Toekomstbestendig bos

Research output: Non-textual formWeb publication/siteProfessional

Abstract

Nederlanders gebruiken jaarlijks veel hout voor bijvoorbeeld papier, kozijnen, haardhout en schuttingen. Dat hout komt deels van eigen bodem. Wageningse onderzoekers doen een grootschalig experiment om te kijken hoe de houtproductie duurzamer kan. Ze bestuderen de effecten van méér of minder bomen kappen op de CO₂- opslag en de opname en afvoer van voedingsstoffen zoals fosfor en kalium in de bodem en het hout. Met die kennis willen ze bossen veerkrachtiger en klimaatbestendig maken. Denk jij dat houtproductie goed samengaat met het creëren van toekomstbestendige bossen?

Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherWageningen University & Research
Media of outputOnline
Publication statusPublished - 28 Jun 2019

Cite this

Sterck, F. J. (Author). (2019). Toekomstbestendig bos. Web publication/site, Wageningen: Wageningen University & Research. Retrieved from https://weblog.wur.nl/uitgelicht/zorgen-voor-veerkrachtig-bos/
Sterck, F.J. (Author). / Toekomstbestendig bos. [Web publication/site].
@misc{0370c5a4dd904f54b958277be331bd1f,
title = "Toekomstbestendig bos",
abstract = "Nederlanders gebruiken jaarlijks veel hout voor bijvoorbeeld papier, kozijnen, haardhout en schuttingen. Dat hout komt deels van eigen bodem. Wageningse onderzoekers doen een grootschalig experiment om te kijken hoe de houtproductie duurzamer kan. Ze bestuderen de effecten van m{\'e}{\'e}r of minder bomen kappen op de CO₂- opslag en de opname en afvoer van voedingsstoffen zoals fosfor en kalium in de bodem en het hout. Met die kennis willen ze bossen veerkrachtiger en klimaatbestendig maken. Denk jij dat houtproductie goed samengaat met het cre{\"e}ren van toekomstbestendige bossen?",
author = "F.J. Sterck",
year = "2019",
month = "6",
day = "28",
language = "Dutch",
publisher = "Wageningen University & Research",

}

Sterck, FJ, Toekomstbestendig bos, 2019, Web publication/site, Wageningen University & Research, Wageningen.
Toekomstbestendig bos. Sterck, F.J. (Author). 2019. Wageningen : Wageningen University & Research.

Research output: Non-textual formWeb publication/siteProfessional

TY - ADVS

T1 - Toekomstbestendig bos

AU - Sterck, F.J.

PY - 2019/6/28

Y1 - 2019/6/28

N2 - Nederlanders gebruiken jaarlijks veel hout voor bijvoorbeeld papier, kozijnen, haardhout en schuttingen. Dat hout komt deels van eigen bodem. Wageningse onderzoekers doen een grootschalig experiment om te kijken hoe de houtproductie duurzamer kan. Ze bestuderen de effecten van méér of minder bomen kappen op de CO₂- opslag en de opname en afvoer van voedingsstoffen zoals fosfor en kalium in de bodem en het hout. Met die kennis willen ze bossen veerkrachtiger en klimaatbestendig maken. Denk jij dat houtproductie goed samengaat met het creëren van toekomstbestendige bossen?

AB - Nederlanders gebruiken jaarlijks veel hout voor bijvoorbeeld papier, kozijnen, haardhout en schuttingen. Dat hout komt deels van eigen bodem. Wageningse onderzoekers doen een grootschalig experiment om te kijken hoe de houtproductie duurzamer kan. Ze bestuderen de effecten van méér of minder bomen kappen op de CO₂- opslag en de opname en afvoer van voedingsstoffen zoals fosfor en kalium in de bodem en het hout. Met die kennis willen ze bossen veerkrachtiger en klimaatbestendig maken. Denk jij dat houtproductie goed samengaat met het creëren van toekomstbestendige bossen?

M3 - Web publication/site

PB - Wageningen University & Research

CY - Wageningen

ER -

Sterck FJ (Author). Toekomstbestendig bos Wageningen: Wageningen University & Research. 2019.