat met vloeibare meststoffen hogere opbrengsten worden verkregen, waarbij ook nog eens bespaard kan worden op de kunstmestgift. Door het gebruik van vloeibare meststoffen zou daarom gemakkelijker aan Minas kunnen worden voldaan, zonder dat dit ten koste gaat van de opbrengst van de gewassen. Maar is dit ook werkelijk zo? Door het PPO zijn, in opdracht van het HPA, de resultaten van oud en nieuw praktijkonderzoek naar vloeibare NPK-meststoffen in de akkerbouw op een rijtje gezet.

  AB - In het algemeen kunnen vloeibare meststoffen beter worden geplaatst en gedoseerd dan vaste meststoffen. Daarnaast kunnen vloeibare meststoffen gemakkelijker in allerlei concentraties worden gemengd en toegediend. Bovendien zijn meststoffen als urean en ureum goedkoper dan KAS. Verwacht wordt dan ook dat met vloeibare meststoffen hogere opbrengsten worden verkregen, waarbij ook nog eens bespaard kan worden op de kunstmestgift. Door het gebruik van vloeibare meststoffen zou daarom gemakkelijker aan Minas kunnen worden voldaan, zonder dat dit ten koste gaat van de opbrengst van de gewassen. Maar is dit ook werkelijk zo? Door het PPO zijn, in opdracht van het HPA, de resultaten van oud en nieuw praktijkonderzoek naar vloeibare NPK-meststoffen in de akkerbouw op een rijtje gezet.

  KW - akkerbouw

  KW - npk-meststoffen

  KW - vloeibare meststoffen

  KW - toedieningswijzen

  KW - injectie

  KW - spuiten

  KW - bemesting

  KW - arable farming

  KW - npk fertilizers

  KW - liquid manures

  KW - application methods

  KW - injection

  KW - spraying

  KW - fertilizer application

  M3 - Article

  VL - 2003

  JO - Kennisakker.nl

  JF - Kennisakker.nl

  IS - 1 juli

  ER -

  Clevering OA. Toepassing van vloeibare NPK-meststoffen. Kennisakker.nl. 2003;2003(1 juli).