Technisch groen Looveer : een oplossing voor Westervoort?

V.H.M. Kuypers, L.B.M. Heutinck, T. Winkler, J. de Kroes

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

In dit rapport is technisch groen onderzocht als oplossing voor verschillende vormen van milieuhinder in Westervoort van het bedrijventerrein Looveer, gelegen aan de overzijde van het Pannerdens Kanaal in de Huijssense Waarden. Verschillende groene oplossingen zijn verkend in een interactief proces met de bedrijven, de omwonenden en de betrokken overheden. Het gebied is door de rivierverruiming ter plaatse voor een groot deel al op de schop genomen en er kan met een gerichte landschappelijke aanpassing veel aan het dagelijkse ongerief van de bewoners van Westervoort worden gedaan. Doordat strikt genomen de normen voor milieuhinder niet in het geding zijn, is het voor de omgeving onduidelijk wie zich aangesproken moet voelen als initiatiefnemer. De conclusie van het rapport is dat technisch groen maar een klein deel van het werkelijke probleem (irritante geluidjes, grof stof en horizonvervuiling) oplost. Als belangrijkste probleem kwam het gebrek aan communicatie tussen de directe en indirecte belanghebbenden boven drijven. Samen was er vrij snel een set van oplossingen gevonden, die in ieders belang kan worden gerealiseerd. Nu nog de daad bij het woord voegen.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherAlterra
Number of pages48
Publication statusPublished - 2010

Publication series

NameAlterra-rapport
PublisherAlterra
No.2029
ISSN (Print)1566-7197

Keywords

 • industrial sites
 • landscape
 • quality
 • environmental management
 • netherlands
 • shelterbelts
 • landscape experience
 • business parks
 • gelderland
 • gelderse poort
 • governance

Cite this

Kuypers, V. H. M., Heutinck, L. B. M., Winkler, T., & de Kroes, J. (2010). Technisch groen Looveer : een oplossing voor Westervoort? (Alterra-rapport; No. 2029). Wageningen: Alterra.
Kuypers, V.H.M. ; Heutinck, L.B.M. ; Winkler, T. ; de Kroes, J. / Technisch groen Looveer : een oplossing voor Westervoort?. Wageningen : Alterra, 2010. 48 p. (Alterra-rapport; 2029).
@book{5af62e45c1b44089b0591a9b464dc21d,
title = "Technisch groen Looveer : een oplossing voor Westervoort?",
abstract = "In dit rapport is technisch groen onderzocht als oplossing voor verschillende vormen van milieuhinder in Westervoort van het bedrijventerrein Looveer, gelegen aan de overzijde van het Pannerdens Kanaal in de Huijssense Waarden. Verschillende groene oplossingen zijn verkend in een interactief proces met de bedrijven, de omwonenden en de betrokken overheden. Het gebied is door de rivierverruiming ter plaatse voor een groot deel al op de schop genomen en er kan met een gerichte landschappelijke aanpassing veel aan het dagelijkse ongerief van de bewoners van Westervoort worden gedaan. Doordat strikt genomen de normen voor milieuhinder niet in het geding zijn, is het voor de omgeving onduidelijk wie zich aangesproken moet voelen als initiatiefnemer. De conclusie van het rapport is dat technisch groen maar een klein deel van het werkelijke probleem (irritante geluidjes, grof stof en horizonvervuiling) oplost. Als belangrijkste probleem kwam het gebrek aan communicatie tussen de directe en indirecte belanghebbenden boven drijven. Samen was er vrij snel een set van oplossingen gevonden, die in ieders belang kan worden gerealiseerd. Nu nog de daad bij het woord voegen.",
keywords = "industrieterreinen, landschap, kwaliteit, milieubeheer, nederland, windsingels, landschapsbeleving, bedrijventerreinen, gelderland, gelderse poort, governance, industrial sites, landscape, quality, environmental management, netherlands, shelterbelts, landscape experience, business parks, gelderland, gelderse poort, governance",
author = "V.H.M. Kuypers and L.B.M. Heutinck and T. Winkler and {de Kroes}, J.",
note = "Projectcode 5235682-01",
year = "2010",
language = "Dutch",
series = "Alterra-rapport",
publisher = "Alterra",
number = "2029",

}

Kuypers, VHM, Heutinck, LBM, Winkler, T & de Kroes, J 2010, Technisch groen Looveer : een oplossing voor Westervoort? Alterra-rapport, no. 2029, Alterra, Wageningen.

