Tien jaar ontwerpen voor systeeminnovatie : alleen maar diervriendelijkheid?

K.H. de Greef, H.J.E. van Weeghel, J.B.W.J. Cornelissen

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

De projecten van Ontwerpen voor Systeeminnovatie kenmerkten zich aanvankelijk door een sterke nadruk op dierenwelzijn. Aan de hand van opeenvolgende projecten is te zien dat dierenwelzijn in toenemende mate gecombineerd wordt met andere duurzaamheidsdoelen. Reden hiervoor is dat deze ontwerpactiviteiten niet alleen bedoeld zijn als voortrekkers van welzijnsverbetering, maar van integrale verduurzaming. De sport is om dierenwelzijn hand in hand te laten gaan met de behoeften van de boer, de burgerconsument en de omgeving met verbeteringen op het gebied van onder andere milieu en landschap.
LanguageDutch
Pages46-47
JournalV-focus
Volume8
Issue number5
Publication statusPublished - 2011

Keywords

  • livestock farming
  • animal welfare
  • sustainability
  • agricultural production systems

Cite this

@article{28adce9ce3d34182aa55d96f24cebb1f,
title = "Tien jaar ontwerpen voor systeeminnovatie : alleen maar diervriendelijkheid?",
abstract = "De projecten van Ontwerpen voor Systeeminnovatie kenmerkten zich aanvankelijk door een sterke nadruk op dierenwelzijn. Aan de hand van opeenvolgende projecten is te zien dat dierenwelzijn in toenemende mate gecombineerd wordt met andere duurzaamheidsdoelen. Reden hiervoor is dat deze ontwerpactiviteiten niet alleen bedoeld zijn als voortrekkers van welzijnsverbetering, maar van integrale verduurzaming. De sport is om dierenwelzijn hand in hand te laten gaan met de behoeften van de boer, de burgerconsument en de omgeving met verbeteringen op het gebied van onder andere milieu en landschap.",
keywords = "veehouderij, dierenwelzijn, duurzaamheid (sustainability), agrarische productiesystemen, livestock farming, animal welfare, sustainability, agricultural production systems",
author = "{de Greef}, K.H. and {van Weeghel}, H.J.E. and J.B.W.J. Cornelissen",
year = "2011",
language = "Dutch",
volume = "8",
pages = "46--47",
journal = "V-focus",
issn = "1574-1575",
number = "5",

}

Tien jaar ontwerpen voor systeeminnovatie : alleen maar diervriendelijkheid? / de Greef, K.H.; van Weeghel, H.J.E.; Cornelissen, J.B.W.J.

In: V-focus, Vol. 8, No. 5, 2011, p. 46-47.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Tien jaar ontwerpen voor systeeminnovatie : alleen maar diervriendelijkheid?

AU - de Greef, K.H.

AU - van Weeghel, H.J.E.

AU - Cornelissen, J.B.W.J.

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - De projecten van Ontwerpen voor Systeeminnovatie kenmerkten zich aanvankelijk door een sterke nadruk op dierenwelzijn. Aan de hand van opeenvolgende projecten is te zien dat dierenwelzijn in toenemende mate gecombineerd wordt met andere duurzaamheidsdoelen. Reden hiervoor is dat deze ontwerpactiviteiten niet alleen bedoeld zijn als voortrekkers van welzijnsverbetering, maar van integrale verduurzaming. De sport is om dierenwelzijn hand in hand te laten gaan met de behoeften van de boer, de burgerconsument en de omgeving met verbeteringen op het gebied van onder andere milieu en landschap.

AB - De projecten van Ontwerpen voor Systeeminnovatie kenmerkten zich aanvankelijk door een sterke nadruk op dierenwelzijn. Aan de hand van opeenvolgende projecten is te zien dat dierenwelzijn in toenemende mate gecombineerd wordt met andere duurzaamheidsdoelen. Reden hiervoor is dat deze ontwerpactiviteiten niet alleen bedoeld zijn als voortrekkers van welzijnsverbetering, maar van integrale verduurzaming. De sport is om dierenwelzijn hand in hand te laten gaan met de behoeften van de boer, de burgerconsument en de omgeving met verbeteringen op het gebied van onder andere milieu en landschap.

KW - veehouderij

KW - dierenwelzijn

KW - duurzaamheid (sustainability)

KW - agrarische productiesystemen

KW - livestock farming

KW - animal welfare

KW - sustainability

KW - agricultural production systems

M3 - Article

VL - 8

SP - 46

EP - 47

JO - V-focus

T2 - V-focus

JF - V-focus

SN - 1574-1575

IS - 5

ER -