Structurele en tijdelijke tekorten van micro- en macro-elementen bij de zetmeelaardappelteelt in Noordoost-Nederland

A. Mulder, L.J. Turkensteen

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  Abstract

  Onderzoek naar de aanwezigheid en aard van gebrekverschijnselen bij de zetmeelaardappelteelt in Noordoost-Nederland hebben het volgende beeld opgeleverd. Uit surveys te velde bleek dat symptomen samenhangend met gebrek aan calcium en borium bij kiemende en uitlopende gewassen veel voorkomen. Uit de waarnemingen aan tijdens de surveys verzameld materiaal komt naar voren dat voor calcium en borium ernstige tekorten in pootaardappels en moederknollen voorkomen.
  Original languageDutch
  Place of PublicationWageningen
  PublisherPlant Research International
  Number of pages12
  Publication statusPublished - 2001

  Publication series

  NameNota / Plant Research International
  No.100

  Keywords

  • potatoes
  • solanum tuberosum
  • calcium
  • boron
  • arable farming
  • crop quality
  • crop yield
  • starch potatoes

  Cite this

  Mulder, A., & Turkensteen, L. J. (2001). Structurele en tijdelijke tekorten van micro- en macro-elementen bij de zetmeelaardappelteelt in Noordoost-Nederland. (Nota / Plant Research International; No. 100). Wageningen: Plant Research International.
  Mulder, A. ; Turkensteen, L.J. / Structurele en tijdelijke tekorten van micro- en macro-elementen bij de zetmeelaardappelteelt in Noordoost-Nederland. Wageningen : Plant Research International, 2001. 12 p. (Nota / Plant Research International; 100).
  @book{e116de0e30bd4f299c4bf7e46ce7961a,
  title = "Structurele en tijdelijke tekorten van micro- en macro-elementen bij de zetmeelaardappelteelt in Noordoost-Nederland",
  abstract = "Onderzoek naar de aanwezigheid en aard van gebrekverschijnselen bij de zetmeelaardappelteelt in Noordoost-Nederland hebben het volgende beeld opgeleverd. Uit surveys te velde bleek dat symptomen samenhangend met gebrek aan calcium en borium bij kiemende en uitlopende gewassen veel voorkomen. Uit de waarnemingen aan tijdens de surveys verzameld materiaal komt naar voren dat voor calcium en borium ernstige tekorten in pootaardappels en moederknollen voorkomen.",
  keywords = "aardappelen, solanum tuberosum, calcium, borium, akkerbouw, gewaskwaliteit, gewasopbrengst, fabrieksaardappelen, potatoes, solanum tuberosum, calcium, boron, arable farming, crop quality, crop yield, starch potatoes",
  author = "A. Mulder and L.J. Turkensteen",
  year = "2001",
  language = "Dutch",
  series = "Nota / Plant Research International",
  publisher = "Plant Research International",
  number = "100",

  }

  Mulder, A & Turkensteen, LJ 2001, Structurele en tijdelijke tekorten van micro- en macro-elementen bij de zetmeelaardappelteelt in Noordoost-Nederland. Nota / Plant Research International, no. 100, Plant Research International, Wageningen.

  Structurele en tijdelijke tekorten van micro- en macro-elementen bij de zetmeelaardappelteelt in Noordoost-Nederland. / Mulder, A.; Turkensteen, L.J.

  Wageningen : Plant Research International, 2001. 12 p. (Nota / Plant Research International; No. 100).

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Structurele en tijdelijke tekorten van micro- en macro-elementen bij de zetmeelaardappelteelt in Noordoost-Nederland

  AU - Mulder, A.

  AU - Turkensteen, L.J.

  PY - 2001

  Y1 - 2001

  N2 - Onderzoek naar de aanwezigheid en aard van gebrekverschijnselen bij de zetmeelaardappelteelt in Noordoost-Nederland hebben het volgende beeld opgeleverd. Uit surveys te velde bleek dat symptomen samenhangend met gebrek aan calcium en borium bij kiemende en uitlopende gewassen veel voorkomen. Uit de waarnemingen aan tijdens de surveys verzameld materiaal komt naar voren dat voor calcium en borium ernstige tekorten in pootaardappels en moederknollen voorkomen.

  AB - Onderzoek naar de aanwezigheid en aard van gebrekverschijnselen bij de zetmeelaardappelteelt in Noordoost-Nederland hebben het volgende beeld opgeleverd. Uit surveys te velde bleek dat symptomen samenhangend met gebrek aan calcium en borium bij kiemende en uitlopende gewassen veel voorkomen. Uit de waarnemingen aan tijdens de surveys verzameld materiaal komt naar voren dat voor calcium en borium ernstige tekorten in pootaardappels en moederknollen voorkomen.

  KW - aardappelen

  KW - solanum tuberosum

  KW - calcium

  KW - borium

  KW - akkerbouw

  KW - gewaskwaliteit

  KW - gewasopbrengst

  KW - fabrieksaardappelen

  KW - potatoes

  KW - solanum tuberosum

  KW - calcium

  KW - boron

  KW - arable farming

  KW - crop quality

  KW - crop yield

  KW - starch potatoes

  M3 - Report

  T3 - Nota / Plant Research International

  BT - Structurele en tijdelijke tekorten van micro- en macro-elementen bij de zetmeelaardappelteelt in Noordoost-Nederland

  PB - Plant Research International

  CY - Wageningen

  ER -

  Mulder A, Turkensteen LJ. Structurele en tijdelijke tekorten van micro- en macro-elementen bij de zetmeelaardappelteelt in Noordoost-Nederland. Wageningen: Plant Research International, 2001. 12 p. (Nota / Plant Research International; 100).