Sturing opbrengst en onderwatergewicht zetmeelaardappelen door stikstofbemesting

K.H. Wijnholds

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

De stikstofbemesting is een factor die de loofontwikkeling en de opbrengst en de kwaliteit (onderwatergewicht) van de knollen sterk beïnvloedt. Daardoor is het van groot belang de stikstofbehoefte per ras te kennen. Door deling van de stikstofbemesting - een beperkte basisgift en naar behoefte bijbemest - is de gewasontwikkeling beter te sturen. Met een beperkte basisgift wordt het gewas niet onnodig verlaat. Van belang voor de opbrengst is, dat de eventuele aanvullende stikstofgift op het juiste moment wordt gegeven. Voor het bepalen van de noodzaak en het tijdstip van de aanvullende gift zijn hulpmiddelen nodig die de stikstofbehoefte van het gewas snel kunnen meten.
LanguageDutch
JournalKennisakker.nl
Volume2003
Issue number1 juli
Publication statusPublished - 2003

Keywords

  • potatoes
  • nitrogen fertilizers
  • adjustment
  • crop production
  • crop quality
  • dressings
  • starch potatoes
  • fertilizer application
  • arable farming

Cite this

@article{a02c255e47ef41949f507681426f603a,
title = "Sturing opbrengst en onderwatergewicht zetmeelaardappelen door stikstofbemesting",
abstract = "De stikstofbemesting is een factor die de loofontwikkeling en de opbrengst en de kwaliteit (onderwatergewicht) van de knollen sterk be{\"i}nvloedt. Daardoor is het van groot belang de stikstofbehoefte per ras te kennen. Door deling van de stikstofbemesting - een beperkte basisgift en naar behoefte bijbemest - is de gewasontwikkeling beter te sturen. Met een beperkte basisgift wordt het gewas niet onnodig verlaat. Van belang voor de opbrengst is, dat de eventuele aanvullende stikstofgift op het juiste moment wordt gegeven. Voor het bepalen van de noodzaak en het tijdstip van de aanvullende gift zijn hulpmiddelen nodig die de stikstofbehoefte van het gewas snel kunnen meten.",
keywords = "aardappelen, stikstofmeststoffen, aanpassing, gewasproductie, gewaskwaliteit, mestgiften, fabrieksaardappelen, bemesting, akkerbouw, potatoes, nitrogen fertilizers, adjustment, crop production, crop quality, dressings, starch potatoes, fertilizer application, arable farming",
author = "K.H. Wijnholds",
year = "2003",
language = "Dutch",
volume = "2003",
journal = "Kennisakker.nl",
number = "1 juli",

}

Sturing opbrengst en onderwatergewicht zetmeelaardappelen door stikstofbemesting. / Wijnholds, K.H.

In: Kennisakker.nl, Vol. 2003, No. 1 juli, 2003.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Sturing opbrengst en onderwatergewicht zetmeelaardappelen door stikstofbemesting

AU - Wijnholds, K.H.

PY - 2003

Y1 - 2003

N2 - De stikstofbemesting is een factor die de loofontwikkeling en de opbrengst en de kwaliteit (onderwatergewicht) van de knollen sterk beïnvloedt. Daardoor is het van groot belang de stikstofbehoefte per ras te kennen. Door deling van de stikstofbemesting - een beperkte basisgift en naar behoefte bijbemest - is de gewasontwikkeling beter te sturen. Met een beperkte basisgift wordt het gewas niet onnodig verlaat. Van belang voor de opbrengst is, dat de eventuele aanvullende stikstofgift op het juiste moment wordt gegeven. Voor het bepalen van de noodzaak en het tijdstip van de aanvullende gift zijn hulpmiddelen nodig die de stikstofbehoefte van het gewas snel kunnen meten.

AB - De stikstofbemesting is een factor die de loofontwikkeling en de opbrengst en de kwaliteit (onderwatergewicht) van de knollen sterk beïnvloedt. Daardoor is het van groot belang de stikstofbehoefte per ras te kennen. Door deling van de stikstofbemesting - een beperkte basisgift en naar behoefte bijbemest - is de gewasontwikkeling beter te sturen. Met een beperkte basisgift wordt het gewas niet onnodig verlaat. Van belang voor de opbrengst is, dat de eventuele aanvullende stikstofgift op het juiste moment wordt gegeven. Voor het bepalen van de noodzaak en het tijdstip van de aanvullende gift zijn hulpmiddelen nodig die de stikstofbehoefte van het gewas snel kunnen meten.

KW - aardappelen

KW - stikstofmeststoffen

KW - aanpassing

KW - gewasproductie

KW - gewaskwaliteit

KW - mestgiften

KW - fabrieksaardappelen

KW - bemesting

KW - akkerbouw

KW - potatoes

KW - nitrogen fertilizers

KW - adjustment

KW - crop production

KW - crop quality

KW - dressings

KW - starch potatoes

KW - fertilizer application

KW - arable farming

M3 - Article

VL - 2003

JO - Kennisakker.nl

T2 - Kennisakker.nl

JF - Kennisakker.nl

IS - 1 juli

ER -