Teelthandleiding graszaad - dekvruchten

G.E.L. Borm

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  Omdat er vóór half augustus nog vrijwel geen gewassen zijn die het veld geruimd hebben, wordt voor de zwenkgrassen en veldbeemd de groeiperiode verlengd door deze soorten onder dekvrucht uit te zaaien. Engels en Italiaans raaigras kunnen zowel na vroeg geoogste gewassen in open land in september als onder dekvrucht worden gezaaid. De bijzondere grassoorten met een beperkt areaal zoals kropaar, struisgras, beemdlangbloem en timothee kunnen eveneens zowel onder dekvrucht als voor een bepaalde datum in open land worden gezaaid. Vooral voor de langzaam groeiende soorten veldbeemd en roodzwenk is inzaaien onder dekvrucht noodzakelijk om een gewas te krijgen dat in de herfst voldoende ontwikkeld is om in het volgende jaar zaad te kunnen vormen. Daarnaast moet het ook sterk genoeg zijn om bespuitingen met onkruidbestrijdingsmiddelen te kunnen verdragen.
  Original languageDutch
  JournalKennisakker.nl
  Volume2005
  Issue number15 juni
  Publication statusPublished - 2005

  Keywords

  • grasses
  • cover crops
  • seed treatment
  • winter wheat
  • sowing date
  • weed control
  • arable farming
  • descriptive list of varieties
  • fertilizer application
  • grass seeds
  • cultivation manuals

  Cite this

  Borm, G. E. L. (2005). Teelthandleiding graszaad - dekvruchten. Kennisakker.nl, 2005(15 juni).
  Borm, G.E.L. / Teelthandleiding graszaad - dekvruchten. In: Kennisakker.nl. 2005 ; Vol. 2005, No. 15 juni.
  @article{9571b02a267643b7989aa0d78bab421f,
  title = "Teelthandleiding graszaad - dekvruchten",
  abstract = "Omdat er v{\'o}{\'o}r half augustus nog vrijwel geen gewassen zijn die het veld geruimd hebben, wordt voor de zwenkgrassen en veldbeemd de groeiperiode verlengd door deze soorten onder dekvrucht uit te zaaien. Engels en Italiaans raaigras kunnen zowel na vroeg geoogste gewassen in open land in september als onder dekvrucht worden gezaaid. De bijzondere grassoorten met een beperkt areaal zoals kropaar, struisgras, beemdlangbloem en timothee kunnen eveneens zowel onder dekvrucht als voor een bepaalde datum in open land worden gezaaid. Vooral voor de langzaam groeiende soorten veldbeemd en roodzwenk is inzaaien onder dekvrucht noodzakelijk om een gewas te krijgen dat in de herfst voldoende ontwikkeld is om in het volgende jaar zaad te kunnen vormen. Daarnaast moet het ook sterk genoeg zijn om bespuitingen met onkruidbestrijdingsmiddelen te kunnen verdragen.",
  keywords = "grassen, dekgewassen, zaadbehandeling, wintertarwe, zaaitijd, onkruidbestrijding, akkerbouw, rassenlijsten, bemesting, graszaden, teelthandleidingen, grasses, cover crops, seed treatment, winter wheat, sowing date, weed control, arable farming, descriptive list of varieties, fertilizer application, grass seeds, cultivation manuals",
  author = "G.E.L. Borm",
  year = "2005",
  language = "Dutch",
  volume = "2005",
  journal = "Kennisakker.nl",
  number = "15 juni",

  }

  Borm, GEL 2005, 'Teelthandleiding graszaad - dekvruchten' Kennisakker.nl, vol. 2005, no. 15 juni.

  Teelthandleiding graszaad - dekvruchten. / Borm, G.E.L.

  In: Kennisakker.nl, Vol. 2005, No. 15 juni, 2005.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Teelthandleiding graszaad - dekvruchten

  AU - Borm, G.E.L.

  PY - 2005

  Y1 - 2005

  N2 - Omdat er vóór half augustus nog vrijwel geen gewassen zijn die het veld geruimd hebben, wordt voor de zwenkgrassen en veldbeemd de groeiperiode verlengd door deze soorten onder dekvrucht uit te zaaien. Engels en Italiaans raaigras kunnen zowel na vroeg geoogste gewassen in open land in september als onder dekvrucht worden gezaaid. De bijzondere grassoorten met een beperkt areaal zoals kropaar, struisgras, beemdlangbloem en timothee kunnen eveneens zowel onder dekvrucht als voor een bepaalde datum in open land worden gezaaid. Vooral voor de langzaam groeiende soorten veldbeemd en roodzwenk is inzaaien onder dekvrucht noodzakelijk om een gewas te krijgen dat in de herfst voldoende ontwikkeld is om in het volgende jaar zaad te kunnen vormen. Daarnaast moet het ook sterk genoeg zijn om bespuitingen met onkruidbestrijdingsmiddelen te kunnen verdragen.

  AB - Omdat er vóór half augustus nog vrijwel geen gewassen zijn die het veld geruimd hebben, wordt voor de zwenkgrassen en veldbeemd de groeiperiode verlengd door deze soorten onder dekvrucht uit te zaaien. Engels en Italiaans raaigras kunnen zowel na vroeg geoogste gewassen in open land in september als onder dekvrucht worden gezaaid. De bijzondere grassoorten met een beperkt areaal zoals kropaar, struisgras, beemdlangbloem en timothee kunnen eveneens zowel onder dekvrucht als voor een bepaalde datum in open land worden gezaaid. Vooral voor de langzaam groeiende soorten veldbeemd en roodzwenk is inzaaien onder dekvrucht noodzakelijk om een gewas te krijgen dat in de herfst voldoende ontwikkeld is om in het volgende jaar zaad te kunnen vormen. Daarnaast moet het ook sterk genoeg zijn om bespuitingen met onkruidbestrijdingsmiddelen te kunnen verdragen.

  KW - grassen

  KW - dekgewassen

  KW - zaadbehandeling

  KW - wintertarwe

  KW - zaaitijd

  KW - onkruidbestrijding

  KW - akkerbouw

  KW - rassenlijsten

  KW - bemesting

  KW - graszaden

  KW - teelthandleidingen

  KW - grasses

  KW - cover crops

  KW - seed treatment

  KW - winter wheat

  KW - sowing date

  KW - weed control

  KW - arable farming

  KW - descriptive list of varieties

  KW - fertilizer application

  KW - grass seeds

  KW - cultivation manuals

  M3 - Article

  VL - 2005

  JO - Kennisakker.nl

  JF - Kennisakker.nl

  IS - 15 juni

  ER -