Toepassing van drinkwaterslib op fosfaatrijke gronden t.b.v. natuurontwikkeling: TKI Watertechnologie

Edu Dorland, Yuki Fujita, Wim Chardon, Aalke Lida de Jong

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Ontwikkel een machine waarmee drinkwaterslib op een effectieve manier ingebracht kan worden op fosfaatrijke gronden om zo de fosfaat-beschikbaarheid te verminderen en natuurontwikkeling te stimuleren. Dat was de technologische doelstelling die we onszelf als TKI-consortium (een samenwerking van drinkwaterbedrijven, natuurorganisaties, kennisinstellingen en bedrijven) hadden opgelegd. Om dit te bereiken dienden verschillende onderzoeksvragen te worden beantwoord. Enerzijds wilden we meer ervaring op doen met het mengen van drinkwaterslib met verschillende bodemtypen, en de effecten die dit zou hebben op bodemchemie en vegetatie. Anderzijds beoogden we de toepassing van deze behandeling technisch mogelijk te maken, liefst ongeacht bodemtype.
Original languageDutch
Place of PublicationNieuwegein
PublisherKWR
Number of pages85
Publication statusPublished - 2017

Publication series

NameKWR
No.2017.042

Cite this

Dorland, E., Fujita, Y., Chardon, W., & de Jong, A. L. (2017). Toepassing van drinkwaterslib op fosfaatrijke gronden t.b.v. natuurontwikkeling: TKI Watertechnologie. (KWR; No. 2017.042). Nieuwegein: KWR.
Dorland, Edu ; Fujita, Yuki ; Chardon, Wim ; de Jong, Aalke Lida. / Toepassing van drinkwaterslib op fosfaatrijke gronden t.b.v. natuurontwikkeling : TKI Watertechnologie. Nieuwegein : KWR, 2017. 85 p. (KWR; 2017.042).
@book{c08c0d84a7df4d4bb5fe98e0484f129a,
title = "Toepassing van drinkwaterslib op fosfaatrijke gronden t.b.v. natuurontwikkeling: TKI Watertechnologie",
abstract = "Ontwikkel een machine waarmee drinkwaterslib op een effectieve manier ingebracht kan worden op fosfaatrijke gronden om zo de fosfaat-beschikbaarheid te verminderen en natuurontwikkeling te stimuleren. Dat was de technologische doelstelling die we onszelf als TKI-consortium (een samenwerking van drinkwaterbedrijven, natuurorganisaties, kennisinstellingen en bedrijven) hadden opgelegd. Om dit te bereiken dienden verschillende onderzoeksvragen te worden beantwoord. Enerzijds wilden we meer ervaring op doen met het mengen van drinkwaterslib met verschillende bodemtypen, en de effecten die dit zou hebben op bodemchemie en vegetatie. Anderzijds beoogden we de toepassing van deze behandeling technisch mogelijk te maken, liefst ongeacht bodemtype.",
author = "Edu Dorland and Yuki Fujita and Wim Chardon and {de Jong}, {Aalke Lida}",
note = "Project number: 401000",
year = "2017",
language = "Dutch",
series = "KWR",
publisher = "KWR",
number = "2017.042",

}

Dorland, E, Fujita, Y, Chardon, W & de Jong, AL 2017, Toepassing van drinkwaterslib op fosfaatrijke gronden t.b.v. natuurontwikkeling: TKI Watertechnologie. KWR, no. 2017.042, KWR, Nieuwegein.

Toepassing van drinkwaterslib op fosfaatrijke gronden t.b.v. natuurontwikkeling : TKI Watertechnologie. / Dorland, Edu; Fujita, Yuki; Chardon, Wim; de Jong, Aalke Lida.

Nieuwegein : KWR, 2017. 85 p. (KWR; No. 2017.042).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Toepassing van drinkwaterslib op fosfaatrijke gronden t.b.v. natuurontwikkeling

T2 - TKI Watertechnologie

AU - Dorland, Edu

AU - Fujita, Yuki

AU - Chardon, Wim

AU - de Jong, Aalke Lida

N1 - Project number: 401000

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Ontwikkel een machine waarmee drinkwaterslib op een effectieve manier ingebracht kan worden op fosfaatrijke gronden om zo de fosfaat-beschikbaarheid te verminderen en natuurontwikkeling te stimuleren. Dat was de technologische doelstelling die we onszelf als TKI-consortium (een samenwerking van drinkwaterbedrijven, natuurorganisaties, kennisinstellingen en bedrijven) hadden opgelegd. Om dit te bereiken dienden verschillende onderzoeksvragen te worden beantwoord. Enerzijds wilden we meer ervaring op doen met het mengen van drinkwaterslib met verschillende bodemtypen, en de effecten die dit zou hebben op bodemchemie en vegetatie. Anderzijds beoogden we de toepassing van deze behandeling technisch mogelijk te maken, liefst ongeacht bodemtype.

AB - Ontwikkel een machine waarmee drinkwaterslib op een effectieve manier ingebracht kan worden op fosfaatrijke gronden om zo de fosfaat-beschikbaarheid te verminderen en natuurontwikkeling te stimuleren. Dat was de technologische doelstelling die we onszelf als TKI-consortium (een samenwerking van drinkwaterbedrijven, natuurorganisaties, kennisinstellingen en bedrijven) hadden opgelegd. Om dit te bereiken dienden verschillende onderzoeksvragen te worden beantwoord. Enerzijds wilden we meer ervaring op doen met het mengen van drinkwaterslib met verschillende bodemtypen, en de effecten die dit zou hebben op bodemchemie en vegetatie. Anderzijds beoogden we de toepassing van deze behandeling technisch mogelijk te maken, liefst ongeacht bodemtype.

M3 - Report

T3 - KWR

BT - Toepassing van drinkwaterslib op fosfaatrijke gronden t.b.v. natuurontwikkeling

PB - KWR

CY - Nieuwegein

ER -

Dorland E, Fujita Y, Chardon W, de Jong AL. Toepassing van drinkwaterslib op fosfaatrijke gronden t.b.v. natuurontwikkeling: TKI Watertechnologie. Nieuwegein: KWR, 2017. 85 p. (KWR; 2017.042).