Strokorst op mestsilo's

M.C. Verboon, F. Mandersloot, H. Gunnink

  Research output: Book/ReportBookProfessional

  Abstract

  Ammoniakemissie op het melkveebedrijf vindt plaats uit stallen, mestsilo's, bij weidegang en bij toediening van de mest. Afdekken van silo's vermindert de emissie. De bijdrage tot de reductie van de totale emissie op het bedrijf is echter van (zeer) bescheiden omvang. De emissie hangt ook samen met het aantal maanden, waarin de silo met mest gevuld is. Per tijdseenheid is de emissie in het voorjaar en in de zomer groter dan in de winterperiode.
  Original languageDutch
  Place of PublicationLelystad
  PublisherProefstation voor de Rundveehouderij, Schapenhouderij enPaardenhouderij
  Number of pages17
  Publication statusPublished - 1992

  Publication series

  NamePublikatie / Proefstation voor de Rundveehouderij, Schapenhouderij en Paardenhouderij
  No.77
  ISSN (Print)0169-2291

  Keywords

  • stores
  • manures
  • straw
  • air pollution
  • ammonia
  • emission
  • volatilization

  Cite this

  Verboon, M. C., Mandersloot, F., & Gunnink, H. (1992). Strokorst op mestsilo's. (Publikatie / Proefstation voor de Rundveehouderij, Schapenhouderij en Paardenhouderij; No. 77). Lelystad: Proefstation voor de Rundveehouderij, Schapenhouderij enPaardenhouderij.
  Verboon, M.C. ; Mandersloot, F. ; Gunnink, H. / Strokorst op mestsilo's. Lelystad : Proefstation voor de Rundveehouderij, Schapenhouderij enPaardenhouderij, 1992. 17 p. (Publikatie / Proefstation voor de Rundveehouderij, Schapenhouderij en Paardenhouderij; 77).
  @book{4971a61df8314a2bb2431de19ef19ef1,
  title = "Strokorst op mestsilo's",
  abstract = "Ammoniakemissie op het melkveebedrijf vindt plaats uit stallen, mestsilo's, bij weidegang en bij toediening van de mest. Afdekken van silo's vermindert de emissie. De bijdrage tot de reductie van de totale emissie op het bedrijf is echter van (zeer) bescheiden omvang. De emissie hangt ook samen met het aantal maanden, waarin de silo met mest gevuld is. Per tijdseenheid is de emissie in het voorjaar en in de zomer groter dan in de winterperiode.",
  keywords = "opslagloodsen, mest, stro, luchtverontreiniging, ammoniak, emissie, vervluchtiging, stores, manures, straw, air pollution, ammonia, emission, volatilization",
  author = "M.C. Verboon and F. Mandersloot and H. Gunnink",
  year = "1992",
  language = "Dutch",
  series = "Publikatie / Proefstation voor de Rundveehouderij, Schapenhouderij en Paardenhouderij",
  publisher = "Proefstation voor de Rundveehouderij, Schapenhouderij enPaardenhouderij",
  number = "77",

  }

  Verboon, MC, Mandersloot, F & Gunnink, H 1992, Strokorst op mestsilo's. Publikatie / Proefstation voor de Rundveehouderij, Schapenhouderij en Paardenhouderij, no. 77, Proefstation voor de Rundveehouderij, Schapenhouderij enPaardenhouderij, Lelystad.

  Strokorst op mestsilo's. / Verboon, M.C.; Mandersloot, F.; Gunnink, H.

  Lelystad : Proefstation voor de Rundveehouderij, Schapenhouderij enPaardenhouderij, 1992. 17 p. (Publikatie / Proefstation voor de Rundveehouderij, Schapenhouderij en Paardenhouderij; No. 77).

  Research output: Book/ReportBookProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Strokorst op mestsilo's

  AU - Verboon, M.C.

  AU - Mandersloot, F.

  AU - Gunnink, H.

  PY - 1992

  Y1 - 1992

  N2 - Ammoniakemissie op het melkveebedrijf vindt plaats uit stallen, mestsilo's, bij weidegang en bij toediening van de mest. Afdekken van silo's vermindert de emissie. De bijdrage tot de reductie van de totale emissie op het bedrijf is echter van (zeer) bescheiden omvang. De emissie hangt ook samen met het aantal maanden, waarin de silo met mest gevuld is. Per tijdseenheid is de emissie in het voorjaar en in de zomer groter dan in de winterperiode.

  AB - Ammoniakemissie op het melkveebedrijf vindt plaats uit stallen, mestsilo's, bij weidegang en bij toediening van de mest. Afdekken van silo's vermindert de emissie. De bijdrage tot de reductie van de totale emissie op het bedrijf is echter van (zeer) bescheiden omvang. De emissie hangt ook samen met het aantal maanden, waarin de silo met mest gevuld is. Per tijdseenheid is de emissie in het voorjaar en in de zomer groter dan in de winterperiode.

  KW - opslagloodsen

  KW - mest

  KW - stro

  KW - luchtverontreiniging

  KW - ammoniak

  KW - emissie

  KW - vervluchtiging

  KW - stores

  KW - manures

  KW - straw

  KW - air pollution

  KW - ammonia

  KW - emission

  KW - volatilization

  M3 - Book

  T3 - Publikatie / Proefstation voor de Rundveehouderij, Schapenhouderij en Paardenhouderij

  BT - Strokorst op mestsilo's

  PB - Proefstation voor de Rundveehouderij, Schapenhouderij enPaardenhouderij

  CY - Lelystad

  ER -

  Verboon MC, Mandersloot F, Gunnink H. Strokorst op mestsilo's. Lelystad: Proefstation voor de Rundveehouderij, Schapenhouderij enPaardenhouderij, 1992. 17 p. (Publikatie / Proefstation voor de Rundveehouderij, Schapenhouderij en Paardenhouderij; 77).