Substrate utilization and respiration in relation to growth and maintenance in higher plants

F.W.T. Penning de Vries

Research output: Thesisinternal PhD, WU

Abstract

De betekenis en regulering van ademhalingsprocessen in planten zijn bestudeerd om vast te stellen hoeveel van de koolstof die door fotosynthese is vastgelegd door ademhaling weer verloren gaat. Het grootste deel van de ademhaling van veldgewassen is het gevolg van groeiprocessen. Op theoretische gronden zijn verbanden tussen groei, substraatgebruik en ademhaling nauwkeurig berekend. Experimenteel zijn deze ook bevestigd. Een ander deel van de ademhaling wordt veroorzaakt door onderhoudsprocessen die cellen intact houden. Deze zijn nog weinig onderzocht. Daardoor is ook de grootte van de onderhoudsademhaling nog niet precies bekend. Wel is een inzicht verkregen in de processen die hierbij een rol spelen.
Original languageEnglish
QualificationDoctor of Philosophy
Awarding Institution
Supervisors/Advisors
 • de Wit, C.T., Promotor
 • Stouthamer, A.H., Promotor, External person
Award date21 Dec 1973
Place of PublicationWageningen
Publisher
Publication statusPublished - 1973

Keywords

 • growth
 • respiration
 • catabolism
 • metabolism
 • plant nutrition
 • assimilation
 • chemical analysis
 • exposure
 • environmental degradation
 • kinetics
 • ecotoxicology

Cite this

Penning de Vries, F.W.T.. / Substrate utilization and respiration in relation to growth and maintenance in higher plants. Wageningen : [s.n.], 1973. 134 p.
@phdthesis{26153cf1e6484e258138f0c3e711f2b0,
title = "Substrate utilization and respiration in relation to growth and maintenance in higher plants",
abstract = "De betekenis en regulering van ademhalingsprocessen in planten zijn bestudeerd om vast te stellen hoeveel van de koolstof die door fotosynthese is vastgelegd door ademhaling weer verloren gaat. Het grootste deel van de ademhaling van veldgewassen is het gevolg van groeiprocessen. Op theoretische gronden zijn verbanden tussen groei, substraatgebruik en ademhaling nauwkeurig berekend. Experimenteel zijn deze ook bevestigd. Een ander deel van de ademhaling wordt veroorzaakt door onderhoudsprocessen die cellen intact houden. Deze zijn nog weinig onderzocht. Daardoor is ook de grootte van de onderhoudsademhaling nog niet precies bekend. Wel is een inzicht verkregen in de processen die hierbij een rol spelen.",
keywords = "groei, ademhaling, katabolisme, metabolisme, plantenvoeding, assimilatie, chemische analyse, blootstelling, milieuafbraak, kinetica, ecotoxicologie, growth, respiration, catabolism, metabolism, plant nutrition, assimilation, chemical analysis, exposure, environmental degradation, kinetics, ecotoxicology",
author = "{Penning de Vries}, F.W.T.",
note = "WU thesis 571 Proefschrift Wageningen",
year = "1973",
language = "English",
publisher = "[s.n.]",

}

Penning de Vries, FWT 1973, 'Substrate utilization and respiration in relation to growth and maintenance in higher plants', Doctor of Philosophy, Wageningen.

Substrate utilization and respiration in relation to growth and maintenance in higher plants. / Penning de Vries, F.W.T.

Wageningen : [s.n.], 1973. 134 p.

Research output: Thesisinternal PhD, WU

TY - THES

T1 - Substrate utilization and respiration in relation to growth and maintenance in higher plants

AU - Penning de Vries, F.W.T.

N1 - WU thesis 571 Proefschrift Wageningen

PY - 1973

Y1 - 1973

N2 - De betekenis en regulering van ademhalingsprocessen in planten zijn bestudeerd om vast te stellen hoeveel van de koolstof die door fotosynthese is vastgelegd door ademhaling weer verloren gaat. Het grootste deel van de ademhaling van veldgewassen is het gevolg van groeiprocessen. Op theoretische gronden zijn verbanden tussen groei, substraatgebruik en ademhaling nauwkeurig berekend. Experimenteel zijn deze ook bevestigd. Een ander deel van de ademhaling wordt veroorzaakt door onderhoudsprocessen die cellen intact houden. Deze zijn nog weinig onderzocht. Daardoor is ook de grootte van de onderhoudsademhaling nog niet precies bekend. Wel is een inzicht verkregen in de processen die hierbij een rol spelen.

AB - De betekenis en regulering van ademhalingsprocessen in planten zijn bestudeerd om vast te stellen hoeveel van de koolstof die door fotosynthese is vastgelegd door ademhaling weer verloren gaat. Het grootste deel van de ademhaling van veldgewassen is het gevolg van groeiprocessen. Op theoretische gronden zijn verbanden tussen groei, substraatgebruik en ademhaling nauwkeurig berekend. Experimenteel zijn deze ook bevestigd. Een ander deel van de ademhaling wordt veroorzaakt door onderhoudsprocessen die cellen intact houden. Deze zijn nog weinig onderzocht. Daardoor is ook de grootte van de onderhoudsademhaling nog niet precies bekend. Wel is een inzicht verkregen in de processen die hierbij een rol spelen.

KW - groei

KW - ademhaling

KW - katabolisme

KW - metabolisme

KW - plantenvoeding

KW - assimilatie

KW - chemische analyse

KW - blootstelling

KW - milieuafbraak

KW - kinetica

KW - ecotoxicologie

KW - growth

KW - respiration

KW - catabolism

KW - metabolism

KW - plant nutrition

KW - assimilation

KW - chemical analysis

KW - exposure

KW - environmental degradation

KW - kinetics

KW - ecotoxicology

M3 - internal PhD, WU

PB - [s.n.]

CY - Wageningen

ER -