Strategische verkenning covergisting van mest

G.A.L. Meijer, H. Klein Teeselink, J.C.J. Stroomer, R.C.J. Ongenae, M. Kottner

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Doel van deze strategische "verkenning van de covergisting van mest" is om de mogelijkheden en wenselijkheden van een verdere ontwikkeling van covergisting van dierlijke mest te onderzoeken. Indien het ministerie van LNV in wil zetten op substantiële opschaling van mest- en covergisting in Nederland, zou zij een faciliterende rol kunnen kiezen voor het in dit rapport beschreven proces. Ten aanzien van toegang tot energienetten en ten aanzien van vergoedingen voor duurzame energie is afstemming nodig tussen de energiesector en de ondernemers en kan het ministerie van Economische Zaken de toegang en vergoedingen mogelijkerwijs reguleren.
Original languageDutch
Place of PublicationLelystad
PublisherAnimal Sciences Group
Number of pages27
Publication statusPublished - 2008

Keywords

  • bioenergy
  • biogas slurry
  • alternative farming
  • politics
  • risk
  • agricultural research
  • animal manures
  • co-fermentation
  • biobased economy

Cite this

Meijer, G. A. L., Klein Teeselink, H., Stroomer, J. C. J., Ongenae, R. C. J., & Kottner, M. (2008). Strategische verkenning covergisting van mest. Lelystad: Animal Sciences Group.
Meijer, G.A.L. ; Klein Teeselink, H. ; Stroomer, J.C.J. ; Ongenae, R.C.J. ; Kottner, M. / Strategische verkenning covergisting van mest. Lelystad : Animal Sciences Group, 2008. 27 p.
@book{5039146d759a4328801e05c4234b729b,
title = "Strategische verkenning covergisting van mest",
abstract = "Doel van deze strategische {"}verkenning van de covergisting van mest{"} is om de mogelijkheden en wenselijkheden van een verdere ontwikkeling van covergisting van dierlijke mest te onderzoeken. Indien het ministerie van LNV in wil zetten op substanti{\"e}le opschaling van mest- en covergisting in Nederland, zou zij een faciliterende rol kunnen kiezen voor het in dit rapport beschreven proces. Ten aanzien van toegang tot energienetten en ten aanzien van vergoedingen voor duurzame energie is afstemming nodig tussen de energiesector en de ondernemers en kan het ministerie van Economische Zaken de toegang en vergoedingen mogelijkerwijs reguleren.",
keywords = "bio-energie, biogasmest, alternatieve landbouw, politiek, risico, landbouwkundig onderzoek, dierlijke meststoffen, co-vergisting, biobased economy, bioenergy, biogas slurry, alternative farming, politics, risk, agricultural research, animal manures, co-fermentation, biobased economy",
author = "G.A.L. Meijer and {Klein Teeselink}, H. and J.C.J. Stroomer and R.C.J. Ongenae and M. Kottner",
year = "2008",
language = "Dutch",
publisher = "Animal Sciences Group",

}

Meijer, GAL, Klein Teeselink, H, Stroomer, JCJ, Ongenae, RCJ & Kottner, M 2008, Strategische verkenning covergisting van mest. Animal Sciences Group, Lelystad.

Strategische verkenning covergisting van mest. / Meijer, G.A.L.; Klein Teeselink, H.; Stroomer, J.C.J.; Ongenae, R.C.J.; Kottner, M.

Lelystad : Animal Sciences Group, 2008. 27 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Strategische verkenning covergisting van mest

AU - Meijer, G.A.L.

AU - Klein Teeselink, H.

AU - Stroomer, J.C.J.

AU - Ongenae, R.C.J.

AU - Kottner, M.

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - Doel van deze strategische "verkenning van de covergisting van mest" is om de mogelijkheden en wenselijkheden van een verdere ontwikkeling van covergisting van dierlijke mest te onderzoeken. Indien het ministerie van LNV in wil zetten op substantiële opschaling van mest- en covergisting in Nederland, zou zij een faciliterende rol kunnen kiezen voor het in dit rapport beschreven proces. Ten aanzien van toegang tot energienetten en ten aanzien van vergoedingen voor duurzame energie is afstemming nodig tussen de energiesector en de ondernemers en kan het ministerie van Economische Zaken de toegang en vergoedingen mogelijkerwijs reguleren.

AB - Doel van deze strategische "verkenning van de covergisting van mest" is om de mogelijkheden en wenselijkheden van een verdere ontwikkeling van covergisting van dierlijke mest te onderzoeken. Indien het ministerie van LNV in wil zetten op substantiële opschaling van mest- en covergisting in Nederland, zou zij een faciliterende rol kunnen kiezen voor het in dit rapport beschreven proces. Ten aanzien van toegang tot energienetten en ten aanzien van vergoedingen voor duurzame energie is afstemming nodig tussen de energiesector en de ondernemers en kan het ministerie van Economische Zaken de toegang en vergoedingen mogelijkerwijs reguleren.

KW - bio-energie

KW - biogasmest

KW - alternatieve landbouw

KW - politiek

KW - risico

KW - landbouwkundig onderzoek

KW - dierlijke meststoffen

KW - co-vergisting

KW - biobased economy

KW - bioenergy

KW - biogas slurry

KW - alternative farming

KW - politics

KW - risk

KW - agricultural research

KW - animal manures

KW - co-fermentation

KW - biobased economy

M3 - Report

BT - Strategische verkenning covergisting van mest

PB - Animal Sciences Group

CY - Lelystad

ER -

Meijer GAL, Klein Teeselink H, Stroomer JCJ, Ongenae RCJ, Kottner M. Strategische verkenning covergisting van mest. Lelystad: Animal Sciences Group, 2008. 27 p.