The biobased book : Energy transition

P. Hamm, G.G. Bemer, M. Botman, A. Bruggink, J.P.M. Sanders

Research output: Book/ReportReportAcademic

Abstract

Biobased grondstoffen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de oplossing van de energieproblemen in de wereld. Dit boek vat de kennis over en de mogelijkheden van het gebruik van biomassa samen. Biomassa kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden: biobrandstof, productie van chemicaliën, warmteproductie of electriciteit. Biomassa kan uit verschillende bronnen verkregen worden: reststromen, overschotten, gewassen of import. Er wordt ingegaan op de bezwaren die er zijn tegen het gebruik van biomassa voor non-food toepassingen. De verschillende technieken voor de productie van bio-energie, chemicaliën en andere materialen worden besproken. Tot slot wordt ingegaan op de economische aspecten en de toekomst.
Original languageEnglish
Place of PublicationSittard
PublisherBiobased Raw Materials Platform
Number of pages152
Publication statusPublished - 2007

Keywords

  • bioenergy
  • non-food products
  • biomass production
  • techniques
  • acceptability
  • biobased economy
  • future
  • biofuels

Cite this

Hamm, P., Bemer, G. G., Botman, M., Bruggink, A., & Sanders, J. P. M. (2007). The biobased book : Energy transition. Sittard: Biobased Raw Materials Platform.
Hamm, P. ; Bemer, G.G. ; Botman, M. ; Bruggink, A. ; Sanders, J.P.M. / The biobased book : Energy transition. Sittard : Biobased Raw Materials Platform, 2007. 152 p.
@book{41720239e0864368b014948f5d41ee94,
title = "The biobased book : Energy transition",
abstract = "Biobased grondstoffen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de oplossing van de energieproblemen in de wereld. Dit boek vat de kennis over en de mogelijkheden van het gebruik van biomassa samen. Biomassa kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden: biobrandstof, productie van chemicali{\"e}n, warmteproductie of electriciteit. Biomassa kan uit verschillende bronnen verkregen worden: reststromen, overschotten, gewassen of import. Er wordt ingegaan op de bezwaren die er zijn tegen het gebruik van biomassa voor non-food toepassingen. De verschillende technieken voor de productie van bio-energie, chemicali{\"e}n en andere materialen worden besproken. Tot slot wordt ingegaan op de economische aspecten en de toekomst.",
keywords = "bio-energie, non-food producten, biomassa productie, technieken, aanvaardbaarheid, biobased economy, toekomst, biobrandstoffen, bioenergy, non-food products, biomass production, techniques, acceptability, biobased economy, future, biofuels",
author = "P. Hamm and G.G. Bemer and M. Botman and A. Bruggink and J.P.M. Sanders",
year = "2007",
language = "English",
publisher = "Biobased Raw Materials Platform",

}

Hamm, P, Bemer, GG, Botman, M, Bruggink, A & Sanders, JPM 2007, The biobased book : Energy transition. Biobased Raw Materials Platform, Sittard.

The biobased book : Energy transition. / Hamm, P.; Bemer, G.G.; Botman, M.; Bruggink, A.; Sanders, J.P.M.

Sittard : Biobased Raw Materials Platform, 2007. 152 p.

Research output: Book/ReportReportAcademic

TY - BOOK

T1 - The biobased book : Energy transition

AU - Hamm, P.

AU - Bemer, G.G.

AU - Botman, M.

AU - Bruggink, A.

AU - Sanders, J.P.M.

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - Biobased grondstoffen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de oplossing van de energieproblemen in de wereld. Dit boek vat de kennis over en de mogelijkheden van het gebruik van biomassa samen. Biomassa kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden: biobrandstof, productie van chemicaliën, warmteproductie of electriciteit. Biomassa kan uit verschillende bronnen verkregen worden: reststromen, overschotten, gewassen of import. Er wordt ingegaan op de bezwaren die er zijn tegen het gebruik van biomassa voor non-food toepassingen. De verschillende technieken voor de productie van bio-energie, chemicaliën en andere materialen worden besproken. Tot slot wordt ingegaan op de economische aspecten en de toekomst.

AB - Biobased grondstoffen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de oplossing van de energieproblemen in de wereld. Dit boek vat de kennis over en de mogelijkheden van het gebruik van biomassa samen. Biomassa kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden: biobrandstof, productie van chemicaliën, warmteproductie of electriciteit. Biomassa kan uit verschillende bronnen verkregen worden: reststromen, overschotten, gewassen of import. Er wordt ingegaan op de bezwaren die er zijn tegen het gebruik van biomassa voor non-food toepassingen. De verschillende technieken voor de productie van bio-energie, chemicaliën en andere materialen worden besproken. Tot slot wordt ingegaan op de economische aspecten en de toekomst.

KW - bio-energie

KW - non-food producten

KW - biomassa productie

KW - technieken

KW - aanvaardbaarheid

KW - biobased economy

KW - toekomst

KW - biobrandstoffen

KW - bioenergy

KW - non-food products

KW - biomass production

KW - techniques

KW - acceptability

KW - biobased economy

KW - future

KW - biofuels

M3 - Report

BT - The biobased book : Energy transition

PB - Biobased Raw Materials Platform

CY - Sittard

ER -

Hamm P, Bemer GG, Botman M, Bruggink A, Sanders JPM. The biobased book : Energy transition. Sittard: Biobased Raw Materials Platform, 2007. 152 p.