Structuur, methodiek en datamodel van het Geïntegreerd Ruimtelijk Evaluatie-Instrumentarium voor Natuurontwikkelings-Scenario's (GREINS)

R.H. Kemmers, J. Roos, J. Kros, F.J.E. van der Bolt

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  Abstract

  Het Geontegreerd Ruimtelijk Evaluatie-instrumentarium voor Natuurontwikkelingsscenario's is gebaseerd op een samenhangende structuur van modellen die met elkaar communiceren via een database die is gekoppeld aan een geografisch informatiesysteem. De structuur, de methodiek en de werking van het datamodel worden beschreven. De modellen simuleren de regionale waterhuishouding, de zuur- en nutriëntenhuishouding en de vegetatieontwikkeling. Rekenresultaten worden weggeschreven naar het datamodel. Via hetdatamodel worden scenario's gegenereerd voor atmosferische depositie, regionale waterhuishouding en natuurontwikkeling. De scenario's worden geëvalueerd op kansrijkdom met een natuurtechnisch model dat natuurwaarden berekent.
  Original languageDutch
  Place of PublicationWageningen
  PublisherDLO-Staring Centrum
  Number of pages39
  Publication statusPublished - 1997

  Publication series

  Name
  No.476

  Keywords

  • rehabilitation
  • ecosystems
  • hydrology
  • models
  • analogues
  • plant communities
  • vegetation
  • research
  • geographical information systems
  • Netherlands
  • nature
  • ecological engineering
  • drenthe

  Cite this

  @book{43215f8b1991468ea0ccbe10dd844aaf,
  title = "Structuur, methodiek en datamodel van het Ge{\"i}ntegreerd Ruimtelijk Evaluatie-Instrumentarium voor Natuurontwikkelings-Scenario's (GREINS)",
  abstract = "Het Geontegreerd Ruimtelijk Evaluatie-instrumentarium voor Natuurontwikkelingsscenario's is gebaseerd op een samenhangende structuur van modellen die met elkaar communiceren via een database die is gekoppeld aan een geografisch informatiesysteem. De structuur, de methodiek en de werking van het datamodel worden beschreven. De modellen simuleren de regionale waterhuishouding, de zuur- en nutri{\"e}ntenhuishouding en de vegetatieontwikkeling. Rekenresultaten worden weggeschreven naar het datamodel. Via hetdatamodel worden scenario's gegenereerd voor atmosferische depositie, regionale waterhuishouding en natuurontwikkeling. De scenario's worden ge{\"e}valueerd op kansrijkdom met een natuurtechnisch model dat natuurwaarden berekent.",
  keywords = "herstel, ecosystemen, hydrologie, modellen, analogen, plantengemeenschappen, vegetatie, onderzoek, geografische informatiesystemen, Nederland, natuur, natuurtechniek, drenthe, rehabilitation, ecosystems, hydrology, models, analogues, plant communities, vegetation, research, geographical information systems, Netherlands, nature, ecological engineering, drenthe",
  author = "R.H. Kemmers and J. Roos and J. Kros and {van der Bolt}, F.J.E.",
  year = "1997",
  language = "Dutch",
  publisher = "DLO-Staring Centrum",
  number = "476",

  }

  Structuur, methodiek en datamodel van het Geïntegreerd Ruimtelijk Evaluatie-Instrumentarium voor Natuurontwikkelings-Scenario's (GREINS). / Kemmers, R.H.; Roos, J.; Kros, J.; van der Bolt, F.J.E.

  Wageningen : DLO-Staring Centrum, 1997. 39 p.

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Structuur, methodiek en datamodel van het Geïntegreerd Ruimtelijk Evaluatie-Instrumentarium voor Natuurontwikkelings-Scenario's (GREINS)

  AU - Kemmers, R.H.

  AU - Roos, J.

  AU - Kros, J.

  AU - van der Bolt, F.J.E.

  PY - 1997

  Y1 - 1997

  N2 - Het Geontegreerd Ruimtelijk Evaluatie-instrumentarium voor Natuurontwikkelingsscenario's is gebaseerd op een samenhangende structuur van modellen die met elkaar communiceren via een database die is gekoppeld aan een geografisch informatiesysteem. De structuur, de methodiek en de werking van het datamodel worden beschreven. De modellen simuleren de regionale waterhuishouding, de zuur- en nutriëntenhuishouding en de vegetatieontwikkeling. Rekenresultaten worden weggeschreven naar het datamodel. Via hetdatamodel worden scenario's gegenereerd voor atmosferische depositie, regionale waterhuishouding en natuurontwikkeling. De scenario's worden geëvalueerd op kansrijkdom met een natuurtechnisch model dat natuurwaarden berekent.

  AB - Het Geontegreerd Ruimtelijk Evaluatie-instrumentarium voor Natuurontwikkelingsscenario's is gebaseerd op een samenhangende structuur van modellen die met elkaar communiceren via een database die is gekoppeld aan een geografisch informatiesysteem. De structuur, de methodiek en de werking van het datamodel worden beschreven. De modellen simuleren de regionale waterhuishouding, de zuur- en nutriëntenhuishouding en de vegetatieontwikkeling. Rekenresultaten worden weggeschreven naar het datamodel. Via hetdatamodel worden scenario's gegenereerd voor atmosferische depositie, regionale waterhuishouding en natuurontwikkeling. De scenario's worden geëvalueerd op kansrijkdom met een natuurtechnisch model dat natuurwaarden berekent.

  KW - herstel

  KW - ecosystemen

  KW - hydrologie

  KW - modellen

  KW - analogen

  KW - plantengemeenschappen

  KW - vegetatie

  KW - onderzoek

  KW - geografische informatiesystemen

  KW - Nederland

  KW - natuur

  KW - natuurtechniek

  KW - drenthe

  KW - rehabilitation

  KW - ecosystems

  KW - hydrology

  KW - models

  KW - analogues

  KW - plant communities

  KW - vegetation

  KW - research

  KW - geographical information systems

  KW - Netherlands

  KW - nature

  KW - ecological engineering

  KW - drenthe

  M3 - Report

  BT - Structuur, methodiek en datamodel van het Geïntegreerd Ruimtelijk Evaluatie-Instrumentarium voor Natuurontwikkelings-Scenario's (GREINS)

  PB - DLO-Staring Centrum

  CY - Wageningen

  ER -