Terugwinnen van nutriënten uit zwart water vanuit een Nederlands perspectief

E.M. van Voorthuizen, A. Zwijnenburg, W. van der Meer, H. Temmink

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Dit artikel gaat nader in op de terugwinning van nutriënten uit het zwarte (toilet) water. Tegelijkertijd moet hierbij rekening worden gehouden met de twee andere doelen van sanitatie: de bescherming van de publieke gezondheid en het milieu. Bescherming van het milieu betekent in Nederland in principe dat voldaan moet worden aan de lozingseisen voor stikstof van 10 mg N l(-1) en fosfaat van 1 mg P l(-1)
Original languageDutch
Pages (from-to)160-168
JournalAfvalwaterwetenschap
Volume7
Issue number3
Publication statusPublished - 2008

Keywords

  • nutrients
  • waste water
  • recovery
  • electrodialysis
  • reverse osmosis
  • ion exchange
  • biological treatment
  • waste water treatment
  • phosphates
  • nitrogen

Cite this

van Voorthuizen, E. M., Zwijnenburg, A., van der Meer, W., & Temmink, H. (2008). Terugwinnen van nutriënten uit zwart water vanuit een Nederlands perspectief. Afvalwaterwetenschap, 7(3), 160-168.
van Voorthuizen, E.M. ; Zwijnenburg, A. ; van der Meer, W. ; Temmink, H. / Terugwinnen van nutriënten uit zwart water vanuit een Nederlands perspectief. In: Afvalwaterwetenschap. 2008 ; Vol. 7, No. 3. pp. 160-168.
@article{2cb7c2bf0f854f8d9eea3ba67c839f62,
title = "Terugwinnen van nutri{\"e}nten uit zwart water vanuit een Nederlands perspectief",
abstract = "Dit artikel gaat nader in op de terugwinning van nutri{\"e}nten uit het zwarte (toilet) water. Tegelijkertijd moet hierbij rekening worden gehouden met de twee andere doelen van sanitatie: de bescherming van de publieke gezondheid en het milieu. Bescherming van het milieu betekent in Nederland in principe dat voldaan moet worden aan de lozingseisen voor stikstof van 10 mg N l(-1) en fosfaat van 1 mg P l(-1)",
keywords = "voedingsstoffen, afvalwater, terugwinning, elektrodialyse, omgekeerde osmose, ionenuitwisseling, biologische behandeling, afvalwaterbehandeling, fosfaten, stikstof, nutrients, waste water, recovery, electrodialysis, reverse osmosis, ion exchange, biological treatment, waste water treatment, phosphates, nitrogen",
author = "{van Voorthuizen}, E.M. and A. Zwijnenburg and {van der Meer}, W. and H. Temmink",
year = "2008",
language = "Dutch",
volume = "7",
pages = "160--168",
journal = "Afvalwaterwetenschap",
issn = "1568-3788",
number = "3",

}

van Voorthuizen, EM, Zwijnenburg, A, van der Meer, W & Temmink, H 2008, 'Terugwinnen van nutriënten uit zwart water vanuit een Nederlands perspectief' Afvalwaterwetenschap, vol. 7, no. 3, pp. 160-168.

Terugwinnen van nutriënten uit zwart water vanuit een Nederlands perspectief. / van Voorthuizen, E.M.; Zwijnenburg, A.; van der Meer, W.; Temmink, H.

In: Afvalwaterwetenschap, Vol. 7, No. 3, 2008, p. 160-168.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Terugwinnen van nutriënten uit zwart water vanuit een Nederlands perspectief

AU - van Voorthuizen, E.M.

AU - Zwijnenburg, A.

AU - van der Meer, W.

AU - Temmink, H.

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - Dit artikel gaat nader in op de terugwinning van nutriënten uit het zwarte (toilet) water. Tegelijkertijd moet hierbij rekening worden gehouden met de twee andere doelen van sanitatie: de bescherming van de publieke gezondheid en het milieu. Bescherming van het milieu betekent in Nederland in principe dat voldaan moet worden aan de lozingseisen voor stikstof van 10 mg N l(-1) en fosfaat van 1 mg P l(-1)

AB - Dit artikel gaat nader in op de terugwinning van nutriënten uit het zwarte (toilet) water. Tegelijkertijd moet hierbij rekening worden gehouden met de twee andere doelen van sanitatie: de bescherming van de publieke gezondheid en het milieu. Bescherming van het milieu betekent in Nederland in principe dat voldaan moet worden aan de lozingseisen voor stikstof van 10 mg N l(-1) en fosfaat van 1 mg P l(-1)

KW - voedingsstoffen

KW - afvalwater

KW - terugwinning

KW - elektrodialyse

KW - omgekeerde osmose

KW - ionenuitwisseling

KW - biologische behandeling

KW - afvalwaterbehandeling

KW - fosfaten

KW - stikstof

KW - nutrients

KW - waste water

KW - recovery

KW - electrodialysis

KW - reverse osmosis

KW - ion exchange

KW - biological treatment

KW - waste water treatment

KW - phosphates

KW - nitrogen

M3 - Article

VL - 7

SP - 160

EP - 168

JO - Afvalwaterwetenschap

JF - Afvalwaterwetenschap

SN - 1568-3788

IS - 3

ER -

van Voorthuizen EM, Zwijnenburg A, van der Meer W, Temmink H. Terugwinnen van nutriënten uit zwart water vanuit een Nederlands perspectief. Afvalwaterwetenschap. 2008;7(3):160-168.