Strategieën precisiebemesting op gras

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

In het project Grass4Farming is de afgelopen twee jaar op Dairy Campus en bij maatschap Kroes gewerkt aan een proof of concept voor strategieën (King John en Robin Hood) voor precisiebemesting binnen percelen voor grasland op basis van met sensoren gemeten plaats- en tijdspecifieke bodem- en gewasinformatie.Variabele bemesting in de akkerbouw op basis van bodem- en gewasinformatie wordt gezien als een belangrijke toepassing en het gebruik ervan bij granen en aardappels wordt gestimuleerd. De laatste paar jaar is er steeds meer aandacht voor het gewas gras, om ook daar principes uit de precisielandbouw toe te passen. Bemesting van grasland is complex omdat een melkveehouder binnen een jaar te maken heeft met meerdere oogsten, meerdere percelen, verschillende soorten mest, met en zonder beweiding en een beperkte plaatsingsruimte. De ontwikkelde PerceelVerdeler (http://webapplicaties.wur.nl/software/perceelverdeler) is een handig hulpmiddel om meststoffen zo goed mogelijk te verdelen.
Original languageDutch
Pages (from-to)18-20
JournalV-focus
Volume16
Issue number3
Publication statusPublished - Jun 2019

Cite this

@article{8e573c7946a44f5d829051687058fdde,
title = "Strategie{\"e}n precisiebemesting op gras",
abstract = "In het project Grass4Farming is de afgelopen twee jaar op Dairy Campus en bij maatschap Kroes gewerkt aan een proof of concept voor strategie{\"e}n (King John en Robin Hood) voor precisiebemesting binnen percelen voor grasland op basis van met sensoren gemeten plaats- en tijdspecifieke bodem- en gewasinformatie.Variabele bemesting in de akkerbouw op basis van bodem- en gewasinformatie wordt gezien als een belangrijke toepassing en het gebruik ervan bij granen en aardappels wordt gestimuleerd. De laatste paar jaar is er steeds meer aandacht voor het gewas gras, om ook daar principes uit de precisielandbouw toe te passen. Bemesting van grasland is complex omdat een melkveehouder binnen een jaar te maken heeft met meerdere oogsten, meerdere percelen, verschillende soorten mest, met en zonder beweiding en een beperkte plaatsingsruimte. De ontwikkelde PerceelVerdeler (http://webapplicaties.wur.nl/software/perceelverdeler) is een handig hulpmiddel om meststoffen zo goed mogelijk te verdelen.",
author = "C. Lokhorst and J. Oenema",
year = "2019",
month = "6",
language = "Dutch",
volume = "16",
pages = "18--20",
journal = "V-focus",
issn = "1574-1575",
number = "3",

}

Strategieën precisiebemesting op gras. / Lokhorst, C.; Oenema, J.

In: V-focus, Vol. 16, No. 3, 06.2019, p. 18-20.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Strategieën precisiebemesting op gras

AU - Lokhorst, C.

AU - Oenema, J.

PY - 2019/6

Y1 - 2019/6

N2 - In het project Grass4Farming is de afgelopen twee jaar op Dairy Campus en bij maatschap Kroes gewerkt aan een proof of concept voor strategieën (King John en Robin Hood) voor precisiebemesting binnen percelen voor grasland op basis van met sensoren gemeten plaats- en tijdspecifieke bodem- en gewasinformatie.Variabele bemesting in de akkerbouw op basis van bodem- en gewasinformatie wordt gezien als een belangrijke toepassing en het gebruik ervan bij granen en aardappels wordt gestimuleerd. De laatste paar jaar is er steeds meer aandacht voor het gewas gras, om ook daar principes uit de precisielandbouw toe te passen. Bemesting van grasland is complex omdat een melkveehouder binnen een jaar te maken heeft met meerdere oogsten, meerdere percelen, verschillende soorten mest, met en zonder beweiding en een beperkte plaatsingsruimte. De ontwikkelde PerceelVerdeler (http://webapplicaties.wur.nl/software/perceelverdeler) is een handig hulpmiddel om meststoffen zo goed mogelijk te verdelen.

AB - In het project Grass4Farming is de afgelopen twee jaar op Dairy Campus en bij maatschap Kroes gewerkt aan een proof of concept voor strategieën (King John en Robin Hood) voor precisiebemesting binnen percelen voor grasland op basis van met sensoren gemeten plaats- en tijdspecifieke bodem- en gewasinformatie.Variabele bemesting in de akkerbouw op basis van bodem- en gewasinformatie wordt gezien als een belangrijke toepassing en het gebruik ervan bij granen en aardappels wordt gestimuleerd. De laatste paar jaar is er steeds meer aandacht voor het gewas gras, om ook daar principes uit de precisielandbouw toe te passen. Bemesting van grasland is complex omdat een melkveehouder binnen een jaar te maken heeft met meerdere oogsten, meerdere percelen, verschillende soorten mest, met en zonder beweiding en een beperkte plaatsingsruimte. De ontwikkelde PerceelVerdeler (http://webapplicaties.wur.nl/software/perceelverdeler) is een handig hulpmiddel om meststoffen zo goed mogelijk te verdelen.

M3 - Article

VL - 16

SP - 18

EP - 20

JO - V-focus

JF - V-focus

SN - 1574-1575

IS - 3

ER -