Technisch groen Looveer : een oplossing voor Westervoort? / Kuypers, V.H.M.; Heutinck, L.B.M.; Winkler, T.; de Kroes, J.

Wageningen : Alterra, 2010. 48 p. (Alterra-rapport; No. 2029).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Technisch groen Looveer : een oplossing voor Westervoort?

AU - Kuypers, V.H.M.

AU - Heutinck, L.B.M.

AU - Winkler, T.

AU - de Kroes, J.

N1 - Projectcode 5235682-01

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - In dit rapport is technisch groen onderzocht als oplossing voor verschillende vormen van milieuhinder in Westervoort van het bedrijventerrein Looveer, gelegen aan de overzijde van het Pannerdens Kanaal in de Huijssense Waarden. Verschillende groene oplossingen zijn verkend in een interactief proces met de bedrijven, de omwonenden en de betrokken overheden. Het gebied is door de rivierverruiming ter plaatse voor een groot deel al op de schop genomen en er kan met een gerichte landschappelijke aanpassing veel aan het dagelijkse ongerief van de bewoners van Westervoort worden gedaan. Doordat strikt genomen de normen voor milieuhinder niet in het geding zijn, is het voor de omgeving onduidelijk wie zich aangesproken moet voelen als initiatiefnemer. De conclusie van het rapport is dat technisch groen maar een klein deel van het werkelijke probleem (irritante geluidjes, grof stof en horizonvervuiling) oplost. Als belangrijkste probleem kwam het gebrek aan communicatie tussen de directe en indirecte belanghebbenden boven drijven. Samen was er vrij snel een set van oplossingen gevonden, die in ieders belang kan worden gerealiseerd. Nu nog de daad bij het woord voegen.

AB - In dit rapport is technisch groen onderzocht als oplossing voor verschillende vormen van milieuhinder in Westervoort van het bedrijventerrein Looveer, gelegen aan de overzijde van het Pannerdens Kanaal in de Huijssense Waarden. Verschillende groene oplossingen zijn verkend in een interactief proces met de bedrijven, de omwonenden en de betrokken overheden. Het gebied is door de rivierverruiming ter plaatse voor een groot deel al op de schop genomen en er kan met een gerichte landschappelijke aanpassing veel aan het dagelijkse ongerief van de bewoners van Westervoort worden gedaan. Doordat strikt genomen de normen voor milieuhinder niet in het geding zijn, is het voor de omgeving onduidelijk wie zich aangesproken moet voelen als initiatiefnemer. De conclusie van het rapport is dat technisch groen maar een klein deel van het werkelijke probleem (irritante geluidjes, grof stof en horizonvervuiling) oplost. Als belangrijkste probleem kwam het gebrek aan communicatie tussen de directe en indirecte belanghebbenden boven drijven. Samen was er vrij snel een set van oplossingen gevonden, die in ieders belang kan worden gerealiseerd. Nu nog de daad bij het woord voegen.

KW - industrieterreinen

KW - landschap

KW - kwaliteit

KW - milieubeheer

KW - nederland

KW - windsingels

KW - landschapsbeleving

KW - bedrijventerreinen

KW - gelderland

KW - gelderse poort

KW - governance

KW - industrial sites

KW - landscape

KW - quality

KW - environmental management

KW - netherlands

KW - shelterbelts

KW - landscape experience

KW - business parks

KW - gelderland

KW - gelderse poort

KW - governance

M3 - Report

T3 - Alterra-rapport

BT - Technisch groen Looveer : een oplossing voor Westervoort?

PB - Alterra

CY - Wageningen

ER -

Kuypers VHM, Heutinck LBM, Winkler T, de Kroes J. Technisch groen Looveer : een oplossing voor Westervoort? Wageningen: Alterra, 2010. 48 p. (Alterra-rapport; 2029).